Mé Oblíbené Recepty
Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
 

Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (36 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Špecle (německy spätzle) pocházejí z kuchyní Německa, Švýcarska, Rakouska a Maďarska. O původu výrazu se diskutuje, v doslovném překladu spätzle znamená malý vrabec.

Ingredience

500g špeclí
600g kysaného zelí
400g vepřové rolovaná uzené pleci
sůl na dochucení zelí
200g cibule
20g hladké mouky
4 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Nejprve dejte dusit zelí.  Zalejte vodou tak, aby bylo zelí ponořené a uveďte k varu. Vařte do změknutí, asi 30 minut. AŹ je zelí měkké, v hrnečku rozmíchejte mouku s vodou v řidkou kašičku a nalejte k zelí. Důkladně zamíchejte, případně dochuťte solí či dolejte vodou podle potřeby a vařte dalšíc 15 minut.

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Na pánvi na oleji smažte dozlatova 8 minut. Poté ji vyndejte a osmažte plátky uzené plece, 3 minuty z každé strany na středně vysoký plamen. 

V hrnci uveďte k varu vodu s napařovacím vějířem. Na něj umístěte špecle a duste 3 minuty pod poklicí, dokud nejsou horké.

Špecle servírujte na talíři společně s dušeným zelím a plátkem rolované uzené plece, posypané smaženou cibulkou.

Tipy

Pokud je zelí příliš kyselé, dejte část nálevu stranou, můžete ho použít pozdějí při dochucení. Pokud není, dejte vařit celý obsah sáčku.

Inspirace pro Vás

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Jehněčí v pomalém hrnci

Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.2. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.2. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.2. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.2. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Cizrna z jednoho hrnce

Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.
Komentáře k receptu Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce