Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny carbonara
Těstoviny carbonara
 

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (67 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 4 komentářů.
zobrazit komentáře (4)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ačkoli nyní je omáčka carbonara spojována především se špagetami, byly to těstoviny penne, které se původně servírovaly s touto tradiční italskou specialitou.

Ingredience

2 cukety
1 1/2 KL soli
1 KL pepře
400g těstovin penne
4 žloutky
100ml smetany 15%
100g sýru parmezán
3 PL olivového oleje
160g sušené šunky pančeta

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve dejte vařit vodu na těstoviny. Pančetu nakrájejte na kostičky a dejte ji smažit na olivovém oleji do křupava ve velké pánvi. Cukety omyjte a nakrájejte je přibližně ve tvaru těstovin penne. Voda by již měla vařit. Osolte ji a těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Cuketu přidejte spolu s pepřem k pančetě a smažte asi 10 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.

Připravte si omáčku; parmezán nastrouhejte na jemno, odďelte žlouty od bílků. Bílky uschovejte do lednice pro případné další použití, recept dále pracuje pouze se žloutky. Ty rozmíchejte vidličkou spolu se smetanou a polovinou nastrouhaného parmezánu a ochuťe solí.

Až jsou těstoviny uvařené, nejprve si naberte sběračku (100ml) vody, ve které se těstoviny vaří a dejte stranou. Těstoviny sceďte a nechte okapat. Nyní budete muset pracovat rychle a přesně, jinak jídlo pokazíte. Do pánve vsypte těstoviny a promíchejte. Pánev odstavte z plotny, vlijte vodu z těstovin a žloutkovou směs. Důkladně promíchejte a už nevařte, nechcete mít míchaná vajíčka.

Těstoviny s omáčkou carbonara podávejte hned po tomto kroku ozdobené zbylým parmezánem.

Tipy

Šunka pančeta (mezinárodně pancetta) je dostupná v mnohých potravinových řetězcích. Není však nejlevnější (za zmíněných 160g zaplatíte okolo 130kč). Lze ji nahradit např. královskou slaninou, ale pamatujte, nikdy nedocílíte tak skvělé a autentické chuti omáčky jako při použití pančety.

(Inspirováno receptem z dílny Jamieho Olivera)

Inspirace pro Vás

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Kořeněné ořechy

Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pesto má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pesto má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pesto má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pesto má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 3.8. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 3.8. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 3.8. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 3.8. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.
Komentáře k receptu Těstoviny carbonara
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
bsnteatry
|
Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. 
2018-04-29 14:15:58
merchant cash advance training https://nofaxnoteletrackpaydayloans.us/
cash loans redmond oregon get loan online
Marika
|
Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4. 
2015-03-06 08:42:06
Super recept, krásný fotky! Mám moc ráda těstoviny a tyhle carbonara jsou moc dobré!
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce