Mé Oblíbené Recepty
Vepřová žebírka
Vepřová žebírka
 

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 3 hod 10 min
doba vaření 3 hod 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Barbecue (BBQ) omáčka se používá především na grilování masa. Vznikla před stovkami let a její původní varianta zahrnovala papriky a ocet.

Ingredience

1 kg vepřových žebírek
50g hnědého cukru
1/2 KL soli
1/2 KL pepře
1 KL mleté papriky
1 KL sušeného česneku
1 KL sušené cibule
1/2 KL chili
130g/100ml barbecue omáčky

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ze žebírek stáhněte pomocí nože a utěrky vnitřní membránu. Tento krok je důležitý, nikdy ho nevynechejte.

V misce smíchejte cukr, sůl, pepř, papriku, česnek a cibuli. Směsí koření žebírka ze všech stran posypte a těsně zabalte do potravinové fólie. Nechte v lednici uležet minimálně 2 hodiny, ideálně 24 hodin.

Troubu rozehřejte na 150°C. Žebírka zabalte 2x do alobalu, dejte na mřížku a pečte 3-3.5 hodiny nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti. Po upečení sejměte alobal a slijte šťávu. Žebírka potřete z obou stran BBQ omáčkou.

Pečení žebírek na grilu:
Na vysoký žár žebírka opečte z obou stran, dokud BBQ omáčka nezačne bublat a nezkaramelizuje, 2-3 minuty z každé strany.

Pečení žebírek v troubě:
Troubu rozehřejte na nejvyšší možný stupeň na horní ohřev. Mřížku dejte do vrchní části trouby. Žebírka pečte z jedné strany 2-3 minuty, poté otočte a pěčte další 2-3 minuty.

Před servírováním naporcujte. Podávejte s grilovanou zeleninou a pečivem nebo s hranolky a s extra BBQ omáčkou.

Tipy

Nesundáte-li blánu na vnitřní straně žeber, zabráníte tak koření proniknutí do masa. Po upečení bude také tuhá a těžko žvýkatelná. Naprostá většina zakoupených žeber nemá blánu odstraněnou.

Množství cukru upravte podle sladkosti BBQ omáčky. Máte-li příliš sladkou, cukru dejte méně a naopak.

Inspirace pro Vás

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
zařazeno v:
Králičí maso

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(39)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(57)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(228)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.
Komentáře k receptu Vepřová žebírka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce