Mé Oblíbené Recepty
 

Pomalá kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 4 hod
doba vaření 4 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pomalý hrnec se na obchodních pultech poprvé objevil v 50. letech. Původně byl určen na vaření jídel obsahující fazole jako mexické chili nebo chili con carne.

Ingredience

600g vepřové kotlety (pečeně)
1 PL olivového oleje
15g másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL sušeného tymiánu
1 KL hořčičných semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
200ml kuřecího vývaru
70g 15% smetany (třetina kelímku)
1/2 PL kukuřičného škrobu
několik lístků hladkolisté petrželky
několik lístků bazalky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hořčičná semínka rozdrďte v hmoždíři (nebo je zabalte do ubrousku a podrťte tupou stranou paličky na maso). Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte tymiánem a drcenými semínky. 

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej společně s máslem a osmažte je do sklovata. Shrňte vařečkou bokem a z obou stran dozlatova osmažte kotlety, asi 2 minuty z každé strany. Obsah pánve vsypte do pomalého hrnce a pánev vraťte na zdroj tepla. Vlijte kuřecí vývar, uveďte k varu, vmíchejte přilepené kousky masa z pánve a vlijte k masu do pomalého hrnce. Vařte na vysokou teplotu (high) 2-3 hodiny nebo na nízkou (low) 5-7 hodin (doba vaření závisí na tloušťce masa).

Po uvaření maso vyjměte z hrnce a udržujte teplé (například mezi dvěma talíři nebo v hrnci s poklicí). Do výpeku přidejte smetanu a škrob rozmíchaný v troše vody, chcete-li omáčku hustší. Uveďte k varu na 2 minuty. Omáčku pak můžete pro lepší konzistenci přecedit přes síto (cibuli promačkejte do omáčky) a dochuťte jemně sekanou petrželkou a bazalkou a podle potřeby přisolte.

Vepřové kotlety v pomalém hrnci podávejte přelité bylinkovou smetanovou šťávou.

Tipy

doporučená příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny (na těstoviny potřebujete větší množství omáčky, použijte tedy více kuřecího vývaru a smetany)

pro ještě lepší chuť: než vlijete na pánev kuřecí vývar, přilijte 100ml suchého bílého vína a nechte ho vyvařit

Inspirace pro Vás

Rajčatový salát

Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1165)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(5)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Švestkový koláč s povidly

Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Koláč s čerstvými švestkami z listového těsta, s povidly a sladkou krémovou náplní se sekanými mandlemi a sýrem.
zařazeno v:
Ovoce

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(27)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(37)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.
Komentáře k receptu Pomalá kotleta s krémovou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce