Mé Oblíbené Recepty
Srnčí špízy
Srnčí špízy
 

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 6 min
doba vaření 6 min
Počet porcí 4 špízy
počet porcí 4 špízy
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mláďata zůstavají se svou matkou rok. Pokud v lese uvidíte osamělé mládě, které nejeví známky zranění nebo nemoci, nikdy se ho nedotýkejte, matka by se k němu již nepřiblížila.

Ingredience

600g srnčí kýty bez kosti
3 jarní cibulky
dřevěné špejle

na marinádu

150ml sójové omáčky
2cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 KL sezamové pasty tahini
1 KL hoisin omáčky (koupíte hotovou)
1 KL čínského černého octa (lze nahradit kombinací balzamikového a rýžového octa)
1/2 KL čerstvě mletého černého pepře
sůl podle chuti
1 KL sezamového oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Dřevěné špejle namočte do vody a nechte je nasáknout. V míse smíchejte sójovou omáčku, tahini, hoisin, ocet, sezamový olej a směs ochuťte špetkou soli a pepřem. Přidejte oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a oloupaný a prolisovaný česnek. Promíchejte a dejte bokem.

Srnčí kýtu odblaňte, nakrájejte na kostičky (pokud chcete maso uprostřed růžové - úprava medium, nakrájejte je na větší kostičky, pokud máte rádi maso propečené, nakrájejte je na menší). Maso napíchejte na špejli k sobě a na každý konec nabodněte 1.5 -2 centimetru dlouhý bílý kousek jarní cibulky (naležato).

Špízy dejte do pekáče, přelijte marinádou a dejte na 20 minut marinovat (ujistěte se, že včechny kousky masa jsou obalené marinádou, i ty vespod).

Rozehřejte (nejlépe grilovací) pánev a nebo gril na střední teplotu a špízy opečte, 2 minuty z každé strany. Marináda začne na pánvi rychle černat a připalovat se, proto od masa neodcházejte a v případě potřeby snižte teplotu a špízy otáčejte.

Srnčí špízy podávejte posypané kousky jarní cibulky.

Tipy

doporučená příloha: celé žampiony pečené v troubě (žampiony oloupejte, osolte a pokapejte olivovým olejem, pečte v troubě vyhřáté na 220°C 30 minut, po 20 minutách otočte) a pečené brambory

Inspirace pro Vás

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(30)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Čočková polévka s kari

Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.

Pečené kuřecí prso

Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Šťavnaté kuřecí prso s kůží pečené na chutných kořeněných žampionech, podávané s meruňkovým kuskusem.

Krůtí sendvič se sýrem

Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Rychle hotový sendvič s krůtím masem a sýrem brie doplněný chutí brusinek a ořechů.

Sendvič s krůtím masem

Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Díky brusinkám mírně nasládlý sendvič s pečeným krůtím masem.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(31)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.
Komentáře k receptu Srnčí špízy
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce