Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
 

Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (105 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Prase bylo domestikováno jako jedno z prvních hospodářských zvířat již 5000 let před naším letopočtem. Stalo se tak buď na Blízkém východě nebo v Číně zdomácněním divokého prasete.

Ingredience

500g těstovin (kolínka nebo vrtulky)
800g uzených žeber
6 větších žampionů
1 lilek
10 vajec
1 PL másla
sýr gouda
sůl a pepř podle chuti
kyselé okurky k podávání

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Jako první dáme vařit uzená žebra na dvě hodiny do osolené vody. Po hodině začneme s přípravou dalších surovin. Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme a necháme na půl hodinky odležet, tím ztratí svou hořkost. Žampiony oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a rozšleháme vidličkou.

Lilek osušíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na půl hodiny do trouby péci na 200°C. Až jsou žebra uvařená, vyjmeme je z vody a necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme.

Až žebra vystydnou, obereme je od kosti a natrháme na kousky. Zapékací misku vymažeme máslem, na kterém se smažily žampiony a vrstvíme ingerdience. Nejprve třetinu těstovin, poté polovinu žeber, žampionů a lilku. Postup opakujeme a ujistíme se, že vrchní vrstva jsou těstoviny. Vše zalejeme rozšlehanými vejci, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby na půl hodiny na 200°C do zlatova. Podáváme s kyselým okurkem.

Tipy

Vodu ze žeber použijeme buď na polévku z uzených žeber (inspirace ZDE) nebo v ní můžeme uvařit těstoviny. 

Použijte papinový hrnec na vaření žeber. Uvaří se v něm za 45 minut.

Inspirace pro Vás

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Ořechový moka dort

Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaný vrstvený dort z mletých vlašských ořechů, šlehaných vajec a strouhanky, s kávovým krémem ze šlehačky a čokolády.
zařazeno v:

Smažené sardinky s tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Sýrové gnocchi s houbami

Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.

Jednohubky s uzeným lososem

Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Komentáře k receptu Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce