Mé Oblíbené Recepty
Pizza Quattro formaggi
Pizza Quattro formaggi
 

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo pizza bylo poprvé použito někdy kolem roku 1000 našeho letopočtu ve střední Itálii. Pizza, tak jak ji dnes známe, vznikla v Neapoli, což je třetí největší město v Itálii.

Ingredience

na těsto
300g hladké světlé chlebové mouky
2 PL olivového oleje
7g sušeného droždí
175ml vlažné vody
1 KL soli
1 KL cukru

quattro formaggi

100ml rajčatové passaty (pyré)
špetka soli a pepře
½ KL sušené bazalky
½ KL sušeného oregána
1 stroužek česneku
100g mozzarelly
70g parmazánu
100g gorgonzoly
100g sýru asiago

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do mísy vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj dejte olivový olej, vlažnou jemně vodu, sůl a cukr a nasypte droždí. Nožem do vody vmíchejte trochu mouky a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Za 10-15 minut těsto zpracujte do hladka. Přikryjte utěrkou a vraťte na teplé místo vykynout do dvojnásobného objemu, asi 30 minut.

Příprava v domácí pekárně

Do pekárny dejte vodu, do jednoho rohu dejte sůl, do protějšího cukr a doprostřed olej. Vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj nasypte sušené droždí. Zapněte program těsto a nechte pekárnu pracovat. S vykynutým těstem pracujte podle návodu níže.

Rajčatovou passatu smíchejte se špetkou soli a pepře, bazalkou, oregánem a oloupaným a prolisovanám česnekem. Mozzarellu nakrájejte na tenká kolečka, asiago a parmezán nastrouhejte na jemno.

Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a tence vyválejte do tvaru kruhu. Konce těst můžete nechat tlustší než střed, zabráníte tak vytečení sýra na plech. Toubu rozehřejte na 240°C.

Těsto přemístěte na plech s pečícím papírem. Potřete polovinou rajčatové směsi (kromě případných tlustších okrajů). Sýry rozdělte na polovinu a klaďte na pizzu v následujícím pořadí: mozzarella, asiago, pamezán a nakonec na pizzu nadrobte gorgonzolu. Pečte v troubě 10 minut nebo do zlatova. Čtyř sýrovou pizzu můžete před podáváním ozdobit lístky bazalky.

Inspirace pro Vás

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Vepřové plátky na hořčici

Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Bramborová kaše se smetanou

Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(92)
Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(4)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.
Komentáře k receptu Pizza Quattro formaggi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce