Mé Oblíbené Recepty
Pečená krůtí stehna po provensálsku
 

Pečená krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (73 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Provensálské byliny je kořenící směs obvykle obsahující bazalku, rozmarýn a tymián. Je pojmenoavná podle francouzské oblasti Provence, kde se tyto byliny hojně vyskytují.

Ingredience

2 krůtí stehna, přibližně 600g
1/2 palice česneku
100ml bílého suchého vína
100ml drůbežího vývaru
1 PL provensálského koření
1 limetka
mletý kmín
sůl
čerstvě mletý pepř
400 g brambor

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejeme na 200°C. Krůtí stehna osolíme, opepříme a lehce pokmínujeme. Položíme doprostřed pekáčku a kolem rozmístíme oloupané a na měsíčky nakrájené, osolené brambory. Podlijeme vínem a vývarem a posypeme provensálským kořením a přidáme oloupaný posekaný česnek. Můžete pouze na maso nebo i na brambory. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct do trouby na hodinu.

Po 45 minutách přidáme rozčtvrcenou limetku a pečeme dále bez přikrytí. Kontrolujeme, aby se nevypekla všechna šťáva, popřípadě podlijte směsí vína a vody.

Inspirace pro Vás

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 3.8. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 3.8. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 3.8. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 3.8. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.9. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.9. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.9. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.9. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(2)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Ořechový moka dort

Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 3.5. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 3.5. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 3.5. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 3.5. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaný vrstvený dort z mletých vlašských ořechů, šlehaných vajec a strouhanky, s kávovým krémem ze šlehačky a čokolády.
zařazeno v:

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Pečená krůtí stehna po provensálsku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce