Mé Oblíbené Recepty
Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary
Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary
 

Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (16 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 15 min
doba vaření 15 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kapary jsou známy od dob starověkých Řeků a Římanů. Z kořenů a stonků vařili čaje, kterými léčili revmatismus.

Ingredience

400g filetů z mořské štiky s kůží
1-2 PL kukuřičné mouky
2 KL kaparů
rostlinný olej na smažení
50g másla
směs čerstvých sekaných bylinek: hladkolisté petrželky, kopru, bazalky a pažitky
1 stroužek česneku
kůra z malého citronu
1 PL citronové šťávy

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Mořskou štiku omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm minutku kapary. Rybu obalte z obou stran v mouce. Kapary vyjměte z pánve a dejte bokem. Rybu osmažte ve stejné pánvi do zlatova.

Mezitím si na malé pánvi rozpusťtě máslo, snižte teplotu na nízkou a přidejte oloupaný a najemno nasekaný česnek. Smažte 3 minuty (pokud Vám česnek začne hnědnout, je to špatně, je třeba snížit teplotu nebo ihned přidat ostatní suroviny, máslo zhnědnout může). Pak přidejte citronovou kůru, šťávu a kapary, promíchejte a k máslu nasypte najemno sekané čerstvé bylinky. Nechte prohřát, osolte a opepřete.

Na talíř dejte nejprve rybu, a tu přelijte bylinkovým máslem s kapary.

Tipy

doporučená příloha: vařené brambory a zelený salát s čevenou paprikou

Kukuřičnou mouku můžete nahradit polohrubou moukou.

Inspirace pro Vás

Pečené kuře Tandoori

Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(38)
Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(10)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(39)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Teriyaki na špejli

Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(91)
Asie - kousky kuřecího masa marinované v teriyaki omáčce podávané s dipem ze sladké chilli omáčky s jarní cibulkou a limetkou.

Pomazánka z matjesů s vejci

Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.
Komentáře k receptu Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce