Mé Oblíbené Recepty
Zelené fazolky se šalotkou
Zelené fazolky se šalotkou
 

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Některé druhy fazolí mohou mít tuhou vláknitou páteř po celé délce lusku. Ta musí být před vařením odstraněna nebo fazole nakrájena na malé kousky. 

Ingredience

100ml oleje
4 šalotky
800g zelených fazolových lusků
15g másla
1 PL olivového oleje
sůl  a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Šalotky loupejte a nakrájejte na úzké proužky. Vložte je do mísy, zalijte olejem a nechte odpočinout v lednici.

Mezitím si uvařte fazolky ve vařící osolené vodě, 6-8 minut. Potom z nich slijte vodu a vysypte je do mísy s ledovou vodou. Nechte je máčet půl minuty, vodu slejte a nechte je okapat.

Rozehřejte si pánev, vysypte na ni šalotky s olejem a smažte do zlatova, přibližně 8 minut. Po usmažení je nechte okapat od přebytečného oleje přemístěním na papírový kuchyňský ubrousek.

V hrnci rozehřejte máslo s polévkovou lžící oleje, vsypte fazolky a vařte je pět minut za častého míchání, dokud se neprohřejí. Podle chuti je osolte a opepřete, rozdělte na vyhřáté talíře a ozdobte zlatavou šalotkou.

Tipy

Šalotky si můžete usmažit až dvě hodiny dopředu.

Inspirace pro Vás

Smetanové těstoviny s hřiby

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(199)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Indický chléb naan

Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(70)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby

Těstoviny s masem ze žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.

Tomatová omáčka

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(86)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(17)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.
Komentáře k receptu Zelené fazolky se šalotkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce