Mé Oblíbené Recepty
Pórkový krém se smaženými brambory
Pórkový krém se smaženými brambory
 

Pórkový krém se smaženými brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 3.5. 
Průměrné hodnocení: 3.5/5 (24 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Římský císař Nero byl přezdíván Porophagus, což znamená ten, kdo jí pórek. Je zaznamenáno, že věřil, že konzumace pórku vylepší jeho zpěv.

Ingredience

110g másla
6 pórků, pouze bílé a světle zelené části
1 malá cibule
5 stroužků česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
500ml polotučného mléka
190g 15% smetany
250g řeckého jogurtu
2 střední brambory
2 stonky hladkolisté petrželky

speciální výbava: fritovací hrnec nebo 500ml rostlinného oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Mléko, smetanu a jogurt vyndejte z lednice a nechte stát při pokojé teplotě. Cibuli a česnek oloupejte, pórek omyjte. Zeleninu nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpusťe máslo a zeleninu se špetkou soli na něm osmažte, 5-7 minut, dokud nezačne měknout. Potom přidejte 250ml horké vody, snižte teplotu a duste do změknutí, 25-30 minut.

Brambory oloupejte a nakrájejte na proužky o tloušťce sirky. Osmažte je do světle hněda ve fritovacím hrnci s olejem rozehřátým na 180°C nebo na pánvi v rozpáleném oleji. Ke konci přidejte na listy natrhanou hladkolistou petrželku. Nechte okapat.

Základ polévky odstavte, k zelenině přidejte řecký jogurt, smetanu a mléko, promíchejte a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Vraťte na plotýnku na střední oheň a prohřejte. Postupně přimíchávejte vodu po 50 mililitrech. Před podáváním by měla být polévka natolik hustá, aby udžela na povrchu brambory, ale zároveň řidká tak, aby lžíce tažená po povrchu nezanechala žádnou stopu.

Pórkový krém podávejte na vyhřátých talířích. Ozdobte smaženými brambory a bylinkou.

 

Tipy

Pro krásnou světlezelenou polévku nenechte zeleninu při smažení na másle chytit žádou barvu.

Polévku můžete uvařit až dva dny dopředu (skladujte v lednici, poté ji podle potřeby rozřeďte vodou) a smažené brambory s bylinkou dvě hodiny dopředu (skladujte nezakryté při pokojové teplotě).

Inspirace pro Vás

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(38)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Mangový salát s kuřecím

Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Kuřecí maso pečené na hořčici a medu podávané na zeleném salátu s mangem, přelitém domácím dresingem z octa.

Rajská omáčka

Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Zeleninový kuskus s rozinkami

Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zeleninový kuskus s rozinkami má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Vegetariánský, časově nenáročný zeleninový salát ze zdravého kuskusu, rozinek a oříšků.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(1)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.
Komentáře k receptu Pórkový krém se smaženými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce