Mé Oblíbené Recepty
Pórkový krém se smaženými brambory
Pórkový krém se smaženými brambory
 

Pórkový krém se smaženými brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (15 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Římský císař Nero byl přezdíván Porophagus, což znamená ten, kdo jí pórek. Je zaznamenáno, že věřil, že konzumace pórku vylepší jeho zpěv.

Ingredience

110g másla
6 pórků, pouze bílé a světle zelené části
1 malá cibule
5 stroužků česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
500ml polotučného mléka
190g 15% smetany
250g řeckého jogurtu
2 střední brambory
2 stonky hladkolisté petrželky

speciální výbava: fritovací hrnec nebo 500ml rostlinného oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Mléko, smetanu a jogurt vyndejte z lednice a nechte stát při pokojé teplotě. Cibuli a česnek oloupejte, pórek omyjte. Zeleninu nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpusťe máslo a zeleninu se špetkou soli na něm osmažte, 5-7 minut, dokud nezačne měknout. Potom přidejte 250ml horké vody, snižte teplotu a duste do změknutí, 25-30 minut.

Brambory oloupejte a nakrájejte na proužky o tloušťce sirky. Osmažte je do světle hněda ve fritovacím hrnci s olejem rozehřátým na 180°C nebo na pánvi v rozpáleném oleji. Ke konci přidejte na listy natrhanou hladkolistou petrželku. Nechte okapat.

Základ polévky odstavte, k zelenině přidejte řecký jogurt, smetanu a mléko, promíchejte a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Vraťte na plotýnku na střední oheň a prohřejte. Postupně přimíchávejte vodu po 50 mililitrech. Před podáváním by měla být polévka natolik hustá, aby udžela na povrchu brambory, ale zároveň řidká tak, aby lžíce tažená po povrchu nezanechala žádnou stopu.

Pórkový krém podávejte na vyhřátých talířích. Ozdobte smaženými brambory a bylinkou.

 

Tipy

Pro krásnou světlezelenou polévku nenechte zeleninu při smažení na másle chytit žádou barvu.

Polévku můžete uvařit až dva dny dopředu (skladujte v lednici, poté ji podle potřeby rozřeďte vodou) a smažené brambory s bylinkou dvě hodiny dopředu (skladujte nezakryté při pokojové teplotě).

Inspirace pro Vás

Ředkvičkový salát s nivou

Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Houbové těstoviny s lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(4)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Lovcova křepelka

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.8. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.8. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.8. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.8. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 2.9. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 2.9. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 2.9. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 2.9. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Salát s kuskusem a špenátem

Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Nízkokalorické, vegetariánské jídlo, s rozinkami, pečenou dýní, s čerstvým baby špenátem a slaným sýrem.
Komentáře k receptu Pórkový krém se smaženými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce