Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
 

Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

První písemný odkaz na těstoviny je z knihy z roku 1154.

Ingredience

160g konzerva tuňáka v oleji
2 PL olivového oleje
1 malá cibule
chili vločky podle chuti
200g těstovin
2 KL kaparů bez nálevu
sůl a čerstvě mletý pepř
100ml bílého suchého vína
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a chili vločky a smažte na střední teplotu asi 5 minut. Poté přidejte tuňák bez oleje, kapary a osolte. Směs přelijte bílým vínem, přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte asi 10 minut. Pokud se víno vyvaří, přidejte ho trochu víc.

Hotové těstoviny slijte a dejte do velké mísy. Přidejte obsah pánve, hladkolistou petrželku, opepřete a důkladně promíchejte. Můžete přidat i 2 lžíce extra panenského olivového oleje.

Tipy

Na tento recept nepoužívejte tuňáka ve vlastní šťávě.

Jídlo můžete obohatit i dalšími ingrediencemi, např. k cibuli přidejte nasekaný česnek, k tuňákovi olivy nebo s vínem čerstvá krájená rajčata. K dochucení můžete použít i pár kapek citronové šťávy nebo kůry.

Víno můžete nahradit 100ml vody s lžící octa z bílého vína.

Inspirace pro Vás

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(27)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Těstoviny s omáčkou enchilada

Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Mexiko - těstoviny vařené v jednom hrnci s kořeněným mletým masem a s mexickou rajčatovou omáčkou enchilada.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Salát s kuskusem a špenátem

Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(6)
Nízkokalorické, vegetariánské jídlo, s rozinkami, pečenou dýní, s čerstvým baby špenátem a slaným sýrem.

Tyrolské knedlíčky do polévky

Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(15)
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.
Komentáře k receptu Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce