Mé Oblíbené Recepty
Skopové biryani s okurkovou Raitou
Skopové biryani s okurkovou Raitou
 

Skopové biryani s okurkovou Raitou

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Biryani je populární rýžový pokrm z indického subkontinentu. Nemusíte použít výhradně skopové maso. Běžne se používá například kuřecí, hovězí či ryba, vegetariáni nadradí maso vejci nebo sójou.

Ingredience

skopové biryani

1kg skopového masa bez kosti
3 střední červené cibule
100g zázvoru
1 velký stroužek česneku
konzerva loupaných rajčat 425ml/400g
hrst čerstvé máty
400g rýže basmati
sůl
1/2 KL čerstvě mletého pepře
6 PL oleje
1/2 KL kari koření
1 KL koření garam masala
2x5cm skořice
6 hřebíčků
6 kardamomů
4 bobkové listy
1 PL celého černého pepře

okurková omáčka Raita

1 salátová okurka
150g bíléh jogurtu
1/2 KL mletého kmínu
2 PL čerstvého sekaného koriandru
chilli podle chuti
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte Raitu. Okurek oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. V misce smíchejte všechny zbylé ingredience a poté vmíchejte okurek. Dejte do lednice (vždy alespoň na půl hodiny) uležet.

Skopové maso nakrájejte na kostky o velikosti 3x3 centimetry. Dejte je do tlakového hrnce, osolte, přidejte mletý pepř a přilejte 2,5 litru vody. Maso vařte do měkka asi půl hodiny.

Mezitím si cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Rýži propláchněte a rozprostřete na papírové kuchyňské utěrky uschnout.

V hrnci dost velkém na to, aby se do něj vešel celý pokrm i s rýží, rozehřejte 5 polévkových lžic oleje a smažte cibuli 5 minut. Hřebíček, kardamom a celý pepř dejte na pánev a na střední teplotu opékejte asi 5 minut. Koření pak dejte do sítka na čaj.

K cibuli přidejte skořici a bobkový list a opékejte dalších pět minut. Ke směsi přidejte sítko s kořením, zázvor a česnek, minutu zasmažte a přidejte konzervovaná rajčata. Vařte dalších 5 minut. Uvařené maso dejte do misky, vodu nechte v hrnci bokem. Rajčatovou směs ochuťte kari a masalou, minutku povařte. Přidejte skopové maso, povařte další 3 minuty.

Rýži několik minut osmažte na zbylém oleji a přidejte do hrnce se skopovým. Směs zalejte 2 litry skopového vývaru (pokud Vám nevyšel, nahraďdte zytek vodou) a uvaďdte k varu. Vařte, dokud rýže nezměkne a voda se nevyvaří.

Skopové biryani podávejte s okurkovou omáčkou Raita.

Tipy

Koření na tento recept je bežně k dostání v České Republice (zdravá výživa, obchody s kořením, e-shopy).

Ostrost (a indové jedí opravdu ostrá jídla) si můžete upravit přidáním zelených chilli papriček k cibuli.

Inspirace pro Vás

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(34)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(52)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Vepřové kuličky

Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(41)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Grilovaná kulatá cuketa

Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.

Kuře Piccata

Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(19)
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.
Komentáře k receptu Skopové biryani s okurkovou Raitou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
2015-05-12 14:35:37
Nezvyklé jídlo. Skopové bylo měkké a nesmrdělo. Zajímavá kombinace chutí, manželce chutnalo strašně moc, já bych asi do Indie nejel, musel bych držet dietu.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce