Mé Oblíbené Recepty
Polévka z fazolí s chorizem
Polévka z fazolí s chorizem
 

Polévka z fazolí s chorizem

Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (29 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 8
počet porcí 8
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chorizo je klobása z Pyrenejského poloostrova. Sytě červenou barvu dodává koření sladká nebo pikantní červená paprika.

Ingredience

500g tmavých fazolí
600g klobásy chorizo
1 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
2 střední cibule
80g celeru
4 PL nasekané hladkolisté petrželky
2 KL sušeného oregana
1 KL mletého kmínu
2 velké bobkové listy
2 hovězí bujóny extra
180g 30% zakysané smetany
2 PL nasekané pažitky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli, celer a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nejprve na oleji v papinovém hrnci rozpalte olej a smažte na něm klobásu chorizo po dobu 8 minut. Pustí hodně tuku, který všechen, kromě dvou polévkových lžiček, z hrnce vylejte. Můžete si ho uschovat pro budoucí použití. Poté přidejte cibuli, celer a česnek a smažte tři minuty.

Fazole propláchněte ve vodě a přidejte ke klobáse se zeleninou. Vše zalejte 2.5 litry vody a přidejte dva hovězí bujóny, nasekanou petrželku, vše koření a papinový hrnec utěsněte. Vařte hodinu až hodinu a půl, podle velikosti fazolí.

Až jsou fazole měkké, z polévky odstraňte bobkové listy a pomocí lžíce vyndejte z hrnce čtvrtinu fazolí, které rozmixujte do hladka. Tím polévku zahustíte. Fazolovou polévku servírujte se lžící zakysané smetany, ozdobené nasekanou pažitkou.

Tipy

Polévku, kterou nesníte, můžete bez problému zmrazit.

Chorizo lze zamněnit za jinou, lehce pikantní suchou klobásu.

Inspirace pro Vás

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Sušenky z ovesných vloček

Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
zařazeno v:
Ovoce

Králičí filety s těstovinami

Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Marinování králičích filetů v oleji, česneku a tymiánu zaručí nevysušené maso. S těstovinami a zálivkou s vlašskými ořechy.

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(355)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Grilované kalamáry na česneku

Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilované kalamáry s česnekem a olivovým olejem. Maso je bílé a jemné s mírně sladkou chutí.
Komentáře k receptu Polévka z fazolí s chorizem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce