Mé Oblíbené Recepty
Poctivý drůbeží vývar
Poctivý drůbeží vývar
 

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 3 hod 45 min
doba vaření 3 hod 45 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

250 mililitrů domácího drůbežího vývaru obsahuje (narozdíl od kupované kostky) asi 6 gramů proteinu.  

Ingredience

1.5kg kuřecích křídel a krůtích krků
2 PL oleje
2 velké cibule
1 mrkev (50g)
1 řapík celeru s listy (50g)
6 stonků hladkolisté petrželky
1/2 KL tymiánu
15 kuliček černého pepře
1 bobkový list
1 KL soli

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 230°C s mřížkou umístěnou v horní třetině trouby. Pekáč pomažte několika kapkami oleje a dejde do něj osolené drůbeží kousky, které jste vy (nebo řezník) nasekali po asi 4-5 centimetrech. Pustí tak více kolagenu a želatiny na zahuštění vývaru a lépe sedí v hrnci. Pečte 45 minut, v půlce pečení otočte.

Mezitím si oloupejte cibuli a mrkev a spolu s celerem je nasekejte na kousky. V šesti litrovém hrnci (nebo použijte dva třílitrové) si rozpalte olej tak, aby byl horký, ale aby se z něj nekouřilo. Osmažte na něm zeleninu do poloměkka, asi deset minut. Přidejte maso a šťávu z pekáče. Pekáč umístěte přes dva hořáky a počkejte, až zbytky masa a šťávy začnou syčet. Potom do něj vlijte půl litru studené vody a uveďte k varu. Během tohoto procesu seškrabejte zbytky šťáv a masa a vmíchejte je do vody. Tu vlijte k masu a zelenině. Do hrnce dolijte vodu tak, aby přesahovala kousky masa asi o 2.5 centimetru, celkem asi 3.5 litru. Do hrnce přidejte hladkolistou petželku, tymiánu. pepř, bobkový list a osolte. Uveďte k varu a nechte vřít při nízké teplotě 3 hodiny, bez poklice. Dolévejte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Naběračkou odebírejte případně vzniklou pěnu na vývaru.

Drůbeží vývar přeceďte přes síto. Pokud ho budete hned používat, nechte ho stát 2 minuty. Poté lžící odstraňte žlutý tuk na povrchu. Pokud si ho chystáte na později, rychle ho vychlaďte (zabráníte tak množení bakterií oproti pozvolnému chládnutí). Pokud je venku zima tak ve sněhu, jinak ve dřezu naplněném ledovou vodou. Vodu měňte hned jak zteplá, dokud není vývar vlažný, přibližně za 30 minut. Uzavřete jej do vzduchotěsné nádoby a dejte do lednice. Po kompletním vychladnutí odstraňte z povrchu tuk.

Tipy

Nepouštějte se do krájení drůbežích kousků nožem. Pravděpodobně si zlomíte čepel. Pokud nevlastníte sekyrku, poproste o nasekání řezníka.

Vývar můžete skladovat v neprodyšné nádobě v lednici dva dny a nebo zmrazený až šest měsíců.

Podle výše uvedeného receptu uvaříte asi 2.5 litru vývaru.

Inspirace pro Vás

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(10)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(145)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Kuřecí paličky s rozmarýnem

Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(118)
Recept na kuřecí spodní stehna rozmarýnem, balená ve slanině a pečená s brambory a větvičkou cherry rajčat.

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(2)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Musaka s bramborem

Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(109)
Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky s kořenovou zeleninou, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.

Čočková polévka

Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(57)
Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(9)
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.
Komentáře k receptu Poctivý drůbeží vývar
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce