Mé Oblíbené Recepty
Polévka z červeného zelí
Polévka z červeného zelí
 

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (47 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Fazole černé oko pochází z Afriky. Má tvar ledviny, je bílá a na kraji najdete černou skvrnu, oko, s nepatrnými vráskami okolo.

Ingredience

150g fazolí černé oko namočených přes noc ve vodě
1 bobkový list
sůl podle chuti
1 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
15g kukuřičného škrobu
2 litry zeleninového vývaru (recept ZDE)
450g brambor
1 dědova (nebo jiná vepřová) klobása, jemně pikantní, cca 150g
250g čerstvého červeného zelí
180g 12% smetany
1 KL uzené mleté papriky na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Vodu, ve které stály přes noc fazole slijte a dejte je do hrnce. Přidejte sůl (asi půl kávové lžičky), bobkový list a přelijte čerstvou vodou tak, aby zasahovala 2.5 centimetru nad fazole. Uveďte k varu a vařte do měkka asi jednu hodinu.

Ve větším hrnci rozpalte olej a osmažte na něm na nírnou teplotu oloupaný a najemno nasekaný česnek. Pozor, ať se Vám nespálí nebo nezhnědne, zhořkl by. V misce rozmíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a vlejte k česneku. Za stálého míchání minutu smažte a pak přelijte zeleninovým vývarem. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory, na kousky nakrájenou kllobásu, sůl (podle slanosti vývaru) a pepř a 20 minut vařte.

Po 20 minutách přidejte uvařené a slité fazole, na kousky pokrájené červené zelí a vařte dalších 10 minut. Pak vlejte smetanu a vařte poslední 2 minuty. Dochuťte a na talířích polévku posypte špetkou mleté uzené papriky.

Tipy

Do polévky také můžete přidat na kousky nakrájený pórek. Osmažte jej společně s česnekem a dál postupujte podle receptu, jen na smažení přidejte extra lžíci olivového oleje.

Podávejte naběračku polévky jako první chod, 2-3 jako chod hlavní sytící.

Inspirace pro Vás

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Těstovinový salát v jogurtu

Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Skvělý, rychle připravený těstovinový salát. Podávejte samostatně nebo jako přílohu (v tomto případě vynechejte kuřecí maso).

Vepřové plátky na česneku

Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Detailní popis přípravy vepřových plátků ve šťávě s notnou dávkou sekaného česneku s máslovou bramborovou kaší.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Kuře Piccata

Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Palačinky s tvarohem

Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné sladké palačinky s tvarohovou náplní.
zařazeno v:

Vepřové plátky na hořčici

Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže
Komentáře k receptu Polévka z červeného zelí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce