Mé Oblíbené Recepty
Srnčí špízy
Srnčí špízy
 

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 6 min
doba vaření 6 min
Počet porcí 4 špízy
počet porcí 4 špízy
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mláďata zůstavají se svou matkou rok. Pokud v lese uvidíte osamělé mládě, které nejeví známky zranění nebo nemoci, nikdy se ho nedotýkejte, matka by se k němu již nepřiblížila.

Ingredience

600g srnčí kýty bez kosti
3 jarní cibulky
dřevěné špejle

na marinádu

150ml sójové omáčky
2cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 KL sezamové pasty tahini
1 KL hoisin omáčky (koupíte hotovou)
1 KL čínského černého octa (lze nahradit kombinací balzamikového a rýžového octa)
1/2 KL čerstvě mletého černého pepře
sůl podle chuti
1 KL sezamového oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Dřevěné špejle namočte do vody a nechte je nasáknout. V míse smíchejte sójovou omáčku, tahini, hoisin, ocet, sezamový olej a směs ochuťte špetkou soli a pepřem. Přidejte oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a oloupaný a prolisovaný česnek. Promíchejte a dejte bokem.

Srnčí kýtu odblaňte, nakrájejte na kostičky (pokud chcete maso uprostřed růžové - úprava medium, nakrájejte je na větší kostičky, pokud máte rádi maso propečené, nakrájejte je na menší). Maso napíchejte na špejli k sobě a na každý konec nabodněte 1.5 -2 centimetru dlouhý bílý kousek jarní cibulky (naležato).

Špízy dejte do pekáče, přelijte marinádou a dejte na 20 minut marinovat (ujistěte se, že včechny kousky masa jsou obalené marinádou, i ty vespod).

Rozehřejte (nejlépe grilovací) pánev a nebo gril na střední teplotu a špízy opečte, 2 minuty z každé strany. Marináda začne na pánvi rychle černat a připalovat se, proto od masa neodcházejte a v případě potřeby snižte teplotu a špízy otáčejte.

Srnčí špízy podávejte posypané kousky jarní cibulky.

Tipy

doporučená příloha: celé žampiony pečené v troubě (žampiony oloupejte, osolte a pokapejte olivovým olejem, pečte v troubě vyhřáté na 220°C 30 minut, po 20 minutách otočte) a pečené brambory

Inspirace pro Vás

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Mangový salát s kuřecím

Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí maso pečené na hořčici a medu podávané na zeleném salátu s mangem, přelitém domácím dresingem z octa.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Smetanové těstoviny s cuketou

Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Hamburger s cibulovým čatní

Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - připravte si 100% domácí hamburger. Zde najdete recept na bulky, maso, ochucenou majonézu i na cibulové čatní.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.
Komentáře k receptu Srnčí špízy
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce