Mé Oblíbené Recepty
Handi Gosht
Handi Gosht
 

Handi Gosht

Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (17 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 4 hod 25 min
doba vaření 4 hod 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Handi gosht je skopové kari, přičemž „handi“ je označení pro druh jídla vařeném na pomalém ohni a „gosht“, základní stavební kámen pákistánské kuchyně, pro maso (nejčastěji skopové a kůzlečí).

Ingredience

800g skopového masa (např. kýta)
1 PL hladké mouky
150g bílého jogurtu
1 malá cibule
2 stroužky česneku
4 PL olivového oleje
1 KL kari
1 KL celého nového koření
1 KL soli
1 KL mletého zázvoru
1/2 celé skořice
2 hřebíčky
6 kuliček celého pepře
2 celé kardamomy
mleté chilli podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Skopové maso částečně očistěte od tuku. Nevykrajujte však vše, tuk maso zvláční. Maso nakrájejte na kostky o velikosti 4 centimetry. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. 

V pánvi rozpalte olej a cibuli smažte na střední teplotu, přibližně 5 minut. Pak přidejte koření (zázvor, skořici, hřebíčky, kuličky pepře, celý kardamom, chilli, kari a nové koření) a smažte zhruba 8 minut. Pokud se koření začne připalovat, přidejte lžíci vody. Minutu před koncem vmíchejte nasekaný česnek. Zarestujte, přidejte maso, sůl a smažením maso zatáhněte (změní barvu na světle hnědou). Nakonec přimíchejte jogurt, nechte minutu až dvě povařit a vlejte 500 mililitrů horké vody. Uveďte k varu a celou směs přelijte do pomalého hrnce. Vařte na vysokou teplotu 4 hodiny nebo do změknutí masa. Občas maso zkontrolujte, případně podlijte horkou vodou.

20 minut před koncem vaření odeberte z hrnce naběračku šťávy a nechte ji mírně zchládnout. Ve šťávě rozmíchejte hladkou mouku a směs nalijte zpět do hrnce. Před podááním Handi Gosht povařte alespoň 15 minut.

Tipy

Pokud máte maso s kostí, dejte ji vařit do hrnce spolu s masem a před podáváním ji vyhoďte.

doporučená příloha: vařená bílá rýže nebo chléb naan

Inspirace pro Vás

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Kuřecí kuskus s olivami

Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte recept na kuskus se šťavnatým kuřecím masem s kořením kari a garam masala.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Rajská omáčka

Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Těstoviny se sušenými rajčaty

Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Zahradní salát v octové zálivce

Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Osvěžující salát (nejen) pro horké letní dny. Vhodný jako příloha k jakémukoli masu či samotný jen tak na chuť.
zařazeno v:
Saláty

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.
Komentáře k receptu Handi Gosht
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce