Mé Oblíbené Recepty
Kuřecí rizoto s garam masala
Kuřecí rizoto s garam masala
 

Kuřecí rizoto s garam masala

Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. 
Průměrné hodnocení: 2.1/5 (191 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rizoto s kuřecím masem a sýrem ochucené exotickým asijským kořením garam masala.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 35 min
doba vaření 35 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 24 komentářů.
zobrazit komentáře (24)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Garam masala je směs koření používané především v severní Indii a Asii. Složení se liší podle regionu, používá se například černý pepř, muškátový oříšek a květ, skořice, hřebíček a kardamom.

Ingredience

600g kuřecích prsních řízků, nakrájených na kostičky
150g žampionů (7-8ks)
1 mrkev (zhruba 100g)
1 petržel (zhruba 50g)
celer (zhruba 100g)
2 střední cibule
3 stroužky česneku
sůl podle chuti
2 KL koření garam masala
400g rýže arborio
150g sýru ementál nebo gouda nebo podobný, nastrouhaný nebo nakrájený na kostičky
2 PL oleje
1 KL másla
1/2 kostky kuřecího bujónu
hladkolistá petrželka na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a žampiony oloupejte a nakrájejte na kostičky či plátky, jak je komu co bližší.

Kuřecí maso osolíme nakrájejte na kostky a prudce osmahněte v hrnci na polovině oleje. Až zezlátne, maso vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte zbytek oleje a a osmažte na něm cibulku, 3 minuty. Přidejte máslo, žampiony a smažte další 3 minuty. Pak přidejte mrkev, celer a petržel a opékejte 4 minuty. Nakonec přidejte česnek a smažte poslední minutu.

Do hrnce vraťte kuřecí maso, přidejte rýži, promíchejte a zalijte jedním litrem vařící vody. Přidejte garam masalu a osolte. Do hrnce vhoďte bujón a přiveďte k varu. Teplotu snižte na nízkou a nechte rizoto jen lehce pobublávat. Pokud je potřeba, v průvěhu vaření přilejte další vodu, ta se ale musí do konce vaření odpařit. Vařte 16-18 minut (podle návodu na obalu rýže) nebo do změknutí surovin.

Ke konci přidejte do rizota nastrouhaný sýr, část můžete použít na ozdobu.

Tipy

Na rizoto zásadně rýži neproplachujeme, škrob rizoto zahustí.

Pokud používáte čínský/španělský česnek, dejte necelou půlku palice, českého stačí 3 stroužky.

Garam masala je běžně k sehnání v obchodech se zdravou výživou a v některých supermarketech.

Můžete podávat se zavařenými okurky.

Inspirace pro Vás

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(5)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(69)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Těstoviny se sušenými rajčaty

Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(7)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(7)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Komentáře k receptu Kuřecí rizoto s garam masala
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
jscruill
|
Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. 
2018-09-21 21:24:43
alternative viagra generic viagra free viagra sample viagra online canadian pharmacy
VdxEphew
|
Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. 
2018-09-16 11:19:35
what would happen if a girl took viagra viagra online usa buy viagra professional generic viagra online
Gbrruill
|
Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. Recept Kuřecí rizoto s garam masala má průměrné hodnocení 2.1. 
2018-09-16 03:30:39
alternative viagra order viagra online viagra prescription online cheap generic viagra
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce