Mé Oblíbené Recepty
Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce
Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce
 

Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce

Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Těstoviny pečené s artyčoky, špenátem a sýrovou bešamelovou omáčkou, navrch vylepšené strouhaným parmezánem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Artyčok je rostlina původem ze Středomoří. Je to technicky květina, která ještě nerozkvetla.

Ingredience

350g těstovin penne
500g baby špenátu
sůl
2 PL olivového oleje
1 velká šalotka
4 stroužky česneku
3 čerstvé artyčoky
120ml bílého suchého vína
60g másla
30g hladké mouky
500ml polotučného mléka
špetka pepře špetka muškátového oříšku
140g sýru Gruyere
70g parmezánu

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Nejprve si oloupejte a na jemno nakrájejte šalotky a česnek. Používáte-li čerstvé artyčoky, postup očištění a nakrájení neleznete v tipech. Sýry si nastrouhejte. Do hrnce dejte vařit vodu, osolte a uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Troubu rozehřejte na 180°C.

Mezitím si v pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, 2-3 minuty. Přidejte nakrájené artyčoky a smažte do světle hněda. Nakonec přilejte víno a vařte 2 minuty nebo dokud se tekuti nazredukuje na polovinu.

Zatímco se těstoviny a artyčoky vaří, připravte si sýrovou bešamelovou omáčku. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte mouku. Za stálého míchání na střední teplotě smažte do světlounce hněda. Pak přilejte vlažné mléko, důkladně směs rozmíchejte metličkou a teplotu zvyšte. Uveďdte k varu, teplotu snižte na nízkou, přidejte muškátový oříšek a nechte za občasného míchání pobublávat 5-6 minut. Nakonec ochuťte solí a pepřem a vmíchejte sýr gruyere.

Ve velké míse smíchejte zcezené těstoviny, špenát, sýrovou omáčku a cibulovou směs s artyčoky. Těstoviny dejte do zapékací mísy nebo pekáče, posypte parmezánem a pečte asi 20 minut nebo dokud nezačne sýr hnědnout a omáčka lehce bublat.

Tipy

Jak oloupat artyčoky:
Z artyčoků odstraňte tuhé tmavě zelené listy. Zastavte se až když narazíte na světlé, zravě vypadající. Odkrojte hnědé lístky na špičce a artyčok a rozřízněte jej podélně napůl. Kávovou lžičkou vydlabejte prostředek artyčoku, vypadá jako chmýří a není jedlé. Nakonec odřízněte stopuku asi centimetr pod lůžkem.

Používáte-li mražený špenát, rozmrazte ho v mikrovlnné troubě a osušte papírovým ubrouskem.

Bešamelové omáčky můžete udělat dvojnásobek.

Pro zdravější pokrm nahraďte bílé těstoviny celozrnnými.

Udělejte si toto jídlo dopředu. Zapékací mísu dejte do lednice a upečte až další den.

Inspirace pro Vás

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(86)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Vepřové plátky na hořčici

Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(23)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1171)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(363)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
zařazeno v:

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory
Komentáře k receptu Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce