Mé Oblíbené Recepty
Pečená krůtí stehna po provensálsku
 

Pečená krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Provensálské byliny je kořenící směs obvykle obsahující bazalku, rozmarýn a tymián. Je pojmenoavná podle francouzské oblasti Provence, kde se tyto byliny hojně vyskytují.

Ingredience

2 krůtí stehna, přibližně 600g
1/2 palice česneku
100ml bílého suchého vína
100ml drůbežího vývaru
1 PL provensálského koření
1 limetka
mletý kmín
sůl
čerstvě mletý pepř
400 g brambor

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejeme na 200°C. Krůtí stehna osolíme, opepříme a lehce pokmínujeme. Položíme doprostřed pekáčku a kolem rozmístíme oloupané a na měsíčky nakrájené, osolené brambory. Podlijeme vínem a vývarem a posypeme provensálským kořením a přidáme oloupaný posekaný česnek. Můžete pouze na maso nebo i na brambory. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct do trouby na hodinu.

Po 45 minutách přidáme rozčtvrcenou limetku a pečeme dále bez přikrytí. Kontrolujeme, aby se nevypekla všechna šťáva, popřípadě podlijte směsí vína a vody.

Inspirace pro Vás

Kuřecí s kostí na víně

Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(3)
Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Kuřecí řízek s nivou a šunkou

Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Výrazná chuť nivy zjemněná máslem a šunkou tvoří skvělou kombinaci v dozlatova smaženém řízku.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(7)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.
Komentáře k receptu Pečená krůtí stehna po provensálsku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce