Mé Oblíbené Recepty
 

Ratatouille

Průměrné hodnocení: 3.7/5 (23 hlasujících).
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 124 komentářů.
zobrazit komentáře (124)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm z Provence, který se jí buď s chlebem, nebo se používá jako náplň do palačinek, či jako příloha k masům.

Ingredience

1 lilek
1 zelená cuketa
4 rajčata
1 žlutá paprika
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 KL třtinového cukru
3 PL octa z červeného vína
6 lístků bazalky
3 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
4 PL olivového oleje

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Lilek oloupejte a odkrojte konce. Nakrájejte jej na kostičky o velikosti sousta, důkladně osolte a nechte bokem stát 20 minut, dokud nepustí vodu. Cuketu omyjte, odkrojte konce, podélně rozkrojte a nakrájejte na asi 3 milimetry silné plátky. Rajčata spařte a oloupejte (detailní postup najdete v tipech), kávovou lžičkou vyndejte semínka a nakrájejte na kousky. Papriku vysemeňte a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Šťávu, kterou pustil lilek slijte a kostičky osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a lilek na něm pomalu smažte, zhruba 10 minut, dokud nezměkne a nezhnědne. Lilek vyjměte z pánve, dejte bokem a na zbylém oleji, který lilek nasákl a pak vařením pustil, osmažte cuketu, 5 minut. Nepřesmažte ji, v dalším kroku se zelenina bude vařit dohromady a cuketa je v ratatouille spolu s paprikou ta, která by měla trochu křupat. Po cuketě, kterou jste přidali k lilku, osmažte papriku, tu můžete na sucho, 5 minut. Opět vyjměte z pánve a přidejte k ostatní zelenině.

Do pánve dejte poslední lžíci oleje, minutu na něm osmažte česnek, přidejte ocet, bobkový list a cukr. Promíchejte, přidejte osmaženou zeleninu, rajčata a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a před podáváním ratatouille nechte 10 minut pobublat, aby se chutě spojily.

Tipy

Zeleninu nikdy nesmažte dohromady, každá potřebuje jiné množství času, než se usmaží.

Mezi zeleninu můžete zařadit i cibuli.

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(140)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(20)
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 2.9. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 2.9. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 2.9. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 2.9. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(486)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(44)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Polníčkový salát

Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(73)
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(38)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Srnčí medailonky na fenyklu

Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(2840)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny, Houby

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(121)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.
Komentáře k receptu Ratatouille
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Goilknore
|
Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. 
2017-08-20 15:50:43
viagra generico indio

cheap viagra

cheap viagra online

remedios genericos do viagra
Moisesknore
|
Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. 
2017-08-20 07:25:13
cialis aus A¶sterreich

cialis without doctor prescription

buy cialis

cialis australia online.
Goilknore
|
Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3.7. 
2017-08-20 02:28:45
generic viagra xl

buy viagra

viagra generic

viagra potenzpillen
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce