Mé Oblíbené Recepty
Skopové biryani s okurkovou Raitou
Skopové biryani s okurkovou Raitou
 

Skopové biryani s okurkovou Raitou

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Biryani je populární rýžový pokrm z indického subkontinentu. Nemusíte použít výhradně skopové maso. Běžne se používá například kuřecí, hovězí či ryba, vegetariáni nadradí maso vejci nebo sójou.

Ingredience

skopové biryani

1kg skopového masa bez kosti
3 střední červené cibule
100g zázvoru
1 velký stroužek česneku
konzerva loupaných rajčat 425ml/400g
hrst čerstvé máty
400g rýže basmati
sůl
1/2 KL čerstvě mletého pepře
6 PL oleje
1/2 KL kari koření
1 KL koření garam masala
2x5cm skořice
6 hřebíčků
6 kardamomů
4 bobkové listy
1 PL celého černého pepře

okurková omáčka Raita

1 salátová okurka
150g bíléh jogurtu
1/2 KL mletého kmínu
2 PL čerstvého sekaného koriandru
chilli podle chuti
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte Raitu. Okurek oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. V misce smíchejte všechny zbylé ingredience a poté vmíchejte okurek. Dejte do lednice (vždy alespoň na půl hodiny) uležet.

Skopové maso nakrájejte na kostky o velikosti 3x3 centimetry. Dejte je do tlakového hrnce, osolte, přidejte mletý pepř a přilejte 2,5 litru vody. Maso vařte do měkka asi půl hodiny.

Mezitím si cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Rýži propláchněte a rozprostřete na papírové kuchyňské utěrky uschnout.

V hrnci dost velkém na to, aby se do něj vešel celý pokrm i s rýží, rozehřejte 5 polévkových lžic oleje a smažte cibuli 5 minut. Hřebíček, kardamom a celý pepř dejte na pánev a na střední teplotu opékejte asi 5 minut. Koření pak dejte do sítka na čaj.

K cibuli přidejte skořici a bobkový list a opékejte dalších pět minut. Ke směsi přidejte sítko s kořením, zázvor a česnek, minutu zasmažte a přidejte konzervovaná rajčata. Vařte dalších 5 minut. Uvařené maso dejte do misky, vodu nechte v hrnci bokem. Rajčatovou směs ochuťte kari a masalou, minutku povařte. Přidejte skopové maso, povařte další 3 minuty.

Rýži několik minut osmažte na zbylém oleji a přidejte do hrnce se skopovým. Směs zalejte 2 litry skopového vývaru (pokud Vám nevyšel, nahraďdte zytek vodou) a uvaďdte k varu. Vařte, dokud rýže nezměkne a voda se nevyvaří.

Skopové biryani podávejte s okurkovou omáčkou Raita.

Tipy

Koření na tento recept je bežně k dostání v České Republice (zdravá výživa, obchody s kořením, e-shopy).

Ostrost (a indové jedí opravdu ostrá jídla) si můžete upravit přidáním zelených chilli papriček k cibuli.

Inspirace pro Vás

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Smažené sardinky s tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Vaječná pomazánka se sýrem

Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(640)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Skopové biryani s okurkovou Raitou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
2015-05-12 14:35:37
Nezvyklé jídlo. Skopové bylo měkké a nesmrdělo. Zajímavá kombinace chutí, manželce chutnalo strašně moc, já bych asi do Indie nejel, musel bych držet dietu.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce