Mé Oblíbené Recepty
Srnčí špízy
Srnčí špízy
 

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 6 min
doba vaření 6 min
Počet porcí 4 špízy
počet porcí 4 špízy
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mláďata zůstavají se svou matkou rok. Pokud v lese uvidíte osamělé mládě, které nejeví známky zranění nebo nemoci, nikdy se ho nedotýkejte, matka by se k němu již nepřiblížila.

Ingredience

600g srnčí kýty bez kosti
3 jarní cibulky
dřevěné špejle

na marinádu

150ml sójové omáčky
2cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 KL sezamové pasty tahini
1 KL hoisin omáčky (koupíte hotovou)
1 KL čínského černého octa (lze nahradit kombinací balzamikového a rýžového octa)
1/2 KL čerstvě mletého černého pepře
sůl podle chuti
1 KL sezamového oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Dřevěné špejle namočte do vody a nechte je nasáknout. V míse smíchejte sójovou omáčku, tahini, hoisin, ocet, sezamový olej a směs ochuťte špetkou soli a pepřem. Přidejte oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a oloupaný a prolisovaný česnek. Promíchejte a dejte bokem.

Srnčí kýtu odblaňte, nakrájejte na kostičky (pokud chcete maso uprostřed růžové - úprava medium, nakrájejte je na větší kostičky, pokud máte rádi maso propečené, nakrájejte je na menší). Maso napíchejte na špejli k sobě a na každý konec nabodněte 1.5 -2 centimetru dlouhý bílý kousek jarní cibulky (naležato).

Špízy dejte do pekáče, přelijte marinádou a dejte na 20 minut marinovat (ujistěte se, že včechny kousky masa jsou obalené marinádou, i ty vespod).

Rozehřejte (nejlépe grilovací) pánev a nebo gril na střední teplotu a špízy opečte, 2 minuty z každé strany. Marináda začne na pánvi rychle černat a připalovat se, proto od masa neodcházejte a v případě potřeby snižte teplotu a špízy otáčejte.

Srnčí špízy podávejte posypané kousky jarní cibulky.

Tipy

doporučená příloha: celé žampiony pečené v troubě (žampiony oloupejte, osolte a pokapejte olivovým olejem, pečte v troubě vyhřáté na 220°C 30 minut, po 20 minutách otočte) a pečené brambory

Inspirace pro Vás

Kuřecí stir-fry

Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(25)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2131)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Borůvkové muffiny

Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké borůvkové muffiny z podmáslí s kapkou vanilky.
zařazeno v:
Ovoce

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
zařazeno v:

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Komentáře k receptu Srnčí špízy
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce