Mé Oblíbené Recepty
 

Pomalá kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 4 hod
doba vaření 4 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pomalý hrnec se na obchodních pultech poprvé objevil v 50. letech. Původně byl určen na vaření jídel obsahující fazole jako mexické chili nebo chili con carne.

Ingredience

600g vepřové kotlety (pečeně)
1 PL olivového oleje
15g másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL sušeného tymiánu
1 KL hořčičných semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
200ml kuřecího vývaru
70g 15% smetany (třetina kelímku)
1/2 PL kukuřičného škrobu
několik lístků hladkolisté petrželky
několik lístků bazalky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hořčičná semínka rozdrďte v hmoždíři (nebo je zabalte do ubrousku a podrťte tupou stranou paličky na maso). Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte tymiánem a drcenými semínky. 

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej společně s máslem a osmažte je do sklovata. Shrňte vařečkou bokem a z obou stran dozlatova osmažte kotlety, asi 2 minuty z každé strany. Obsah pánve vsypte do pomalého hrnce a pánev vraťte na zdroj tepla. Vlijte kuřecí vývar, uveďte k varu, vmíchejte přilepené kousky masa z pánve a vlijte k masu do pomalého hrnce. Vařte na vysokou teplotu (high) 2-3 hodiny nebo na nízkou (low) 5-7 hodin (doba vaření závisí na tloušťce masa).

Po uvaření maso vyjměte z hrnce a udržujte teplé (například mezi dvěma talíři nebo v hrnci s poklicí). Do výpeku přidejte smetanu a škrob rozmíchaný v troše vody, chcete-li omáčku hustší. Uveďte k varu na 2 minuty. Omáčku pak můžete pro lepší konzistenci přecedit přes síto (cibuli promačkejte do omáčky) a dochuťte jemně sekanou petrželkou a bazalkou a podle potřeby přisolte.

Vepřové kotlety v pomalém hrnci podávejte přelité bylinkovou smetanovou šťávou.

Tipy

doporučená příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny (na těstoviny potřebujete větší množství omáčky, použijte tedy více kuřecího vývaru a smetany)

pro ještě lepší chuť: než vlijete na pánev kuřecí vývar, přilijte 100ml suchého bílého vína a nechte ho vyvařit

Inspirace pro Vás

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Houbové kari

Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(8)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Kuřecí těstoviny

Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí maso smažené se sušenými rajčaty, s těstovinami obalenými smetanovou omáčkou s rozpuštěnou mozzarellou.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.
Komentáře k receptu Pomalá kotleta s krémovou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce