Mé Oblíbené Recepty
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
 

Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Maso pstruha může mít různé zbravení podle druhu, výskytu a potravy. Může být bílé, růžové, oranžové nebo i tmavě červené.

Ingredience

2 pstruzi, vykuchaní a zbavení šupin
sůl a čerstvě mletý pepř
1 KL koření na ryby
1 citron
4 plátky slaniny
1 KL olivového oleje
250g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
140g řeckého bílého jogurtu
1 KL sekaného čerstvého kopru
1 stroužek česneku
6 velkých žampionů
30g másla
1/2 KL mletého kmínu

(* KL - kávová lžička)

Postup

Pstruhy opláchněte a osušte. Pokapejte je zevně citronovou šťávou a rozetřete po celém povrchu. Osolte je (osolte i zevnitř), opepřete a posypte bylinkovou směsí na ryby. Z citronu odkrojte 3 kolečka a jedno rozpulte. Půlku vložte do břišní dutiny ryby. Celé kolečko položte na bok pstruha a omotejte 2 plátky slaniny. Postup opakujte i u druhé ryby.

Pečení v troubě:
Na pekáč s grilovací mřížkou pstruhy položte a nechte v lednici odpočinout. Nemáte-li pekáč s grilovací mřížkou, vymažte klasický pekáč trochou oleje a na dno položte pstruhy. Budete je ale muset v půlce otočit. Grilovací mřížka zaručuje cirkulaci horkého vzduchu i pod rybou a tak se pečou rovnoměrně.

Grilování na ohni:
Grilujete-li pstruhy nad ohněm, odložte je na talíři do lednice. Na grilování doporučuji použít grilovací rošt na ryby, který velice usnadňuje jejich manipulaci na grilu. Před použitím ho lehce potřete (např. pomocí papírového ubrousku) olejem, díky kterému se ryby k roštu nepřipečou. V půlce grilování ryby otočte.

Fazolky v páře poduste do měkka (z čerstvých fazolek odkrojte konce), vodu slijte a ihned propláchněte ledovou vodou (přestanou se tak vařit). Čerstvé fazolky se budou dusit přibližně 10 minut, mražené, protože jsou předvařené, asi 3 minuty. V misce promíchejte jogurt, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, sekaný kopr a pár kapek citronové šťávy. Ochuťte solí a pepřem a promíchjte se studenými fazolkami.

Žampiony oloupejte a rozpulte. Na pánvi nechte rozpustit máslo (pouze rozpustit, nevařte), vmíchejte mletý kmín a sůl. V této směsi žampiony obalte. Žampiony pečte spolu s rybou v troubě nebo na grilu, potřebují stejnou dobu.

Pstruhy v kabátku pečte v troubě vyhřáté na 200°C nebo na grilu 20-25 minut, podle velikosti ryby. Podávejte s pečenými (grilovanými) žampiony, jogurtovými fazolkami a s nahřátou křupavou bagetou, kterou můžete zevnitř potřít bylinkovým máslem.

Tipy

Koření na ryby vybírejte pouze bylinkové. Jakékoli jiné koření (např. na bázi grilovacího) chuť ryby nepříjemně zastře. Obsahuje-li koření sůl, rybu osolte méně nebo vůbec, podle procentuálního množství soli obsažené ve směsi.

Ryby vždy uchovávejte před tepelnou úpravou v lednici, narozdíl od jatečních druhů mas, které vytáhněte z lednice půl hodiny před tepelnou úpravou.

Inspirace pro Vás

Čokoládové brownies

Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - zámořský dezert pro milovníky čokolády, sypaný kakaem ve tvaru srdce (či ve tvaru formičky, kterou máte po ruce).

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Jehněčí špízy souvlaki

Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Středomoří - jehněčí špízy naložené v marinádě z červeného vína, česneku a oregána.

Hamburgery se slaninou

Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - domácí hamburger z mletého hovězího masa s křupavou slaninou, vláčným lilkem a avokádem s česnekovým dipem.

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Tyrolské knedlíčky do polévky

Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.
Komentáře k receptu Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce