Mé Oblíbené Recepty
Kuře Adobo
Kuře Adobo
 

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.
Doba přípravy receptu je 3 hod
příprava 3 hod
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pod pojmem adobo (ze španělského adobar: marináda, omáčka) si představte neoficiální národní jídlo Filipín a také způsob nakládání a následné vaření masa, zeleniny i mořských plodů v octu, sójové omáčce a česneku.

Ingredience

1 kuře, přibližně 1.4kg
250ml bílého vinného octa
250ml sójové omáčky
90g třtinového cukru
4 stroužky česneku
koření chilli nebo sušené chilli papričky, drcené, podle chuti
2 bobkové listy
500ml kuřecího vývaru
3 PL arrowroot (lze nahradit 1 PL solamylu)
2 PL štávy z limetky, plus limetka k podávání
sůl a pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Kuře nastříhejte nůžkami na maso na cca 12 kousků. V plytké nádobě smíchejte ocet, sójovou omáčkou, oloupaný a přepůlený česnek, chilli a bobkové listy. Přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte kuřecí kousky, smíchejte a dejte do lednice na dvě hodiny marinovat. Po hodině maso otočte.

Maso i s marinádou přemistěte do hrnce a přidejte kuřecí vývar. Promíchejte, uveďte k varu a na mírné teplotě vařte 45-50 minut. Kuře každých dvacet minut otočte. Maso z omáčky vyjměte a udržujte teplé, například mezi dvě mi talíři nebo v hrnci s poklicí. 

Z omáčky vyhoďte česnek a bobkový list. Vmíchejte arrowroot rozmíchaný v 50ml vody a limetkovou šťávu. Vařte 7 minut za občasného míchání. Dochuťte solí a pepřem.

Kuře Adobo servírujte s bílou rýží, přelité omáčkou a s měsíčkem limetky.

Tipy

I když nemáte rádi ostrá jídla, tohle si výjimečně přikořeňte tak, jak to rádi dělají Filipínci a lidé po celé Asii.

Místo celého kuřete takto upravte i kuřecí spodní stehna.

Pokrm můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Arrowroot je zdravé zahušťovadlo, které je běžně k sehnání v obchodech se zdravou výživou nebo v e-shopech v podobě bílého prášku.

Inspirace pro Vás

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.

Těstovinový salát

Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Tomatová omáčka

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Pečené citronové kuře

Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte variantu šťavnatého pečeného kuřete s bylinkovým máslem a křupavou kůžičkou.
Komentáře k receptu Kuře Adobo
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce