Mé Oblíbené Recepty
 

Pomalá kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 4 hod
doba vaření 4 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pomalý hrnec se na obchodních pultech poprvé objevil v 50. letech. Původně byl určen na vaření jídel obsahující fazole jako mexické chili nebo chili con carne.

Ingredience

600g vepřové kotlety (pečeně)
1 PL olivového oleje
15g másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL sušeného tymiánu
1 KL hořčičných semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
200ml kuřecího vývaru
70g 15% smetany (třetina kelímku)
1/2 PL kukuřičného škrobu
několik lístků hladkolisté petrželky
několik lístků bazalky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hořčičná semínka rozdrďte v hmoždíři (nebo je zabalte do ubrousku a podrťte tupou stranou paličky na maso). Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte tymiánem a drcenými semínky. 

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej společně s máslem a osmažte je do sklovata. Shrňte vařečkou bokem a z obou stran dozlatova osmažte kotlety, asi 2 minuty z každé strany. Obsah pánve vsypte do pomalého hrnce a pánev vraťte na zdroj tepla. Vlijte kuřecí vývar, uveďte k varu, vmíchejte přilepené kousky masa z pánve a vlijte k masu do pomalého hrnce. Vařte na vysokou teplotu (high) 2-3 hodiny nebo na nízkou (low) 5-7 hodin (doba vaření závisí na tloušťce masa).

Po uvaření maso vyjměte z hrnce a udržujte teplé (například mezi dvěma talíři nebo v hrnci s poklicí). Do výpeku přidejte smetanu a škrob rozmíchaný v troše vody, chcete-li omáčku hustší. Uveďte k varu na 2 minuty. Omáčku pak můžete pro lepší konzistenci přecedit přes síto (cibuli promačkejte do omáčky) a dochuťte jemně sekanou petrželkou a bazalkou a podle potřeby přisolte.

Vepřové kotlety v pomalém hrnci podávejte přelité bylinkovou smetanovou šťávou.

Tipy

doporučená příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny (na těstoviny potřebujete větší množství omáčky, použijte tedy více kuřecího vývaru a smetany)

pro ještě lepší chuť: než vlijete na pánev kuřecí vývar, přilijte 100ml suchého bílého vína a nechte ho vyvařit

Inspirace pro Vás

Banánový chlebíček

Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(7)
USA - sladký bochníček banánového chleba! Vláčný díky banánům a pouze 20 minut přípravy bez použití drahých mixérů.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(249)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1168)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(34)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(48)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Komentáře k receptu Pomalá kotleta s krémovou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce