Mé Oblíbené Recepty
 

Ratatouille

Průměrné hodnocení: 3/5 (145 hlasujících).
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1275 komentářů.
zobrazit komentáře (1275)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm z Provence, který se jí buď s chlebem, nebo se používá jako náplň do palačinek, či jako příloha k masům.

Ingredience

1 lilek
1 zelená cuketa
4 rajčata
1 žlutá paprika
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 KL třtinového cukru
3 PL octa z červeného vína
6 lístků bazalky
3 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
4 PL olivového oleje

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Lilek oloupejte a odkrojte konce. Nakrájejte jej na kostičky o velikosti sousta, důkladně osolte a nechte bokem stát 20 minut, dokud nepustí vodu. Cuketu omyjte, odkrojte konce, podélně rozkrojte a nakrájejte na asi 3 milimetry silné plátky. Rajčata spařte a oloupejte (detailní postup najdete v tipech), kávovou lžičkou vyndejte semínka a nakrájejte na kousky. Papriku vysemeňte a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Šťávu, kterou pustil lilek slijte a kostičky osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a lilek na něm pomalu smažte, zhruba 10 minut, dokud nezměkne a nezhnědne. Lilek vyjměte z pánve, dejte bokem a na zbylém oleji, který lilek nasákl a pak vařením pustil, osmažte cuketu, 5 minut. Nepřesmažte ji, v dalším kroku se zelenina bude vařit dohromady a cuketa je v ratatouille spolu s paprikou ta, která by měla trochu křupat. Po cuketě, kterou jste přidali k lilku, osmažte papriku, tu můžete na sucho, 5 minut. Opět vyjměte z pánve a přidejte k ostatní zelenině.

Do pánve dejte poslední lžíci oleje, minutu na něm osmažte česnek, přidejte ocet, bobkový list a cukr. Promíchejte, přidejte osmaženou zeleninu, rajčata a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a před podáváním ratatouille nechte 10 minut pobublat, aby se chutě spojily.

Tipy

Zeleninu nikdy nesmažte dohromady, každá potřebuje jiné množství času, než se usmaží.

Mezi zeleninu můžete zařadit i cibuli.

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Pečené kuře Tandoori

Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 2.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(374)
Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(24)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(6)
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(22)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Sýrové gnocchi s houbami

Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(58)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.

Marocké kuře s kuskusem

Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(104)
Maroko - chutné kuře plněné kuskusem a pistáciemi pečené v medové marinádě podávané s dýní a špenátem.

Těstoviny s avokádem

Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(1747)
Dietní a rychlé těstoviny s bylinkovou omáčkou, s jogurtem a jarní cibulkou.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(23)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Ratatouille
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Jamesmek
|
Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. 
2017-12-13 07:19:46
essays writing services professional essay writer admission essay writing service https://essaywritingservices.us.com - essay writing service
Buy Essay
|
Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. 
2017-12-13 03:17:09
essay writing service essay writing service writing my paper essay writing service
Jamesmek
|
Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 3. 
2017-12-13 01:41:10
english essay help college essay prompts help in essay writing https://collegeessay.us.com - help writing college essay