Mé Oblíbené Recepty
Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
 

Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (40 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Špecle (německy spätzle) pocházejí z kuchyní Německa, Švýcarska, Rakouska a Maďarska. O původu výrazu se diskutuje, v doslovném překladu spätzle znamená malý vrabec.

Ingredience

500g špeclí
600g kysaného zelí
400g vepřové rolovaná uzené pleci
sůl na dochucení zelí
200g cibule
20g hladké mouky
4 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Nejprve dejte dusit zelí.  Zalejte vodou tak, aby bylo zelí ponořené a uveďte k varu. Vařte do změknutí, asi 30 minut. AŹ je zelí měkké, v hrnečku rozmíchejte mouku s vodou v řidkou kašičku a nalejte k zelí. Důkladně zamíchejte, případně dochuťte solí či dolejte vodou podle potřeby a vařte dalšíc 15 minut.

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Na pánvi na oleji smažte dozlatova 8 minut. Poté ji vyndejte a osmažte plátky uzené plece, 3 minuty z každé strany na středně vysoký plamen. 

V hrnci uveďte k varu vodu s napařovacím vějířem. Na něj umístěte špecle a duste 3 minuty pod poklicí, dokud nejsou horké.

Špecle servírujte na talíři společně s dušeným zelím a plátkem rolované uzené plece, posypané smaženou cibulkou.

Tipy

Pokud je zelí příliš kyselé, dejte část nálevu stranou, můžete ho použít pozdějí při dochucení. Pokud není, dejte vařit celý obsah sáčku.

Inspirace pro Vás

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.6. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.6. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.6. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.6. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Krůtí sendvič se sýrem

Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Rychle hotový sendvič s krůtím masem a sýrem brie doplněný chutí brusinek a ořechů.

Rybí filety na másle

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.

Čočková polévka s kari

Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 3. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 3. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 3. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 3. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(1)
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.8. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.8. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.8. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.8. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(10)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(10)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Polévka z fazolí s chorizem

Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.
Komentáře k receptu Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce