Mé Oblíbené Recepty
Zeleninová polévka s fazolemi
Zeleninová polévka s fazolemi
 

Zeleninová polévka s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 35 min
doba vaření 1 hod 35 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Někteří starověcí lídé, kteří věřili v reinkarnaci si mysleli, že duše do podsvětí cestuje přes stonky fazolí k Hádovi, kde jsou proměněny. Byl tedy hřích fazole jíst nebo mezi těmito rostlinami vůbec chodit.

Ingredience

1 PL olivového oleje
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 KL tymiánu
70g čerstvého bílého zelí
200g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná bez nálevu)
2 řapíky celeru
1 velká mrkev
400g konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu
1.5l zeleninového vývaru (recept ZDE)
1 střední brambora
10 velkých lístků bazalky
120g červeného čerstvého zelí
1 cuketa
sůl a čerstvě mletý pepř
50g parmezánu
pár kapek tabasca (volitelné)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Zelí nakrájejte na kousky, stejně jako rajčata. Celer nakrájejte na tenké plátky. Mrkev oloupjte, podélně přepulte a nasekejte po centimetru a půl. Bambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Cuketu omyjte, podlélně rozkrojte a nakájejte na plátky.

Na oleji na střední teplotu osmažte cibuli, česnek a tymián dozlatova. Pak přidejte bílé zelí, rajčata, celer a mrkev a smažte dalších 10 minut. Do hrnce dále dejte fazole, brambory a nasekanou bazalku a přelijte zeleninovým vývarem. Přiklopte poklicí a nechte mírně vařit jednu hodinu.

Nakonec přidejte červené zelí a cuketu. Pokud je potřeba polévku dosolte (záleží na slanosti vývaru) a vařte posledních 20 minut. Na poslední minutu vaření vmíchejte parmezán a přiostřete pepřem a tabascem. Zeleninovou polévku podávejte s pečivem.

Tipy

Fazole můžete použít konzervované nebo suché, které jste přes noc namočili ve vodě.

Inspirace pro Vás

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Italský salátový dresing

Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
zařazeno v:
Zvěřina, Grilování

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Brambory pečené ve stříbře

Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.
Komentáře k receptu Zeleninová polévka s fazolemi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce