Mé Oblíbené Recepty
Poctivý drůbeží vývar
Poctivý drůbeží vývar
 

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 3 hod 45 min
doba vaření 3 hod 45 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

250 mililitrů domácího drůbežího vývaru obsahuje (narozdíl od kupované kostky) asi 6 gramů proteinu.  

Ingredience

1.5kg kuřecích křídel a krůtích krků
2 PL oleje
2 velké cibule
1 mrkev (50g)
1 řapík celeru s listy (50g)
6 stonků hladkolisté petrželky
1/2 KL tymiánu
15 kuliček černého pepře
1 bobkový list
1 KL soli

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 230°C s mřížkou umístěnou v horní třetině trouby. Pekáč pomažte několika kapkami oleje a dejde do něj osolené drůbeží kousky, které jste vy (nebo řezník) nasekali po asi 4-5 centimetrech. Pustí tak více kolagenu a želatiny na zahuštění vývaru a lépe sedí v hrnci. Pečte 45 minut, v půlce pečení otočte.

Mezitím si oloupejte cibuli a mrkev a spolu s celerem je nasekejte na kousky. V šesti litrovém hrnci (nebo použijte dva třílitrové) si rozpalte olej tak, aby byl horký, ale aby se z něj nekouřilo. Osmažte na něm zeleninu do poloměkka, asi deset minut. Přidejte maso a šťávu z pekáče. Pekáč umístěte přes dva hořáky a počkejte, až zbytky masa a šťávy začnou syčet. Potom do něj vlijte půl litru studené vody a uveďte k varu. Během tohoto procesu seškrabejte zbytky šťáv a masa a vmíchejte je do vody. Tu vlijte k masu a zelenině. Do hrnce dolijte vodu tak, aby přesahovala kousky masa asi o 2.5 centimetru, celkem asi 3.5 litru. Do hrnce přidejte hladkolistou petželku, tymiánu. pepř, bobkový list a osolte. Uveďte k varu a nechte vřít při nízké teplotě 3 hodiny, bez poklice. Dolévejte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Naběračkou odebírejte případně vzniklou pěnu na vývaru.

Drůbeží vývar přeceďte přes síto. Pokud ho budete hned používat, nechte ho stát 2 minuty. Poté lžící odstraňte žlutý tuk na povrchu. Pokud si ho chystáte na později, rychle ho vychlaďte (zabráníte tak množení bakterií oproti pozvolnému chládnutí). Pokud je venku zima tak ve sněhu, jinak ve dřezu naplněném ledovou vodou. Vodu měňte hned jak zteplá, dokud není vývar vlažný, přibližně za 30 minut. Uzavřete jej do vzduchotěsné nádoby a dejte do lednice. Po kompletním vychladnutí odstraňte z povrchu tuk.

Tipy

Nepouštějte se do krájení drůbežích kousků nožem. Pravděpodobně si zlomíte čepel. Pokud nevlastníte sekyrku, poproste o nasekání řezníka.

Vývar můžete skladovat v neprodyšné nádobě v lednici dva dny a nebo zmrazený až šest měsíců.

Podle výše uvedeného receptu uvaříte asi 2.5 litru vývaru.

Inspirace pro Vás

Sendvič s pečeným drůbežím

Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(10)
Zbylo Vám pečené kuře nebo krůta od oběda a nevíte, jak ho využít? Vyzkoušejte je v sendvičích s bazalkovou majonézou.

Citronové telecí medailonky

Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(14)
Itálie - jemné telecí medailonky s výraznou citronovou omáčkou zjemněnou lžící másla.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(328)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1104)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(17)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(24)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(14)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Kuřecí stehna v ananasu

Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(14)
Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.
Komentáře k receptu Poctivý drůbeží vývar
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce