Mé Oblíbené Recepty
Pizza Quattro formaggi
Pizza Quattro formaggi
 

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo pizza bylo poprvé použito někdy kolem roku 1000 našeho letopočtu ve střední Itálii. Pizza, tak jak ji dnes známe, vznikla v Neapoli, což je třetí největší město v Itálii.

Ingredience

na těsto
300g hladké světlé chlebové mouky
2 PL olivového oleje
7g sušeného droždí
175ml vlažné vody
1 KL soli
1 KL cukru

quattro formaggi

100ml rajčatové passaty (pyré)
špetka soli a pepře
½ KL sušené bazalky
½ KL sušeného oregána
1 stroužek česneku
100g mozzarelly
70g parmazánu
100g gorgonzoly
100g sýru asiago

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do mísy vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj dejte olivový olej, vlažnou jemně vodu, sůl a cukr a nasypte droždí. Nožem do vody vmíchejte trochu mouky a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Za 10-15 minut těsto zpracujte do hladka. Přikryjte utěrkou a vraťte na teplé místo vykynout do dvojnásobného objemu, asi 30 minut.

Příprava v domácí pekárně

Do pekárny dejte vodu, do jednoho rohu dejte sůl, do protějšího cukr a doprostřed olej. Vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj nasypte sušené droždí. Zapněte program těsto a nechte pekárnu pracovat. S vykynutým těstem pracujte podle návodu níže.

Rajčatovou passatu smíchejte se špetkou soli a pepře, bazalkou, oregánem a oloupaným a prolisovanám česnekem. Mozzarellu nakrájejte na tenká kolečka, asiago a parmezán nastrouhejte na jemno.

Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a tence vyválejte do tvaru kruhu. Konce těst můžete nechat tlustší než střed, zabráníte tak vytečení sýra na plech. Toubu rozehřejte na 240°C.

Těsto přemístěte na plech s pečícím papírem. Potřete polovinou rajčatové směsi (kromě případných tlustších okrajů). Sýry rozdělte na polovinu a klaďte na pizzu v následujícím pořadí: mozzarella, asiago, pamezán a nakonec na pizzu nadrobte gorgonzolu. Pečte v troubě 10 minut nebo do zlatova. Čtyř sýrovou pizzu můžete před podáváním ozdobit lístky bazalky.

Inspirace pro Vás

Krémová kuřecí polévka

Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(73)
Krémová kuřecí polévka s rozpuštěným sýrem, s na kostičky nakrájeným bramborem a s divokou rýží.

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(119)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Kachní prsa se švestkami

Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Kachní prsíčka s křupavou kůrčičkou, která se pečou se zralými, šťavnatými švestkami na zázvoru a bobkových listech.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby
Komentáře k receptu Pizza Quattro formaggi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce