Mé Oblíbené Recepty
Zelené fazolky se šalotkou
Zelené fazolky se šalotkou
 

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Některé druhy fazolí mohou mít tuhou vláknitou páteř po celé délce lusku. Ta musí být před vařením odstraněna nebo fazole nakrájena na malé kousky. 

Ingredience

100ml oleje
4 šalotky
800g zelených fazolových lusků
15g másla
1 PL olivového oleje
sůl  a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Šalotky loupejte a nakrájejte na úzké proužky. Vložte je do mísy, zalijte olejem a nechte odpočinout v lednici.

Mezitím si uvařte fazolky ve vařící osolené vodě, 6-8 minut. Potom z nich slijte vodu a vysypte je do mísy s ledovou vodou. Nechte je máčet půl minuty, vodu slejte a nechte je okapat.

Rozehřejte si pánev, vysypte na ni šalotky s olejem a smažte do zlatova, přibližně 8 minut. Po usmažení je nechte okapat od přebytečného oleje přemístěním na papírový kuchyňský ubrousek.

V hrnci rozehřejte máslo s polévkovou lžící oleje, vsypte fazolky a vařte je pět minut za častého míchání, dokud se neprohřejí. Podle chuti je osolte a opepřete, rozdělte na vyhřáté talíře a ozdobte zlatavou šalotkou.

Tipy

Šalotky si můžete usmažit až dvě hodiny dopředu.

Inspirace pro Vás

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(9)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Kuře ala bažant

Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(23)
Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Pečená jablka

Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(15)
Plněná směsí z hnědého cukru a skořice, tyto pečená jablka servírujte horká během chladných dnů s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Dezerty pečené, Ovoce

Jehněčí špízy souvlaki

Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(90)
Středomoří - jehněčí špízy naložené v marinádě z červeného vína, česneku a oregána.

Lovcova křepelka

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(250)
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Nakládané banány s olivami

Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(87)
Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(23)
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Komentáře k receptu Zelené fazolky se šalotkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce