Mé Oblíbené Recepty
Srnčí špízy
Srnčí špízy
 

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 6 min
doba vaření 6 min
Počet porcí 4 špízy
počet porcí 4 špízy
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mláďata zůstavají se svou matkou rok. Pokud v lese uvidíte osamělé mládě, které nejeví známky zranění nebo nemoci, nikdy se ho nedotýkejte, matka by se k němu již nepřiblížila.

Ingredience

600g srnčí kýty bez kosti
3 jarní cibulky
dřevěné špejle

na marinádu

150ml sójové omáčky
2cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 KL sezamové pasty tahini
1 KL hoisin omáčky (koupíte hotovou)
1 KL čínského černého octa (lze nahradit kombinací balzamikového a rýžového octa)
1/2 KL čerstvě mletého černého pepře
sůl podle chuti
1 KL sezamového oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Dřevěné špejle namočte do vody a nechte je nasáknout. V míse smíchejte sójovou omáčku, tahini, hoisin, ocet, sezamový olej a směs ochuťte špetkou soli a pepřem. Přidejte oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a oloupaný a prolisovaný česnek. Promíchejte a dejte bokem.

Srnčí kýtu odblaňte, nakrájejte na kostičky (pokud chcete maso uprostřed růžové - úprava medium, nakrájejte je na větší kostičky, pokud máte rádi maso propečené, nakrájejte je na menší). Maso napíchejte na špejli k sobě a na každý konec nabodněte 1.5 -2 centimetru dlouhý bílý kousek jarní cibulky (naležato).

Špízy dejte do pekáče, přelijte marinádou a dejte na 20 minut marinovat (ujistěte se, že včechny kousky masa jsou obalené marinádou, i ty vespod).

Rozehřejte (nejlépe grilovací) pánev a nebo gril na střední teplotu a špízy opečte, 2 minuty z každé strany. Marináda začne na pánvi rychle černat a připalovat se, proto od masa neodcházejte a v případě potřeby snižte teplotu a špízy otáčejte.

Srnčí špízy podávejte posypané kousky jarní cibulky.

Tipy

doporučená příloha: celé žampiony pečené v troubě (žampiony oloupejte, osolte a pokapejte olivovým olejem, pečte v troubě vyhřáté na 220°C 30 minut, po 20 minutách otočte) a pečené brambory

Inspirace pro Vás

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(143)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Medový salát s červenou řepou

Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Čerstvá rukola, pečená medová řepa a vařená quinoa, výživná pseudoobilovina dostupná v obchodech se zdravou výživou.
zařazeno v:
Saláty

Ředkvičkový salát s nivou

Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(88)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Jednohubky s kaviárem

Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(57)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(54)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.
Komentáře k receptu Srnčí špízy
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce