Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
 

Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (105 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Prase bylo domestikováno jako jedno z prvních hospodářských zvířat již 5000 let před naším letopočtem. Stalo se tak buď na Blízkém východě nebo v Číně zdomácněním divokého prasete.

Ingredience

500g těstovin (kolínka nebo vrtulky)
800g uzených žeber
6 větších žampionů
1 lilek
10 vajec
1 PL másla
sýr gouda
sůl a pepř podle chuti
kyselé okurky k podávání

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Jako první dáme vařit uzená žebra na dvě hodiny do osolené vody. Po hodině začneme s přípravou dalších surovin. Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme a necháme na půl hodinky odležet, tím ztratí svou hořkost. Žampiony oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a rozšleháme vidličkou.

Lilek osušíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na půl hodiny do trouby péci na 200°C. Až jsou žebra uvařená, vyjmeme je z vody a necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme.

Až žebra vystydnou, obereme je od kosti a natrháme na kousky. Zapékací misku vymažeme máslem, na kterém se smažily žampiony a vrstvíme ingerdience. Nejprve třetinu těstovin, poté polovinu žeber, žampionů a lilku. Postup opakujeme a ujistíme se, že vrchní vrstva jsou těstoviny. Vše zalejeme rozšlehanými vejci, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby na půl hodiny na 200°C do zlatova. Podáváme s kyselým okurkem.

Tipy

Vodu ze žeber použijeme buď na polévku z uzených žeber (inspirace ZDE) nebo v ní můžeme uvařit těstoviny. 

Použijte papinový hrnec na vaření žeber. Uvaří se v něm za 45 minut.

Inspirace pro Vás

Kuřecí stehna na paprice

Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Výtečná chuť kuřecího masa, mleté papriky a krémové smetany s těstovinami.

Italský salátový dresing

Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(260)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Palačinky s tvarohem

Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(28)
Vláčné sladké palačinky s tvarohovou náplní.
zařazeno v:

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.
Komentáře k receptu Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce