Mé Oblíbené Recepty
Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
 

Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 6 hod 20 min
doba vaření 6 hod 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Podmáslí vzniká při stloukání másla. Obsahuje dvakrát více vápníku nez plnotučné mléko a tak pomáhá posilovat kosti a zuby.

Ingredience

1 PL olivového oleje
4 kuřecí stehna (nebo jiné kousky kuřete s kostí)
12 plátků anglické slaniny
200g šalotek
600g malých brambor
1/2 KL tymiánu
200ml bílého suchého vína
500ml kuřecího vývaru
250ml podmáslí
1 PL citronové šťávy
2 PL sušeného estragonu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V pánvi rozpalte olej a osmažte stehna do zlatova, z každé strany asi pět minut. Mezitím si oloupejte šalotky a spolu se slaninou je nakrájejte na drobno. Stehna vyjměte z pánve a osmažte šalotky se slaninou do světle hněda. 

Kuřecí stehna poskládejte do pomalého hrnce na omyté brambory (větší přepůlené), zasypte šalotkou se slaninou a zalejte kuřecím vývarem s bílým vínem. Přimíchejte tymián a polovinu estragonu. 

Zapněte pomalý hrnec a nechte vřít 4-6 hodin (podle velikosti stehen) nebo dokud maso lehce neodpadá od kosti. 

Pokud máte rádi omáčku hustší, přemistěte ji do pánve a vařením ji zredukujte. Přidejte podmáslí a rozmíchejte do jemna. Přidejte šťávu z citronu a zbývající estragon a případně dochuťte solí. 

Tipy

Na tento recept je nejlepší použít nové brambory, staré ale také udělají svoji práci.

Omáčku můžete zahustit přidáním 1/2-1 polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Nezapomeňte pak omáčku alespoň deset minut povařit.

Připravte si suroviny den dopředu, ráno je naházejte do hrnce a hrnec zapněte na nízkou teplotu. Až přijdete z práce, budete mít připraven výborný teplý pokrm, který můžete téměř ihned konzumovat.

Inspirace pro Vás

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(24)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(24)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(41)
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Jednohubky s uzeným lososem

Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(12)
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.

Musaka s bramborem

Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(109)
Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky se špetkou skořice, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(8)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(15)
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
zařazeno v:
Králičí maso
Komentáře k receptu Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce