Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
 

Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

První písemný odkaz na těstoviny je z knihy z roku 1154.

Ingredience

160g konzerva tuňáka v oleji
2 PL olivového oleje
1 malá cibule
chili vločky podle chuti
200g těstovin
2 KL kaparů bez nálevu
sůl a čerstvě mletý pepř
100ml bílého suchého vína
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a chili vločky a smažte na střední teplotu asi 5 minut. Poté přidejte tuňák bez oleje, kapary a osolte. Směs přelijte bílým vínem, přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte asi 10 minut. Pokud se víno vyvaří, přidejte ho trochu víc.

Hotové těstoviny slijte a dejte do velké mísy. Přidejte obsah pánve, hladkolistou petrželku, opepřete a důkladně promíchejte. Můžete přidat i 2 lžíce extra panenského olivového oleje.

Tipy

Na tento recept nepoužívejte tuňáka ve vlastní šťávě.

Jídlo můžete obohatit i dalšími ingrediencemi, např. k cibuli přidejte nasekaný česnek, k tuňákovi olivy nebo s vínem čerstvá krájená rajčata. K dochucení můžete použít i pár kapek citronové šťávy nebo kůry.

Víno můžete nahradit 100ml vody s lžící octa z bílého vína.

Inspirace pro Vás

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Těstoviny s tuňákem a kapary

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Sendvič s vepřovým a okurkou

Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Fazolová polévka se zeleninou

Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.
Komentáře k receptu Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce