Mé Oblíbené Recepty
Smažené sardinky s omáčkou tarator
Smažené sardinky s omáčkou tarator
 

Smažené sardinky s omáčkou tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tarator je tradiční balkánská a blízkovýchodní omáčka nebo dresing. Existují dva druhy. Jedna má jogurtový základ, druhá se připravuje z tahini (sezamové pasty). Zde připravovaná verze je nejvíc populární v oblasti Levanty (Sýrie, Libanon, Jordánsko) a v Turecku.

Ingredience

smažené sardinky

olej na smažení
1 citron
14 sardinek
sůl a čerstvě mletý pepř
50g kukuřičné mouky
hladkolistá petrželka na servírování

omáčka tarator

4 PL tahini (sezamové pasty)
1 stroužek česneku
2 PL citronové šťávy
2 PL vody
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
špetka chili vloček nebo mletého chili
špetka mletého kmínu
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Sardinky omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete z obou stran a obalte v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Citron podélně rozpulte. Jednu půlku rozčtvťte a dejte bokem. Druhou půlku nakrájejte na třetiny a dejte do oleje, který se rozehřívá. Až se citrony začnou smažit přidejte sardinky (párkrát s nimi nad talířem zamávejte, abyste se zbavili přebytečné mouky) a smažte na vysokou teplotu do zlatova, asi 5 minut.

Mezitím si připravte omáčku tarator. Tahini dejte do misky a po jedné lžíci přidávejte citronovou šťávu a vodu a míchejte. Přidáte-li všechnu tekutinu naráz, tahini se zdrcne a už ji nerozmícháte. Pak přidejte špetku soli a pepře, oloupaný a vymačkaný stroužek česneku, koření a promíchejte. Nakonec vmíchejte sekanou petrželku.

Sardinky vyjměte z oleje a dejte na papírový ubrousek okapat přebytečný olej. Servírujte je posypané hladkolistou petrželkou, s taratorem, dvěma dílky citronu a čerstvým pečivem.

Tipy

Tarator vydrží v lednici 3-4 dny.

Inspirace pro Vás

Kakaové kuličky

Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kakaová kulička s kapkou vanilky, obalená v moučkovém cukru, při pečení popraská a povrch se krásně zvrásní.
zařazeno v:

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Čokoládový dort

Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Lehký a vzdušný sladký čokoládový dort s mandlemi a bohatou tmavou polevou. Semínka přidávají dortu kontrastní prvek.
zařazeno v:
Ovoce

Vepřové kuličky

Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(363)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Banánový chlebíček

Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(7)
USA - sladký bochníček banánového chleba! Vláčný díky banánům a pouze 20 minut přípravy bez použití drahých mixérů.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu Smažené sardinky s omáčkou tarator
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce