Mé Oblíbené Recepty
Svíčková z králíka
 

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (19 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Skladujete-li mouku v uzavřeném kontejneru, vydrží Vám na polici 10-15 měsíců, v lednici dokonce až dva roky.

Ingredience

6 králičích plecí nebo 1 celý králík
sůl podle chuti
2x320g zavařenina zeleninové směsi pod svíčkovou (halali)
5 kuliček celého nového koření 
1 bobkový list
10 kuliček celého černého pepře
125g hladké mouky
250ml polotučného mléka
190g 15% smetany
2 KL cukru krystal

(* KL - kávová lžička)

Postup

Do hrnce vlijte obsah obou zavařenin, přidejte 1.5 litru vody, přidejte nové koření, bobkový list a celý pepř a uveďte k varu. Králičí maso osolte a dejte do vařící směsi. Přiklopte, snižte teplotu a vařte do měkka, 30-45 minut podle velikosti plece.

Uvařené maso vyjměte a dejte přiklopené bokem. Udržujte teplé. V mléce rozmíchejte mouku a přes síto směs vlejte za stálého míchání meličkou do hrnce. Za častého míchání vařte dalších 15-20 minut. Pozor, mouka se při nedostatečném míchání připaluje.

Dvě minuty před koncem vaření ochuťte podle potřeby cukrem a zjemněte smetanou. Poté, co vlejete smetanu, už dlouho omáčku nevařte.

Svíčkovou z králíka podávejte s knedlí a se lžičkou brusinkového kompotu.

Inspirace pro Vás

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.

Pečená jablka

Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Plněná směsí z hnědého cukru a skořice, tyto pečená jablka servírujte horká během chladných dnů s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Dezerty pečené, Ovoce

Musaka s bramborem

Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky s kořenovou zeleninou, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(5)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Houbové těstoviny s lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Komentáře k receptu Svíčková z králíka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce