Mé Oblíbené Recepty
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
 

Houbové těstoviny s pečeným lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Věří se, že lilek pochází z Indie, kde je považován za krále zeleniny.

Ingredience

400g lesních hub
2 střední bílé lilky
3 stroužky česneku
1 KL sójové omáčky
50ml olivového oleje z pokrutin
50g parmezánu
několik listů hladkolisté petrželky
2 PL balzamikového octa
2 větvičky čerstvého tymiánu
400g těstovin
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Lilek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Kostičky dejte do misky, osolte a promíchejte. Nechce stát 20-30 minut, dokud nepustí vodu. Poté je usušte papírovou utěrkou, dejte do pekáče, přelijte olejem a promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě 20 minut nebo dokud lilek nezměkne a lehce nechytí barvu.

Houby očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Vařte v osolené vodě do měkka, 20 minut. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a slité houby na něm minutu smažte. Přidejte česnek a smažte další minutu. Přidejte lilek (bez oleje), zasmažte, přidejte tymián, ocet a rajčata, které rozmačkejte vařečkou. Nakonec vmíchejte sójovou omáčku a nasekanou petrželku. Přidejte naběračku vody, ve které se vaří těstoviny, přiklopte a na mírném ohni nechte pobublávat 5 minut. Dochuťte solí a pepřem a vyndejte tymián.

Těstoviny smíchejte s omáčkou ve velké míse a podávejte posypané nastrouhaným parmezánem.

Inspirace pro Vás

Smažené kalamáry

Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Kuřecí špízy s anasem

Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(6)
Kuřecí špízy marinované v hořčici a medu, grilované na ohni nebo pečené v troubě s ananasem, paprikou a cibulkou.

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(45)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(2)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.
Komentáře k receptu Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce