Mé Oblíbené Recepty
Smažené sardinky s omáčkou tarator
Smažené sardinky s omáčkou tarator
 

Smažené sardinky s omáčkou tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tarator je tradiční balkánská a blízkovýchodní omáčka nebo dresing. Existují dva druhy. Jedna má jogurtový základ, druhá se připravuje z tahini (sezamové pasty). Zde připravovaná verze je nejvíc populární v oblasti Levanty (Sýrie, Libanon, Jordánsko) a v Turecku.

Ingredience

smažené sardinky

olej na smažení
1 citron
14 sardinek
sůl a čerstvě mletý pepř
50g kukuřičné mouky
hladkolistá petrželka na servírování

omáčka tarator

4 PL tahini (sezamové pasty)
1 stroužek česneku
2 PL citronové šťávy
2 PL vody
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
špetka chili vloček nebo mletého chili
špetka mletého kmínu
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Sardinky omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete z obou stran a obalte v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Citron podélně rozpulte. Jednu půlku rozčtvťte a dejte bokem. Druhou půlku nakrájejte na třetiny a dejte do oleje, který se rozehřívá. Až se citrony začnou smažit přidejte sardinky (párkrát s nimi nad talířem zamávejte, abyste se zbavili přebytečné mouky) a smažte na vysokou teplotu do zlatova, asi 5 minut.

Mezitím si připravte omáčku tarator. Tahini dejte do misky a po jedné lžíci přidávejte citronovou šťávu a vodu a míchejte. Přidáte-li všechnu tekutinu naráz, tahini se zdrcne a už ji nerozmícháte. Pak přidejte špetku soli a pepře, oloupaný a vymačkaný stroužek česneku, koření a promíchejte. Nakonec vmíchejte sekanou petrželku.

Sardinky vyjměte z oleje a dejte na papírový ubrousek okapat přebytečný olej. Servírujte je posypané hladkolistou petrželkou, s taratorem, dvěma dílky citronu a čerstvým pečivem.

Tipy

Tarator vydrží v lednici 3-4 dny.

Inspirace pro Vás

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Ořechový moka dort

Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaný vrstvený dort z mletých vlašských ořechů, šlehaných vajec a strouhanky, s kávovým krémem ze šlehačky a čokolády.
zařazeno v:

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Polévka ze zeleného hrachu

Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravá a sytá polévka ze zeleného sušeného hrachu, se zeleninou a s vepřovou šunkou krájenou na kostičky.

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
zařazeno v:
Zvěřina, Grilování
Komentáře k receptu Smažené sardinky s omáčkou tarator
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce