Mé Oblíbené Recepty
Plněné bramborové knedlíky se zelím
Plněné bramborové knedlíky se zelím
 

Plněné bramborové knedlíky se zelím

Průměrné hodnocení: 4.3/5 (12 hlasujících).
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 2 hod 20 min
příprava 2 hod 20 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Inkové používali brambory na léčení různých zranění. Používali je také na usnadnění porodu.

Ingredience

450g uzené krkovice
1kg brambor
200g hrubé mouky
100g krupice
vejce
1,5 KL soli
80g sádla
4 cibule
1kg kysaného bílého zelí
150g hladké mouky

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Po uvaření slijte vodu a nechte je úplně vychládnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozeberte ji na jednotlivé kruhy a zamíchejte ji v hrnci s rozpuštěným sádlem. Dejte stranou. Zelí zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte jej do změknutí, asi 30 minut. Poté odstavte z plotny. Krkovici nakrájejte na malé kostičky a na suchu je osmahněte na pánvi do zlatova. Dejte na studené místo vychládnout. 

Studené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte hrubou mouku, krupici, sůl a vejce a pořádně promíchejte do kompaktního těsta. Těsto si rozdělte na 20 kousků. Do mističky si připravte asi 130g hladké mouky. Budete ji používat na pomoučnění ruk, aby se těsto nelepilo. Z kousku udělejte placku, na ni položte uzenou krkovici (musí být studená) a kraje slepte k sobě. Položte na pomoučněný talíř tak, aby se knedle vzájemně nedotýkaly.

Cibulku naloženou v sále osmahněte do světle hněda na oleji. Zelí uveďte opět k varu a zahustěte jej jednou polévkovou lžící hladké mouky rozmíchané v půl hrníčku vody. Za občasného míchání vařte deset minut, připadně dochuťte solí. Ve velkém hrnci uveďte k varu vodu s jednou kávovou lžičkou soli. Knedlíky (asi pět na jednu várku) ponořte do vařící vody. Chvíli budou jakoby přilepené ke dnu, až po několika minutách vyplavou. Odsud stopněte 12 minut vaření.

Bramborové knedlíky servírujte na lůžku z kyselého zelí posypané smaženou cibulkou.

Tipy

Na vaření vybírejte brambory o podobné velikosti. Zajistíte tím, že malé nebudou rozvařené a velké syrové.

Brambory si uvařte den dopředu. Přes noc vychladnou a nebudete muset čekat. Cibuli si taky oloupejte, nakrájejte a naložte do sádla den dopředu. Až nasákne tuk, rovnoměrněji se opeče.

Inspirace pro Vás

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.1. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.1. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.1. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.1. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2530)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(72)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(39)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(41)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 3.8. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 3.8. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 3.8. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 3.8. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(64)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Mini sendviče s hovězím

Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 2.5. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 2.5. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 2.5. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 2.5. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 2.5. 
Komentáře k receptu
(283)
Solené hovězí na bílé bagetce s křenovo-hořčičnou omáčkou, čerstvou řeřichou a kapary, zdobené parmezánem.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(40)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.9. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.9. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.9. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.9. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(537)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.
Komentáře k receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce