Mé Oblíbené Recepty
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
 

Houbové těstoviny s pečeným lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Věří se, že lilek pochází z Indie, kde je považován za krále zeleniny.

Ingredience

400g lesních hub
2 střední bílé lilky
3 stroužky česneku
1 KL sójové omáčky
50ml olivového oleje z pokrutin
50g parmezánu
několik listů hladkolisté petrželky
2 PL balzamikového octa
2 větvičky čerstvého tymiánu
400g těstovin
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Lilek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Kostičky dejte do misky, osolte a promíchejte. Nechce stát 20-30 minut, dokud nepustí vodu. Poté je usušte papírovou utěrkou, dejte do pekáče, přelijte olejem a promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě 20 minut nebo dokud lilek nezměkne a lehce nechytí barvu.

Houby očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Vařte v osolené vodě do měkka, 20 minut. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a slité houby na něm minutu smažte. Přidejte česnek a smažte další minutu. Přidejte lilek (bez oleje), zasmažte, přidejte tymián, ocet a rajčata, které rozmačkejte vařečkou. Nakonec vmíchejte sójovou omáčku a nasekanou petrželku. Přidejte naběračku vody, ve které se vaří těstoviny, přiklopte a na mírném ohni nechte pobublávat 5 minut. Dochuťte solí a pepřem a vyndejte tymián.

Těstoviny smíchejte s omáčkou ve velké míse a podávejte posypané nastrouhaným parmezánem.

Inspirace pro Vás

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.

Třešňový koláč naruby

Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.
zařazeno v:
Ovoce

Těstoviny s masem ze žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.

Švédské masové kuličky

Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(11)
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.

Kuřecí s kostí na víně

Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(20)
Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(8)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(614)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.
Komentáře k receptu Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce