Mé Oblíbené Recepty
 

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (72 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Doba přípravy receptu je 7 dní
příprava 7 dní
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Již bylo vloženo 7 komentářů.
zobrazit komentáře (7)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Solené hovězí bylo oblíbené během obou světových válek, když bylo toho čerstvého nedostatek. Zachovalo si však tradici i do současných dnů, kde se s ním setkáte na pultech především v anglicky mluvících zemích.

Ingredience

1kg hovezího masa (nejlépe ploché s tukem na boku)
1 KL nového celého koření
1 KL hořčičného semínka
1 KL celého koriandru
1 KL celého hřebíčku
1 KL celého černého pepře
2 malé sušené chilli papričky
4 kardamomy
3 velké bobkové listy
1 KL mletého zázvoru
1 malá skořice celá

2l vody
250g soli
13g dusitanové soli 0.5-0.6
50g hnědého cukru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte koření. Na pánev hoďte nové koření, hořčičná semínka, semínka korindru, sušené chilli papričky, hřebíček, celý pepř a kardamom. Pánev zahřejte na střední teplotu a smažte koření, dokud na pánvi hořčičná semínka nezačnou poskakovat a vystřelovat. Pánev odstavte a koření přesypte do hmoždíře a rozdrďte (lze použít i zadní stranu lžíce a misku). Přimíchejte rozlámaný bobkový list a mletý sušený zázvor.

Tři polévkové lžíce koření dejte do hrnce (zbytek si uschovejte na vaření masa za týden), přidejte malou skořici, sůl, dusitanovou sůl a hnědý cukr. Přilejte 2 litry vody a uveďte k varu. Vařte pár sekund, odstavte a nechte při pokojové teplotě zchládnout. Pak dejte do lednice úplně vychladit.

Maso dejte do velkého, placatého kontejneru nebo hrnce a přlejte nálev. Pokud se Vám maso v nálevu vznáší, zatižte ho talířem nebo hrnkem. Maso nechte v lednici 5-7 dní marinovat.

Po marinování maso vyjměte z lázně a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, ve kterém bude maso pohodlně ležet (hrnec by měl obepínat maso akorát a nesmí být příliš velký) a přelijte ho vodou tak, aby voda sahala alespoň 2,5 centimetru nad maso. Pokud chcete maso málo slané, přilejte další 2,5 centimetru vody. Přidejte lžíci koření, které jste si při nakládání odložili. Uveďte k varu a snižte teplotu natolik, aby voda v hrci použe vřela a sotva výrazně bublala. Vařte hodinu a půl nebo dokud maso není měkké. Po uvaření solené hovězí můžete skladovat až týden v lednici.

Maso přemistěte na prkénko a nakrájejte do požadovaného tvaru. 

Tipy

Dusitanovou sůl můžete vynechat, počítejte ale s tím, že přijdete o tu krásnou barvu. Bez ní je maso šedé, ale chuť zůstává.

Inspirace pro Vás

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Hořčičná omáčka

Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(6)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Komentáře k receptu Solené hovězí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
bbzgrees
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-09-20 01:15:54
viagra for men generic viagra online buy cheap viagra [url=https://emtpartsstore.com/]generic viagra online[/url]
BtvTouch
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-09-17 21:31:14
low price viagra when will generic viagra be available buy viagra no prescription [url=http://www.bitcapblog.com/]generic viagra online reviews[/url]
kimgrees
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-09-17 17:25:07
order viagra buy viagra without a doctor prescription order viagra [url=https://susamsokagim.com/]generic viagra 100mg[/url]
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce