Mé Oblíbené Recepty
Vepřový burger po španělsku
Vepřový burger po španělsku
 

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (63 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Na vylisování jednoho litru olivového oleje potřebujete sedm litrů oliv.

Ingredience

2 KL olivový olej
3 střední cibule
300g mleté vepřové pleci
sůl a čerstvě mletý pepř
8 zelených oliv
1 velký stroužek česneku
1 KL mleté španělské pepriky
30g majonézy
1 KL strouhané citronové kůry
1 KL citronové šťávy
špetka šafránu
2 plátky čedaru
2 hamburgerové bulky
4 beraní rohy

(* KL - kávová lžička)

Postup

Majonézu smíchejte s citronovou šťávou, kůrou a se špetkou šafránu. Dejte do lednice odpočinout.

Cibuli oloupejte. Jednu nasekejte najemno, zbylé dvě na kolečka. V pánvi rozpalte kávovou lžičku oleje a jemně sekanou cibuli osmažte dozlatova. Vyjměte z pánve do misky a osmažte do křupava cibuli nakrájenou na kolečka. Poté odstavte.

Mleté vepřové maso dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte najemno sekané olivy, oloupaný a najemno nasekaný stroužek česneku, mletou papriku a částečně zchládlou osmaženou cibulku. Promíchejte a vytvarujte dvě placky o stejném průměru jako je průměr hamburgerové bulky.

Masové placky osmažte na grilu nebo na grilovací pánvi, 5-7 minut z každé strany nebo dokud termometr bodnutý doprostřed nezaznamená 74°C. Minutu před koncem na maso položte čedar, aby se rozpustil. Ogrilujte i hamburgerové bulky.

Na spodní bulku položte nejprve maso se sýrem, pak polovinu šafránovou majonézu, dva beraní rohy a polovinu opražené cibule. Přiklopte vrchním dílem bulky. Postup opakujte a hamburgery servírujte.

Tipy

Šafránovou majonézu můžete připravit až 4 dny dopředu.

Nemáte-li španělskou papriku, nahraďte ji uzenou mletou paprikou.

Před grilováním masa potřete gril naolejovaným papírovým ubrouskem.

Inspirace pro Vás

Ředkvičkový salát s okurkou

Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Saláty

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Pečené sladké brambory

Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(8)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.
Komentáře k receptu Vepřový burger po španělsku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce