Mé Oblíbené Recepty
Poctivý drůbeží vývar
Poctivý drůbeží vývar
 

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 3 hod 45 min
doba vaření 3 hod 45 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

250 mililitrů domácího drůbežího vývaru obsahuje (narozdíl od kupované kostky) asi 6 gramů proteinu.  

Ingredience

1.5kg kuřecích křídel a krůtích krků
2 PL oleje
2 velké cibule
1 mrkev (50g)
1 řapík celeru s listy (50g)
6 stonků hladkolisté petrželky
1/2 KL tymiánu
15 kuliček černého pepře
1 bobkový list
1 KL soli

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 230°C s mřížkou umístěnou v horní třetině trouby. Pekáč pomažte několika kapkami oleje a dejde do něj osolené drůbeží kousky, které jste vy (nebo řezník) nasekali po asi 4-5 centimetrech. Pustí tak více kolagenu a želatiny na zahuštění vývaru a lépe sedí v hrnci. Pečte 45 minut, v půlce pečení otočte.

Mezitím si oloupejte cibuli a mrkev a spolu s celerem je nasekejte na kousky. V šesti litrovém hrnci (nebo použijte dva třílitrové) si rozpalte olej tak, aby byl horký, ale aby se z něj nekouřilo. Osmažte na něm zeleninu do poloměkka, asi deset minut. Přidejte maso a šťávu z pekáče. Pekáč umístěte přes dva hořáky a počkejte, až zbytky masa a šťávy začnou syčet. Potom do něj vlijte půl litru studené vody a uveďte k varu. Během tohoto procesu seškrabejte zbytky šťáv a masa a vmíchejte je do vody. Tu vlijte k masu a zelenině. Do hrnce dolijte vodu tak, aby přesahovala kousky masa asi o 2.5 centimetru, celkem asi 3.5 litru. Do hrnce přidejte hladkolistou petželku, tymiánu. pepř, bobkový list a osolte. Uveďte k varu a nechte vřít při nízké teplotě 3 hodiny, bez poklice. Dolévejte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Naběračkou odebírejte případně vzniklou pěnu na vývaru.

Drůbeží vývar přeceďte přes síto. Pokud ho budete hned používat, nechte ho stát 2 minuty. Poté lžící odstraňte žlutý tuk na povrchu. Pokud si ho chystáte na později, rychle ho vychlaďte (zabráníte tak množení bakterií oproti pozvolnému chládnutí). Pokud je venku zima tak ve sněhu, jinak ve dřezu naplněném ledovou vodou. Vodu měňte hned jak zteplá, dokud není vývar vlažný, přibližně za 30 minut. Uzavřete jej do vzduchotěsné nádoby a dejte do lednice. Po kompletním vychladnutí odstraňte z povrchu tuk.

Tipy

Nepouštějte se do krájení drůbežích kousků nožem. Pravděpodobně si zlomíte čepel. Pokud nevlastníte sekyrku, poproste o nasekání řezníka.

Vývar můžete skladovat v neprodyšné nádobě v lednici dva dny a nebo zmrazený až šest měsíců.

Podle výše uvedeného receptu uvaříte asi 2.5 litru vývaru.

Inspirace pro Vás

Omáčka enchilada

Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(42)
Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Bramborová kaše se smetanou

Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(177)
Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Pesto ze sušených rajčat

Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Hamburgerové bulky

Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
zařazeno v:
Domácí pekárna

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Indický chléb naan

Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.
Komentáře k receptu Poctivý drůbeží vývar
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce