Mé Oblíbené Recepty
Kuře Adobo
Kuře Adobo
 

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 3.3. 
Průměrné hodnocení: 3.3/5 (72 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.
Doba přípravy receptu je 3 hod
příprava 3 hod
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pod pojmem adobo (ze španělského adobar: marináda, omáčka) si představte neoficiální národní jídlo Filipín a také způsob nakládání a následné vaření masa, zeleniny i mořských plodů v octu, sójové omáčce a česneku.

Ingredience

1 kuře, přibližně 1.4kg
250ml bílého vinného octa
250ml sójové omáčky
90g třtinového cukru
4 stroužky česneku
koření chilli nebo sušené chilli papričky, drcené, podle chuti
2 bobkové listy
500ml kuřecího vývaru
3 PL arrowroot (lze nahradit 1 PL solamylu)
2 PL štávy z limetky, plus limetka k podávání
sůl a pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Kuře nastříhejte nůžkami na maso na cca 12 kousků. V plytké nádobě smíchejte ocet, sójovou omáčkou, oloupaný a přepůlený česnek, chilli a bobkové listy. Přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte kuřecí kousky, smíchejte a dejte do lednice na dvě hodiny marinovat. Po hodině maso otočte.

Maso i s marinádou přemistěte do hrnce a přidejte kuřecí vývar. Promíchejte, uveďte k varu a na mírné teplotě vařte 45-50 minut. Kuře každých dvacet minut otočte. Maso z omáčky vyjměte a udržujte teplé, například mezi dvě mi talíři nebo v hrnci s poklicí. 

Z omáčky vyhoďte česnek a bobkový list. Vmíchejte arrowroot rozmíchaný v 50ml vody a limetkovou šťávu. Vařte 7 minut za občasného míchání. Dochuťte solí a pepřem.

Kuře Adobo servírujte s bílou rýží, přelité omáčkou a s měsíčkem limetky.

Tipy

I když nemáte rádi ostrá jídla, tohle si výjimečně přikořeňte tak, jak to rádi dělají Filipínci a lidé po celé Asii.

Místo celého kuřete takto upravte i kuřecí spodní stehna.

Pokrm můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Arrowroot je zdravé zahušťovadlo, které je běžně k sehnání v obchodech se zdravou výživou nebo v e-shopech v podobě bílého prášku.

Inspirace pro Vás

Zahradní salát v octové zálivce

Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Osvěžující salát (nejen) pro horké letní dny. Vhodný jako příloha k jakémukoli masu či samotný jen tak na chuť.
zařazeno v:
Saláty

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Jehněčí špízy souvlaki

Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Středomoří - jehněčí špízy naložené v marinádě z červeného vína, česneku a oregána.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(5)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.6. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.6. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.6. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.6. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.
Komentáře k receptu Kuře Adobo
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce