Mé Oblíbené Recepty
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
 

Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Maso pstruha může mít různé zbravení podle druhu, výskytu a potravy. Může být bílé, růžové, oranžové nebo i tmavě červené.

Ingredience

2 pstruzi, vykuchaní a zbavení šupin
sůl a čerstvě mletý pepř
1 KL koření na ryby
1 citron
4 plátky slaniny
1 KL olivového oleje
250g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
140g řeckého bílého jogurtu
1 KL sekaného čerstvého kopru
1 stroužek česneku
6 velkých žampionů
30g másla
1/2 KL mletého kmínu

(* KL - kávová lžička)

Postup

Pstruhy opláchněte a osušte. Pokapejte je zevně citronovou šťávou a rozetřete po celém povrchu. Osolte je (osolte i zevnitř), opepřete a posypte bylinkovou směsí na ryby. Z citronu odkrojte 3 kolečka a jedno rozpulte. Půlku vložte do břišní dutiny ryby. Celé kolečko položte na bok pstruha a omotejte 2 plátky slaniny. Postup opakujte i u druhé ryby.

Pečení v troubě:
Na pekáč s grilovací mřížkou pstruhy položte a nechte v lednici odpočinout. Nemáte-li pekáč s grilovací mřížkou, vymažte klasický pekáč trochou oleje a na dno položte pstruhy. Budete je ale muset v půlce otočit. Grilovací mřížka zaručuje cirkulaci horkého vzduchu i pod rybou a tak se pečou rovnoměrně.

Grilování na ohni:
Grilujete-li pstruhy nad ohněm, odložte je na talíři do lednice. Na grilování doporučuji použít grilovací rošt na ryby, který velice usnadňuje jejich manipulaci na grilu. Před použitím ho lehce potřete (např. pomocí papírového ubrousku) olejem, díky kterému se ryby k roštu nepřipečou. V půlce grilování ryby otočte.

Fazolky v páře poduste do měkka (z čerstvých fazolek odkrojte konce), vodu slijte a ihned propláchněte ledovou vodou (přestanou se tak vařit). Čerstvé fazolky se budou dusit přibližně 10 minut, mražené, protože jsou předvařené, asi 3 minuty. V misce promíchejte jogurt, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, sekaný kopr a pár kapek citronové šťávy. Ochuťte solí a pepřem a promíchjte se studenými fazolkami.

Žampiony oloupejte a rozpulte. Na pánvi nechte rozpustit máslo (pouze rozpustit, nevařte), vmíchejte mletý kmín a sůl. V této směsi žampiony obalte. Žampiony pečte spolu s rybou v troubě nebo na grilu, potřebují stejnou dobu.

Pstruhy v kabátku pečte v troubě vyhřáté na 200°C nebo na grilu 20-25 minut, podle velikosti ryby. Podávejte s pečenými (grilovanými) žampiony, jogurtovými fazolkami a s nahřátou křupavou bagetou, kterou můžete zevnitř potřít bylinkovým máslem.

Tipy

Koření na ryby vybírejte pouze bylinkové. Jakékoli jiné koření (např. na bázi grilovacího) chuť ryby nepříjemně zastře. Obsahuje-li koření sůl, rybu osolte méně nebo vůbec, podle procentuálního množství soli obsažené ve směsi.

Ryby vždy uchovávejte před tepelnou úpravou v lednici, narozdíl od jatečních druhů mas, které vytáhněte z lednice půl hodiny před tepelnou úpravou.

Inspirace pro Vás

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.3. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.3. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.3. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.3. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Kuřecí řízek s nivou a šunkou

Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná chuť nivy zjemněná máslem a šunkou tvoří skvělou kombinaci v dozlatova smaženém řízku.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Rajská omáčka

Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Těstoviny s omáčkou enchilada

Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Mexiko - těstoviny vařené v jednom hrnci s kořeněným mletým masem a s mexickou rajčatovou omáčkou enchilada.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy
Komentáře k receptu Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce