Mé Oblíbené Recepty
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
 

Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 3 hod 20 min
doba vaření 3 hod 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Telecí maso je maso z telat, mladých kusů tura domácího, jinak skotu domácího. Samice tura je kráva, samec se nazývá býk. Samice, která se ještě netelila je jalovice a vykastrovanému býku se říká vůl.

Ingredience

2 telecí líčka, celkem asi 500g
1 KL olivového
1 menší mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá cibule
1 stroužek česneku
100ml červeného vína
100ml hovězího vývaru
5 PL kokosového mléka
sůl, pepř
4 mrkve se stonky
100ml bílého vína
1 KL másla
1 KL medu
1 KL olivového oleje
1 bobkový list

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z telecích líček ostraňte přebytečný, dobře viditelný tuk. Na pánvi rozehřejte kávovou lžičku olivového oleje a osušená líčka na něm osmažte ze všech stran. Z pánve je přemistěte do pomalého hrnce, osolte a opepřete.

Malou mrkev, cibuli a česnek oloupejte a spolu s řapíkem celeru nakrájejte na kostičky (cibuli a česnek na jemno). Zeleninu smažte v pánvi, kde jste opékali líčka, 5 minut. Přilejte červené víno, promíchejte a uveďte k varu. Víno zredukujte asi na polovinu a přilejte hovězí vývar. Uveďte k varu a zeleninovou směs nalijte do pomalého hrnce k masu.

Vařte na vysokou teplotu, dokud líčka dokonale nezměknou, 3-4 hodiny. V případě potřeby podlejte trochou vody tak, aby se zelenina nepřipalovala.

Ze 4 mrkví odřízněte zelené stonky (ponechte u každé asi 2 centimetry) a oloupejte je. Na pánvi, kde jste rozehřáli máslo a kávovou lžičku oleje mrkve ze všech stran opečte. Asi po 5 minutách přilejte víno, přidejte bobkový list a med, promíchejte, přiklopte poklicí nebo alobalem a nechte pobublávat do změknutí. Když se víno vypaří, podlévejte mrkve vodou. Délka jejich dušení záleží na jejich velikosti a na tom, zda je máte radši měkčí nebo tvrdší, v průměru asi 20-30 minut.

Maso vyjměte z hrnce a přilejte kokosové mléko. V případě potřeby dosolte a dopepřete. Omáčku promíchejte, maso vraťte do hrnce a nechte dusit posledních 5 minut.

Telecí líčka podávejte přelité omáčkou s dušenou mrkví.

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, můžete líčka upéct v troubě na nízkou teplotu a přikrytá poklicí nebo alobalem. Často je kontrolujte, otáčejte a podlévejte vodou.

Inspirace pro Vás

Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(5)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Srnčí medailonky na fenyklu

Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(38)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny, Houby

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(3)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Bramborový salát a placaté kuře

Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(54)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.
Komentáře k receptu Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-12-09 20:47:12
Bál jsem se kokosu v omáčce, ale krásně tam pasuje. Telecí líčka z pomalého hrnce jsou krásně měkká a šťavnatá.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce