Mé Oblíbené Recepty
Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
 

Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (27 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.
Doba přípravy receptu je 60 min
příprava 60 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houba shiitake, česky houževnatec jedlý, je houba asijského původu, která se již úspěsně pěstuje mimo váchodní Asii.

Ingredience

2 PL olivového oleje
3 velké cibule
1 1/2 KL soli
1 PL balzamikového octa
50g sušených hub shiitake (lze nahradit jiným typem hub, viz tipy)
200g čerstvého baby špnátu nebo 200g mraženého sekaného
190g 15% smetany (1 kelímek)
350g těstovin fettuccine
80ml polotučného mléka
100g paremzánu (parmigiano reggiano)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Houby na hodinu namočte do vody, aby změkly. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Parmezán nastrouhejte najemno. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a slijte je.

V hrnci rozpalte polévkovou lžíci olivového oleje. Na středně vysokou teplotu v něm za stálého míchání osmahněte cibuli rozebranou na jednotlivá kolečka, asi 10 minut. Cibule může být místy trochu více osmažená, ale nesmí být spálená. Snižte teplotu na střední a smažte cibule dalších 10 minut. V tuto dobu přidejte špetku soli. Nakonec snižte teplotu na nejnižší a smažte posledních 10 minut. Cibuli kontrolujte aby se nepřipálila. Přidejte lžíci balzamikového octa, hrnec odstavte a tekutinu v hrnci použijte k vmíchání všech kousků cibule do směsi.

Po tom, co jste začali smažit cibuli, dejte do pánve druhou lžíci oleje a přidejte na plátky nakrájené houby. Za občasného míchání je smažte na střední teplotu 30 minut (skončíte vaření zároveň s cibulí). Shiitake přidejte do hrnce k cibuli, přidejte špenát a míchejte jej, dokud nepovadne, asi 4 minuty. 

Do směsi vmíchejte smetanu, mléko, parmezán a špetku soli. Uveďte k varu a přidejte těstoviny a zamíchejte všechny ingredience tak, aby se krásně propojily a těstoviny obalily ve smetanové omáčce a parmezánu, 5-10 minut.

Podávejte na talířích vyhřátých v troubě. Těstoviny můžete posypat dalším parmezánem.

Tipy

Houbu shiitake lze zaměnit za jakoukoli jinou houbu, například za žampion či za lesní houby. Mějte ale na paměti, že shiitake potřebují ke změknutí delší dobu vaření. U žampionů to bude jen 5 minut, u lesních hub 20 minut.

Pokud používáte čerstvé shiitake, pužijte pouze kloboučky a nohy vyhoďte.

Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a vysušte do sucha papírovým ubrouskem. 

Inspirace pro Vás

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.

Krůtí stehna v omáčce

Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(126)
Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.

Mexické fazole

Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Mexiko - počeštěná verze mexických červených fazolí dušených v rajčatovo-paprikové omáčcce s uzeninou.

Zelený salát s jablky

Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.

Salát z nových brambor

Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(47)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Kuře ala bažant

Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
AgustinThili
|
Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
2019-01-09 03:15:19
generic viagra expensive fortunegraphite.com
generic viagra canada click for source

generic viagra for pulmonary hypertension https://fortunegraphite.com/
generic viagra 20 mg advice
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce