Mé Oblíbené Recepty
Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
 

Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. 
Průměrné hodnocení: 3.4/5 (116 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.
Doba přípravy receptu je 60 min
příprava 60 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houba shiitake, česky houževnatec jedlý, je houba asijského původu, která se již úspěsně pěstuje mimo váchodní Asii.

Ingredience

2 PL olivového oleje
3 velké cibule
1 1/2 KL soli
1 PL balzamikového octa
50g sušených hub shiitake (lze nahradit jiným typem hub, viz tipy)
200g čerstvého baby špnátu nebo 200g mraženého sekaného
190g 15% smetany (1 kelímek)
350g těstovin fettuccine
80ml polotučného mléka
100g paremzánu (parmigiano reggiano)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Houby na hodinu namočte do vody, aby změkly. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Parmezán nastrouhejte najemno. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a slijte je.

V hrnci rozpalte polévkovou lžíci olivového oleje. Na středně vysokou teplotu v něm za stálého míchání osmahněte cibuli rozebranou na jednotlivá kolečka, asi 10 minut. Cibule může být místy trochu více osmažená, ale nesmí být spálená. Snižte teplotu na střední a smažte cibule dalších 10 minut. V tuto dobu přidejte špetku soli. Nakonec snižte teplotu na nejnižší a smažte posledních 10 minut. Cibuli kontrolujte aby se nepřipálila. Přidejte lžíci balzamikového octa, hrnec odstavte a tekutinu v hrnci použijte k vmíchání všech kousků cibule do směsi.

Po tom, co jste začali smažit cibuli, dejte do pánve druhou lžíci oleje a přidejte na plátky nakrájené houby. Za občasného míchání je smažte na střední teplotu 30 minut (skončíte vaření zároveň s cibulí). Shiitake přidejte do hrnce k cibuli, přidejte špenát a míchejte jej, dokud nepovadne, asi 4 minuty. 

Do směsi vmíchejte smetanu, mléko, parmezán a špetku soli. Uveďte k varu a přidejte těstoviny a zamíchejte všechny ingredience tak, aby se krásně propojily a těstoviny obalily ve smetanové omáčce a parmezánu, 5-10 minut.

Podávejte na talířích vyhřátých v troubě. Těstoviny můžete posypat dalším parmezánem.

Tipy

Houbu shiitake lze zaměnit za jakoukoli jinou houbu, například za žampion či za lesní houby. Mějte ale na paměti, že shiitake potřebují ke změknutí delší dobu vaření. U žampionů to bude jen 5 minut, u lesních hub 20 minut.

Pokud používáte čerstvé shiitake, pužijte pouze kloboučky a nohy vyhoďte.

Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a vysušte do sucha papírovým ubrouskem. 

Inspirace pro Vás

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.7. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.7. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.7. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.7. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Krůtí stehna pečená v rýži

Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(4)
Dietní spodní krůtí stehna s rýží pečenou ve vývaru na cibulce a směsi koření.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(6)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Pečená kuřecí stehna

Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(9)
Stehno pečené v kabátku z čerstvého kopru, přelité máslem a pečené na vývaru, podávené se smetanovými těstovinami.

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.2. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.2. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.2. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.2. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(9)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.

Zeleninový kuskus s rozinkami

Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Vegetariánský, časově nenáročný zeleninový salát ze zdravého kuskusu, rozinek a oříšků.

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.

Těstoviny s tuňákem a kapary

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.
Komentáře k receptu Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce