Mé Oblíbené Recepty
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
 

Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 3 hod 20 min
doba vaření 3 hod 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Telecí maso je maso z telat, mladých kusů tura domácího, jinak skotu domácího. Samice tura je kráva, samec se nazývá býk. Samice, která se ještě netelila je jalovice a vykastrovanému býku se říká vůl.

Ingredience

2 telecí líčka, celkem asi 500g
1 KL olivového
1 menší mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá cibule
1 stroužek česneku
100ml červeného vína
100ml hovězího vývaru
5 PL kokosového mléka
sůl, pepř
4 mrkve se stonky
100ml bílého vína
1 KL másla
1 KL medu
1 KL olivového oleje
1 bobkový list

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z telecích líček ostraňte přebytečný, dobře viditelný tuk. Na pánvi rozehřejte kávovou lžičku olivového oleje a osušená líčka na něm osmažte ze všech stran. Z pánve je přemistěte do pomalého hrnce, osolte a opepřete.

Malou mrkev, cibuli a česnek oloupejte a spolu s řapíkem celeru nakrájejte na kostičky (cibuli a česnek na jemno). Zeleninu smažte v pánvi, kde jste opékali líčka, 5 minut. Přilejte červené víno, promíchejte a uveďte k varu. Víno zredukujte asi na polovinu a přilejte hovězí vývar. Uveďte k varu a zeleninovou směs nalijte do pomalého hrnce k masu.

Vařte na vysokou teplotu, dokud líčka dokonale nezměknou, 3-4 hodiny. V případě potřeby podlejte trochou vody tak, aby se zelenina nepřipalovala.

Ze 4 mrkví odřízněte zelené stonky (ponechte u každé asi 2 centimetry) a oloupejte je. Na pánvi, kde jste rozehřáli máslo a kávovou lžičku oleje mrkve ze všech stran opečte. Asi po 5 minutách přilejte víno, přidejte bobkový list a med, promíchejte, přiklopte poklicí nebo alobalem a nechte pobublávat do změknutí. Když se víno vypaří, podlévejte mrkve vodou. Délka jejich dušení záleží na jejich velikosti a na tom, zda je máte radši měkčí nebo tvrdší, v průměru asi 20-30 minut.

Maso vyjměte z hrnce a přilejte kokosové mléko. V případě potřeby dosolte a dopepřete. Omáčku promíchejte, maso vraťte do hrnce a nechte dusit posledních 5 minut.

Telecí líčka podávejte přelité omáčkou s dušenou mrkví.

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, můžete líčka upéct v troubě na nízkou teplotu a přikrytá poklicí nebo alobalem. Často je kontrolujte, otáčejte a podlévejte vodou.

Inspirace pro Vás

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(49)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(254)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(344)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.
Komentáře k receptu Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-12-09 20:47:12
Bál jsem se kokosu v omáčce, ale krásně tam pasuje. Telecí líčka z pomalého hrnce jsou krásně měkká a šťavnatá.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce