Mé Oblíbené Recepty
Tatarák s křepelčími vejci
Tatarák s křepelčími vejci
 

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (82 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kapary jsou nerozvinutá poupata keře kapary trnité naložená ve slaném nálevu, používaná především v kuchyních Španělska, Itálie a Řecka.

Ingredience

2 PL olivového oleje
6 křepelčích vajíček
200g hovězí svíčkové
1 KL kaparů
1 malá šalotka
30g naložených okurek
2 PL nasekané petrželky
pár kapek tabasca
1 KL worchesteru
6 plátků kmínového chleba z kamenné pece
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Chléb nakrájíme na plátky (jeden krajíc klasického chleba odpovídá 2-3 krajícům kmínového chleba z kamenné pece), z obou stran je mašlovačkou potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme péci do trouby vyhřáté na 150°C na 20 minut.

Křepelčí vejce vařte ve vodě 90 sekund, poté je přelijte ledovou vodou a oloupejte.

Hovězí svíčkovou naškrabeme (postup naleznete v tipech) do mísy, vmícháme kapary, oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, na malé kostičky nakrájenou okurku a nahrubo nasekanou hladkolistou petrželku. Ochutíme  solí, worchesterovou omáčkou a ostrým tabascem.

Tatarák podáváme na kmínových chlebech s přepůlenými křepelčími vejci.

 

Tipy

Jak správně naškrábat maso na tatarák:

Ukrojte plátek svíčkové silný asi centimetr a půl. Ostrým nožem na skleněném nebo plastovém prkénku od ve směru vláken od půlky škrábejte maso (druhou půlku masa džte rukou pro lepší manipulaci). Po asi deseti škrábnutích maso pokaždé otočte sponí stranou nahoru.

Inspirace pro Vás

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Těstoviny se sušenými rajčaty

Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(6)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje

Kuřecí stehna na paprice

Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Výtečná chuť kuřecího masa, mleté papriky a krémové smetany s těstovinami.

Vaječný salát s avokádem

Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.
Komentáře k receptu Tatarák s křepelčími vejci
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce