Mé Oblíbené Recepty
 

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (101 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm z Provence, který se jí buď s chlebem, nebo se používá jako náplň do palačinek, či jako příloha k masům.

Ingredience

1 lilek
1 zelená cuketa
4 rajčata
1 žlutá paprika
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 KL třtinového cukru
3 PL octa z červeného vína
6 lístků bazalky
3 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
4 PL olivového oleje

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Lilek oloupejte a odkrojte konce. Nakrájejte jej na kostičky o velikosti sousta, důkladně osolte a nechte bokem stát 20 minut, dokud nepustí vodu. Cuketu omyjte, odkrojte konce, podélně rozkrojte a nakrájejte na asi 3 milimetry silné plátky. Rajčata spařte a oloupejte (detailní postup najdete v tipech), kávovou lžičkou vyndejte semínka a nakrájejte na kousky. Papriku vysemeňte a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Šťávu, kterou pustil lilek slijte a kostičky osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a lilek na něm pomalu smažte, zhruba 10 minut, dokud nezměkne a nezhnědne. Lilek vyjměte z pánve, dejte bokem a na zbylém oleji, který lilek nasákl a pak vařením pustil, osmažte cuketu, 5 minut. Nepřesmažte ji, v dalším kroku se zelenina bude vařit dohromady a cuketa je v ratatouille spolu s paprikou ta, která by měla trochu křupat. Po cuketě, kterou jste přidali k lilku, osmažte papriku, tu můžete na sucho, 5 minut. Opět vyjměte z pánve a přidejte k ostatní zelenině.

Do pánve dejte poslední lžíci oleje, minutu na něm osmažte česnek, přidejte ocet, bobkový list a cukr. Promíchejte, přidejte osmaženou zeleninu, rajčata a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a před podáváním ratatouille nechte 10 minut pobublat, aby se chutě spojily.

Tipy

Zeleninu nikdy nesmažte dohromady, každá potřebuje jiné množství času, než se usmaží.

Mezi zeleninu můžete zařadit i cibuli.

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Salát z nových brambor

Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Rýžový salát

Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.
Komentáře k receptu Ratatouille
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
anapoup1
|
Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. 
2018-01-26 09:56:12
cheap cialis online
comprare cialis online pharmacy
http://cialisgenmedsonline.com
viagra and the taliban cialis pills
generic cialis online
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce