Mé Oblíbené Recepty
 

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm z Provence, který se jí buď s chlebem, nebo se používá jako náplň do palačinek, či jako příloha k masům.

Ingredience

1 lilek
1 zelená cuketa
4 rajčata
1 žlutá paprika
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 KL třtinového cukru
3 PL octa z červeného vína
6 lístků bazalky
3 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
4 PL olivového oleje

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Lilek oloupejte a odkrojte konce. Nakrájejte jej na kostičky o velikosti sousta, důkladně osolte a nechte bokem stát 20 minut, dokud nepustí vodu. Cuketu omyjte, odkrojte konce, podélně rozkrojte a nakrájejte na asi 3 milimetry silné plátky. Rajčata spařte a oloupejte (detailní postup najdete v tipech), kávovou lžičkou vyndejte semínka a nakrájejte na kousky. Papriku vysemeňte a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Šťávu, kterou pustil lilek slijte a kostičky osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a lilek na něm pomalu smažte, zhruba 10 minut, dokud nezměkne a nezhnědne. Lilek vyjměte z pánve, dejte bokem a na zbylém oleji, který lilek nasákl a pak vařením pustil, osmažte cuketu, 5 minut. Nepřesmažte ji, v dalším kroku se zelenina bude vařit dohromady a cuketa je v ratatouille spolu s paprikou ta, která by měla trochu křupat. Po cuketě, kterou jste přidali k lilku, osmažte papriku, tu můžete na sucho, 5 minut. Opět vyjměte z pánve a přidejte k ostatní zelenině.

Do pánve dejte poslední lžíci oleje, minutu na něm osmažte česnek, přidejte ocet, bobkový list a cukr. Promíchejte, přidejte osmaženou zeleninu, rajčata a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a před podáváním ratatouille nechte 10 minut pobublat, aby se chutě spojily.

Tipy

Zeleninu nikdy nesmažte dohromady, každá potřebuje jiné množství času, než se usmaží.

Mezi zeleninu můžete zařadit i cibuli.

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(790)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:

Zdravá kroupová polévka

Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Ratatouille
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce