Mé Oblíbené Recepty
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
 

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 1 hod 5 min
doba vaření 1 hod 5 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 44 komentářů.
zobrazit komentáře (44)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Hlávkové zelí začali nakládat a kvasit v soli Čingischánovi nájezdníci, kteří pořádali kořistné výpravy do Evropy.

Ingredience

75g slaniny (např. farmářská slanina)
1 větší cibule
1 PL sádla
1 PL sladké mleté papriky
1 PL uzené mleté papriky
1/2 KL kmínu
1 KL majoránky
1 klobása (nejlépe uzená)
350g kysaného zelí
sůl podle chuti
15 kuliček nového koření
10 kuliček celého černého pepře
4 bobkové listy
1 střední brambora
3 strožky česneku
1 kelímek smetany 15%, 190g
1 PL mouky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli, česnek a brambor oloupeme a spolu s klobásou a slaninou nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek a slaninu najemno, brambor a klobásu o velikosti sousta. Na sádle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme slaninu a polovinu klobásy a opékáme. Zaprášíme mletými paprikami a přidáme zelí. Zarestujeme a zalijeme 1,5l studené vody. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, kmín a sůl a vaříme bez poklice dvacet minut.

Do menšího kastrolku vložíme brambory a vaříme zvlášť v osolené vodě (se zelím by se brambory chutně neuvařily). Až je zelí měkké, přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vaříly (zbylo cca 200ml) a přidáme druhou polovinu klobásy. Po 10 minutách vaření přidáme majoránku, nasekaný česnek, případně vodu a dochutíme solí.

Nakonec vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali polévkovou lžíci hladké mouky. Povařime posledních 5 minut a zelňačku podáváme.

Tipy

Pokud již zelí obsahuje kmín, do samotné polévky kmín nepřidáváme.

Pokud máme polévku rádi kyselejší, přilejeme i nálev ze zelí, pokud ne, zelí necháme okapat či pro téměž nekyselou chuť zelí propláchneme.

Abychom z polévky nemuseli vybírat kuličky pepře a nového koření, vložíme je do sítka na čaj, které vyjmeme až při nabírání polévky.

Smetana by při vlévání do polévky měla mít pokojovou teplotu.

Inspirace pro Vás

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(33)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.

Okurkové jednohubky

Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(14)
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(10)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.
Komentáře k receptu Zelňačka s klobásou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
ndfobems
|
Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
2019-01-03 06:19:10
ndghoifs
|
Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
2019-01-03 03:59:29
bfxAwart
|
Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
2019-01-02 15:06:29
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce