Mé Oblíbené Recepty
Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
 

Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (27 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.
Doba přípravy receptu je 60 min
příprava 60 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houba shiitake, česky houževnatec jedlý, je houba asijského původu, která se již úspěsně pěstuje mimo váchodní Asii.

Ingredience

2 PL olivového oleje
3 velké cibule
1 1/2 KL soli
1 PL balzamikového octa
50g sušených hub shiitake (lze nahradit jiným typem hub, viz tipy)
200g čerstvého baby špnátu nebo 200g mraženého sekaného
190g 15% smetany (1 kelímek)
350g těstovin fettuccine
80ml polotučného mléka
100g paremzánu (parmigiano reggiano)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Houby na hodinu namočte do vody, aby změkly. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Parmezán nastrouhejte najemno. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a slijte je.

V hrnci rozpalte polévkovou lžíci olivového oleje. Na středně vysokou teplotu v něm za stálého míchání osmahněte cibuli rozebranou na jednotlivá kolečka, asi 10 minut. Cibule může být místy trochu více osmažená, ale nesmí být spálená. Snižte teplotu na střední a smažte cibule dalších 10 minut. V tuto dobu přidejte špetku soli. Nakonec snižte teplotu na nejnižší a smažte posledních 10 minut. Cibuli kontrolujte aby se nepřipálila. Přidejte lžíci balzamikového octa, hrnec odstavte a tekutinu v hrnci použijte k vmíchání všech kousků cibule do směsi.

Po tom, co jste začali smažit cibuli, dejte do pánve druhou lžíci oleje a přidejte na plátky nakrájené houby. Za občasného míchání je smažte na střední teplotu 30 minut (skončíte vaření zároveň s cibulí). Shiitake přidejte do hrnce k cibuli, přidejte špenát a míchejte jej, dokud nepovadne, asi 4 minuty. 

Do směsi vmíchejte smetanu, mléko, parmezán a špetku soli. Uveďte k varu a přidejte těstoviny a zamíchejte všechny ingredience tak, aby se krásně propojily a těstoviny obalily ve smetanové omáčce a parmezánu, 5-10 minut.

Podávejte na talířích vyhřátých v troubě. Těstoviny můžete posypat dalším parmezánem.

Tipy

Houbu shiitake lze zaměnit za jakoukoli jinou houbu, například za žampion či za lesní houby. Mějte ale na paměti, že shiitake potřebují ke změknutí delší dobu vaření. U žampionů to bude jen 5 minut, u lesních hub 20 minut.

Pokud používáte čerstvé shiitake, pužijte pouze kloboučky a nohy vyhoďte.

Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a vysušte do sucha papírovým ubrouskem. 

Inspirace pro Vás

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(12)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(463)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Cuketové bramboráky

Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
zařazeno v:
Vegetariánské, Vejce

Švestkový koláč s povidly

Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Koláč s čerstvými švestkami z listového těsta, s povidly a sladkou krémovou náplní se sekanými mandlemi a sýrem.
zařazeno v:
Ovoce

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.

Mini sendviče s hovězím

Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(32)
Solené hovězí na bílé bagetce s křenovo-hořčičnou omáčkou, čerstvou řeřichou a kapary, zdobené parmezánem.
Komentáře k receptu Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
AgustinThili
|
Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
2019-01-09 04:15:19
generic viagra expensive fortunegraphite.com
generic viagra canada click for source

generic viagra for pulmonary hypertension https://fortunegraphite.com/
generic viagra 20 mg advice
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce