Mé Oblíbené Recepty
 

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (73 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Doba přípravy receptu je 7 dní
příprava 7 dní
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Již bylo vloženo 215 komentářů.
zobrazit komentáře (215)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Solené hovězí bylo oblíbené během obou světových válek, když bylo toho čerstvého nedostatek. Zachovalo si však tradici i do současných dnů, kde se s ním setkáte na pultech především v anglicky mluvících zemích.

Ingredience

1kg hovezího masa (nejlépe ploché s tukem na boku)
1 KL nového celého koření
1 KL hořčičného semínka
1 KL celého koriandru
1 KL celého hřebíčku
1 KL celého černého pepře
2 malé sušené chilli papričky
4 kardamomy
3 velké bobkové listy
1 KL mletého zázvoru
1 malá skořice celá

2l vody
250g soli
13g dusitanové soli 0.5-0.6
50g hnědého cukru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte koření. Na pánev hoďte nové koření, hořčičná semínka, semínka korindru, sušené chilli papričky, hřebíček, celý pepř a kardamom. Pánev zahřejte na střední teplotu a smažte koření, dokud na pánvi hořčičná semínka nezačnou poskakovat a vystřelovat. Pánev odstavte a koření přesypte do hmoždíře a rozdrďte (lze použít i zadní stranu lžíce a misku). Přimíchejte rozlámaný bobkový list a mletý sušený zázvor.

Tři polévkové lžíce koření dejte do hrnce (zbytek si uschovejte na vaření masa za týden), přidejte malou skořici, sůl, dusitanovou sůl a hnědý cukr. Přilejte 2 litry vody a uveďte k varu. Vařte pár sekund, odstavte a nechte při pokojové teplotě zchládnout. Pak dejte do lednice úplně vychladit.

Maso dejte do velkého, placatého kontejneru nebo hrnce a přlejte nálev. Pokud se Vám maso v nálevu vznáší, zatižte ho talířem nebo hrnkem. Maso nechte v lednici 5-7 dní marinovat.

Po marinování maso vyjměte z lázně a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, ve kterém bude maso pohodlně ležet (hrnec by měl obepínat maso akorát a nesmí být příliš velký) a přelijte ho vodou tak, aby voda sahala alespoň 2,5 centimetru nad maso. Pokud chcete maso málo slané, přilejte další 2,5 centimetru vody. Přidejte lžíci koření, které jste si při nakládání odložili. Uveďte k varu a snižte teplotu natolik, aby voda v hrci použe vřela a sotva výrazně bublala. Vařte hodinu a půl nebo dokud maso není měkké. Po uvaření solené hovězí můžete skladovat až týden v lednici.

Maso přemistěte na prkénko a nakrájejte do požadovaného tvaru. 

Tipy

Dusitanovou sůl můžete vynechat, počítejte ale s tím, že přijdete o tu krásnou barvu. Bez ní je maso šedé, ale chuť zůstává.

Inspirace pro Vás

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(78)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(5)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(584)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(12)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Zelený salát s jablky

Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(14)
Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(2)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(13)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Solené hovězí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Vamburderee
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. 
2020-05-14 05:53:10
http://cbdoilusd.com/ medterra cbd [url=http://cbdoilusd.com/ ]cbd oil for sale [/url] cbd gummies walmart
Vamburderee
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. 
2020-05-13 20:52:19
cashman casino slots casino online slots big fish casino online casino real money [url=http://onlinecasinofbk.com/ ]world class casino slots [/url]
Vamburderee
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.6. 
2020-05-13 12:01:47
vegas casino slots [url=http://onlinecasinofbk.com/ ]vegas casino slots [/url] casino online free online slots
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce