Rýže
(28 receptů)
Rizotto, rýžové saláty, polévky a různě upravené maso s rýží. Česká i mezinárodní kuchyně.
Houbové rizotto s dýní
(9)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.
Vepřové nudličky s cibulkou
(7)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
Stehna v limetkové šťávě
(426)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.
Kuřecí stehna v ananasu
(14)
Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.
Kuřecí stir-fry
(534)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.
Houbové rizoto
(13)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Skopové na pivě
(14)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.
Krémová kuřecí polévka
(332)
Krémová kuřecí polévka s rozpuštěným sýrem, s na kostičky nakrájeným bramborem a s divokou rýží.
Krůtí hoisin
(13)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.
Rýžový salát
(10)
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.
Egyptské koshari
(29)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.
Krůtí stehna pečená v rýži
(552)
Dietní spodní krůtí stehna s rýží pečenou ve vývaru na cibulce a směsi koření.
Hovězí roštěná
(16)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.
Dušená vepřová játra
(79)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Skopové byriani
(3)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.
Krůtí stehna na divoko
(108)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.
Handi Gosht
(507)
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.
Kuře Adobo
(72)
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.
Sladkokyselé kuřecí kousky
(10)
Asie - kuřecí kousky obalené v těstíčku ve sladkokyselé omáčce s ananasem podávané s bílou rýží.
Plněné papriky
(1)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.
Vepřové plátky na houbách
(3)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
Polévka z uzených žeber s rýží
(91)
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.
Kuřecí rizoto s garam masala
(503)
Rizoto s kuřecím masem a sýrem ochucené exotickým asijským kořením garam masala.
Hovězí na kyselých okurkách
(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.
Vepřové plátky na hořčici
(130)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
Španělský ptáček
(89)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.
Quesadilla
(141)
Mexiko - tortily plněné strouhaným sýrem, rýží, rozmačkanými fazolemi a kuřecím masem, podávané s dipem z avokáda.