
Vepřové maso
(53 receptů)
Recepty na přípravu masa z prasete domácího. Uvaříme české speciality i zahranční pokrmy. Používáme 100% mleté vepřové maso, játra, žebra, pečeně a další druhy.
Plovdivské maso s okurkou

(617)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.
Brynzové halušky

(161)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.
Vepřové nudličky s cibulkou

(7)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
Švédské masové kuličky

(12)
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.
Kotleta s krémovou omáčkou

(1)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Vepřová žebírka

(12)
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.
Minikuřátko se slaninou

(1237)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.
Šunkové lasagne s ricottou

(11)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.
Polévka ze zeleného hrachu

(230)
Zdravá a sytá polévka ze zeleného sušeného hrachu, se zeleninou a s vepřovou šunkou krájenou na kostičky.
Vepřový burger po španělsku

(4)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.
Hrachová kaše

(2979)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.
Hořčičná omáčka

(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.
Vepřové kuličky

(2)
Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.
Panenka s těstovinami

(69)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.
Strapačky se zelím a slaninou

(8)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.
Holandský řízek

(4)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.
zařazeno v: Vepřové maso, Tradiční česká kuchyně
Pečený vepřový guláš

(24)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Polníčkový salát

(9)
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.
Sendviče se sekanou

(79)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.
Lasagne bolognese

(75)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.
Moravský vrabec se zelím

(1104)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Japonské knedlíčky Gyoza

(1)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.
Grilovaný kapří špíz na pivě

(9)
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.
Sendvič s vepřovým a okurkou

(3)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.
zařazeno v: Sendviče, hamburgery a wrapy, Vepřové maso
Grilovaná vepřová žebírka

(10)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.
Dušená vepřová játra

(79)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Zapečené palačinky

(12)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso
Vepřové maso
Polévka z pečených brambor

(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.
Vepřová pečeně s omáčkou

(15)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
Plněné bramborové knedlíky

(13)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.
Panenka v lupíncích

(11)
Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.
Těstoviny carbonara

(127)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.
Panenka s česnekem a fenyklem

(0)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
Plněné papriky

(1)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.
Domácí sekaná

(23)
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Vepřové plátky na houbách

(3)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
Panenka plněná prošutem

(2)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
Bramborový salát s řízkem

(401)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.