Mé Oblíbené Recepty
Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vepřová játra dušená na lesních houbách
 

Vepřová játra dušená na lesních houbách

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (55 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vepřová játra jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku, ale kvůli vysokým hodnotám vitamínu A a D se každodenní konzumace nedoporučuje. 

Ingredience

600-700g vepřových jater
500g hřibovitých hub (čerstvých nebo mražených)
1 velká cibule
80g vepřového sádla
sůl a pepř
1 PL hladké mouky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vepřová játra očistěte od blan a nakrájejte na kousky o velikosti sousa (kostičky/nudličky..). Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Používáte-li čerstvé houby, zbavte je jehličí a nečistot a nakrájejte na kostičky nebo plátky.

V pánvi rozehřejte polovinu sádla a osmažte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájená játra a opepřete (zatím játra nesolte, ztvrdla by). Za stálého míchání játra osmahněte ze všech stran, podlijte 100ml vody, přiklopte a duste do změknutí, asi 15 minut (podle velikosti kousků). 

Zbylé sádlo rozehřejte v jiné pánvi nebo v hrnci a osmahněte na něm lesní hřiby (používáte-li rozmrazené houby, nejprve nechte vyvařit vodu z hub a teprve poté přidejte sádlo). Smažte na nízké teplotě, dokud nejsou játra měkká. Pod houby (i pod játra) přilejte v případě trochu vody.

Z jater sejměte poklici a játra vyndejte vedle na talíř. Vodu nechte vysokým varem zredukovat na několik polévkových lžic a přisypte mouku. Párkrát promíchejte a zalejte 400 mililitry horké vody. Důkladně zamíchejte, ochuťte solí a játra vraťte do pánve, Přidejte houby, přiklopte a nechte při nízké teplotě vařit 10 minut. Hustotu omáčky upravíte přidáním vody nebo naopak mouky rozmíchané v trošce vody.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže a se zelený salát ve sladkokyselé zálivce (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(7)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Zapečené palačinky

Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Dušená mrkev

Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Zdravé a levné jídlo, které si zamilují i lidé, kteří si mysleli, že tento pokrm není jejich šálek kávy.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(292)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Houbové těstoviny s lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina
Komentáře k receptu Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
2015-05-12 14:33:58
Vepřová játra jsem musel vařit asi o 15 minut déle, měl jsem je na větší kousky. Ideální na houbařskou sezonu, ale mražené hříbky jsou taky ok.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce