Mé Oblíbené Recepty
Tatarák s křepelčími vejci
Tatarák s křepelčími vejci
 

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kapary jsou nerozvinutá poupata keře kapary trnité naložená ve slaném nálevu, používaná především v kuchyních Španělska, Itálie a Řecka.

Ingredience

2 PL olivového oleje
6 křepelčích vajíček
200g hovězí svíčkové
1 KL kaparů
1 malá šalotka
30g naložených okurek
2 PL nasekané petrželky
pár kapek tabasca
1 KL worchesteru
6 plátků kmínového chleba z kamenné pece
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Chléb nakrájíme na plátky (jeden krajíc klasického chleba odpovídá 2-3 krajícům kmínového chleba z kamenné pece), z obou stran je mašlovačkou potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme péci do trouby vyhřáté na 150°C na 20 minut.

Křepelčí vejce vařte ve vodě 90 sekund, poté je přelijte ledovou vodou a oloupejte.

Hovězí svíčkovou naškrabeme (postup naleznete v tipech) do mísy, vmícháme kapary, oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, na malé kostičky nakrájenou okurku a nahrubo nasekanou hladkolistou petrželku. Ochutíme  solí, worchesterovou omáčkou a ostrým tabascem.

Tatarák podáváme na kmínových chlebech s přepůlenými křepelčími vejci.

 

Tipy

Jak správně naškrábat maso na tatarák:

Ukrojte plátek svíčkové silný asi centimetr a půl. Ostrým nožem na skleněném nebo plastovém prkénku od ve směru vláken od půlky škrábejte maso (druhou půlku masa džte rukou pro lepší manipulaci). Po asi deseti škrábnutích maso pokaždé otočte sponí stranou nahoru.

Inspirace pro Vás

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(37)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(27)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Jednohubky s kaviárem

Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(38)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Sendvič s vepřovým a okurkou

Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.
Komentáře k receptu Tatarák s křepelčími vejci
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce