Mé Oblíbené Recepty
Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
 

Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 6 hod 20 min
doba vaření 6 hod 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Podmáslí vzniká při stloukání másla. Obsahuje dvakrát více vápníku nez plnotučné mléko a tak pomáhá posilovat kosti a zuby.

Ingredience

1 PL olivového oleje
4 kuřecí stehna (nebo jiné kousky kuřete s kostí)
12 plátků anglické slaniny
200g šalotek
600g malých brambor
1/2 KL tymiánu
200ml bílého suchého vína
500ml kuřecího vývaru
250ml podmáslí
1 PL citronové šťávy
2 PL sušeného estragonu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V pánvi rozpalte olej a osmažte stehna do zlatova, z každé strany asi pět minut. Mezitím si oloupejte šalotky a spolu se slaninou je nakrájejte na drobno. Stehna vyjměte z pánve a osmažte šalotky se slaninou do světle hněda. 

Kuřecí stehna poskládejte do pomalého hrnce na omyté brambory (větší přepůlené), zasypte šalotkou se slaninou a zalejte kuřecím vývarem s bílým vínem. Přimíchejte tymián a polovinu estragonu. 

Zapněte pomalý hrnec a nechte vřít 4-6 hodin (podle velikosti stehen) nebo dokud maso lehce neodpadá od kosti. 

Pokud máte rádi omáčku hustší, přemistěte ji do pánve a vařením ji zredukujte. Přidejte podmáslí a rozmíchejte do jemna. Přidejte šťávu z citronu a zbývající estragon a případně dochuťte solí. 

Tipy

Na tento recept je nejlepší použít nové brambory, staré ale také udělají svoji práci.

Omáčku můžete zahustit přidáním 1/2-1 polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Nezapomeňte pak omáčku alespoň deset minut povařit.

Připravte si suroviny den dopředu, ráno je naházejte do hrnce a hrnec zapněte na nízkou teplotu. Až přijdete z práce, budete mít připraven výborný teplý pokrm, který můžete téměř ihned konzumovat.

Inspirace pro Vás

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Polévka z uzených žeber s rýží

Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(91)
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(4)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(146)
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Ředkvičkový salát s okurkou

Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(80)
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Saláty

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(17)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(13)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(546)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.
Komentáře k receptu Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce