Mé Oblíbené Recepty
Perlička na víně
Perlička na víně
 

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Domovinou nedomestikované perličky je subsaharská Afrika. V polovině 15. století ji znovuobjevili Portugalci, kteří ji dovezli z africké Guineje. Proto se perličce v některých jazycích říká Guinea Fowl, neboli guinejská drůbež.

Ingredience

1 perlička, váha okolo 1.2kg
500ml červeného vína
10g másla
1 KL olivového oleje
100g slaniny
8 malých šalotek
1 KL tymiánu
1 bobkový list
1 stroužek česneku
12 malých žampionů
1 KL škrobu arrowroot (lze nahradit solamylem)
sůl a pepř podle chuti

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve napotrcujte perličku na osm kousků. Osolte ji, lehce opepřete a osmažte z obou stran do zlatova (jako první osmažte stranu s kůží) na pánvi, ve které jste rozehřáli máslo s lžičkou olivového oleje, přibližně pět minut z každé strany.

Mezitím si nakrájejste slaninu na malé kostičky a oloupejte šalotky. Česnek olupejte a rozmačkejte na kousky. Perličku z pánve vyjměte na talíř a na výpeku osmažte slaninu a celé šalotky. Smažte pět minut a poté přidejte tymián, česnek a bobkový list. Promíchejte, perličku vraťte do pánve a podlejte červeným vínem. Těsně přiklopte, snižte teplotu na minimum a nechte vřít 45 minut.

Až perlička vře, oloupejte žampiony a na (grilovací) pánvi nebo na elektrickém grilu osmažte nasucho z obou stran dokud nezačnou pouštět vodu. Dejte stranou. Po 45 minutách je přidejte k perličce a nechte vřít přiklopené dalších 10 minut.

Perličku spolu se slaninou, šalotkou a žampiony vyjměte z pánve, přemístěte do hrnce a přiklopte. Bobkový list vyhoďte. Zvyšte teplotu na maximum a zredukujte tekutinu asi na jednu třetinu. Arrowroot (nebo solamyl) smíchejte s polévkovou lžící vody a přidejte trochu vařící omáčky z pánve. Rozmíchejte a vlijte k vínu. Pokud používáte arrowroot, vařte při mírné teplotě ještě sedm minut.

Perličku a celý obsah hrnce dejte na servírovací talíř a přelijte omáčkou z červeného vína. 

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone (recept ZDE) nebo jiná bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(30)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(19)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Komentáře k receptu Perlička na víně
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
AntoinelOm
|
Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
2018-10-20 08:55:14
cheap original cialis is cialis cheaper at costco
cheap forzest cialis buy cialis for cheap from us pharmacy
http://atinyact.com/ cheap super generic cialis
cheapest genuine cialis online
David
|
Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
2016-03-26 19:41:22
Fantasticky po chlapsku napsaný recept, jsem naprostý laik, ale podle uvedeného postupu se povedlo kouzlo a úžasně chutné a luxusně vypadající jídlo. Více receptů, kde se nepíše do měkka, ale 45 min...
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce