Mé Oblíbené Recepty
Omáčka Marinara
Omáčka Marinara
 

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (61 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Podle folklóru omáčka Marinara vznikla v polovině 16. století na palubě neapolských lodí poté, co Španělé představili Evropě rajčata, novou zeleninu přivezenou z Nového světa.

Ingredience

1 PL olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
130ml červeného vína
400g konzerva loupaných rajčat v pyré
1 PL sekané perželky
1 1/2 KL soli
1/2 KL pepře

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na měn pomalu smažte, 8-10 minut. Na poslední minutu přidejte nasekaný česnek. Cibulovou směs zalijte červeným vínem, zvyšte teplotu a nechte víno varem téměř vyvařit. Pak přidejte rajčata a vařečkou je na pánvi nasekejte na drobno. Promíchejte, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, přidejte sekanou perželku a přikryté vařte omáčku Marinara na nízkou teplotu 10-15 minut.

Tipy

Čerstvá letní rajčata jsou nejlepší syrová, mimosezónní jsou k ničemu a kvalitní konzervovaná Vám zaručí rychlou, výbormou omáčku Marinara.

I když jste zvyklí z jiných rajčatových omáček, do Marinary nepřidávejte žádný celer ani mrkev. Mrkev způsobí zoranžovění omáčky a slyšeli jste už někdy o oranžové omáčcce Marinara? Taky nepřidávejte žádné oregano nebo Vám vznikne nepovedená omáčka na pizzu. Co však můžete přidat je špetka cukru.

Dejte si na čas a vaření neuspěchejte. Vařte ji déle a s poklicí na mírné teplotě. V Marinaře nesmí nic křupat. Omáčku nikdy nemixujte do hladka. Při podávání s těstovinami nejprve omáčku a těstoviny smíchejte ve velké míse a teprve poté je rozdělte na talíře.

Inspirace pro Vás

Sendvič s krabími tyčinkami

Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Kachní prsa se švestkami

Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kachní prsíčka s křupavou kůrčičkou, která se pečou se zralými, šťavnatými švestkami na zázvoru a bobkových listech.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Dýňové sušenky

Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Vláčné dýňové sušenky se skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. V obchodě nenajdete lepších.
zařazeno v:

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:
Komentáře k receptu Omáčka Marinara
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce