Mé Oblíbené Recepty
Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vepřová játra dušená na lesních houbách
 

Vepřová játra dušená na lesních houbách

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (55 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vepřová játra jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku, ale kvůli vysokým hodnotám vitamínu A a D se každodenní konzumace nedoporučuje. 

Ingredience

600-700g vepřových jater
500g hřibovitých hub (čerstvých nebo mražených)
1 velká cibule
80g vepřového sádla
sůl a pepř
1 PL hladké mouky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vepřová játra očistěte od blan a nakrájejte na kousky o velikosti sousa (kostičky/nudličky..). Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Používáte-li čerstvé houby, zbavte je jehličí a nečistot a nakrájejte na kostičky nebo plátky.

V pánvi rozehřejte polovinu sádla a osmažte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájená játra a opepřete (zatím játra nesolte, ztvrdla by). Za stálého míchání játra osmahněte ze všech stran, podlijte 100ml vody, přiklopte a duste do změknutí, asi 15 minut (podle velikosti kousků). 

Zbylé sádlo rozehřejte v jiné pánvi nebo v hrnci a osmahněte na něm lesní hřiby (používáte-li rozmrazené houby, nejprve nechte vyvařit vodu z hub a teprve poté přidejte sádlo). Smažte na nízké teplotě, dokud nejsou játra měkká. Pod houby (i pod játra) přilejte v případě trochu vody.

Z jater sejměte poklici a játra vyndejte vedle na talíř. Vodu nechte vysokým varem zredukovat na několik polévkových lžic a přisypte mouku. Párkrát promíchejte a zalejte 400 mililitry horké vody. Důkladně zamíchejte, ochuťte solí a játra vraťte do pánve, Přidejte houby, přiklopte a nechte při nízké teplotě vařit 10 minut. Hustotu omáčky upravíte přidáním vody nebo naopak mouky rozmíchané v trošce vody.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže a se zelený salát ve sladkokyselé zálivce (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(17)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(181)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.

Sýrové gnocchi s houbami

Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(52)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
zařazeno v:
Zvěřina, Grilování
Komentáře k receptu Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
2015-05-12 14:33:58
Vepřová játra jsem musel vařit asi o 15 minut déle, měl jsem je na větší kousky. Ideální na houbařskou sezonu, ale mražené hříbky jsou taky ok.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce