Mé Oblíbené Recepty
Špenátové toasty s ementálem
Špenátové toasty s ementálem
 

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (63 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 8
počet porcí 8
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ementál je švýcarský sýr ve tvaru kola o průměru jeden metr s typickými oky uvnitř o velikosti vlašského ořechu.

Ingredience

16 větších plátků bílého toastového chleba
100g změklého másla nebo margarínu
8 plátků kvalitní vepřové šunky nebo oblíbeného salámu
8 plátků ementálu
3 KL plnotučné hořčice
3 KL dijonské hořčice
100g čerstvých špenátových baby lístků

(* KL - kávová lžička)

Postup

Plátky toastového chleba namažeme z jedné strany máslem. Každý druhý plátek natřeme z druhé, máslem nenamazané strany hořčicemi, které jsme smíchali v misce.

Na hořčici klademe suroviny a to v následujícím pořadí: šunka, špenátové lístky, rovnoměrně rozprostřené, plátky ementálu. Přiklopíme nenamazanou stranou chleba a smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem z obou stran, dokud máslo a toasty nezhnědnou na střední teplotu.

Tipy

Ze špenátu odstraníme řapíky, toasty budou jemnější.

Nejprve smažíme toast z té strany, kde je sýr blíže pánvi, lépe se propeče.

Pokud jsme použili místo šunky salám, můžeme nahradit ementál nivou nebo jiným plísňovým sýrem.

Servírujeme s omytými cherry rajčaty.

Inspirace pro Vás

Vepřové plátky na česneku

Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(44)
Detailní popis přípravy vepřových plátků ve šťávě s notnou dávkou sekaného česneku s máslovou bramborovou kaší.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(12)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Houbové kari

Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Mexické fazole

Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - počeštěná verze mexických červených fazolí dušených v rajčatovo-paprikové omáčcce s uzeninou.

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(27)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny
Komentáře k receptu Špenátové toasty s ementálem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce