Mé Oblíbené Recepty
Perlička na víně
Perlička na víně
 

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Domovinou nedomestikované perličky je subsaharská Afrika. V polovině 15. století ji znovuobjevili Portugalci, kteří ji dovezli z africké Guineje. Proto se perličce v některých jazycích říká Guinea Fowl, neboli guinejská drůbež.

Ingredience

1 perlička, váha okolo 1.2kg
500ml červeného vína
10g másla
1 KL olivového oleje
100g slaniny
8 malých šalotek
1 KL tymiánu
1 bobkový list
1 stroužek česneku
12 malých žampionů
1 KL škrobu arrowroot (lze nahradit solamylem)
sůl a pepř podle chuti

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve napotrcujte perličku na osm kousků. Osolte ji, lehce opepřete a osmažte z obou stran do zlatova (jako první osmažte stranu s kůží) na pánvi, ve které jste rozehřáli máslo s lžičkou olivového oleje, přibližně pět minut z každé strany.

Mezitím si nakrájejste slaninu na malé kostičky a oloupejte šalotky. Česnek olupejte a rozmačkejte na kousky. Perličku z pánve vyjměte na talíř a na výpeku osmažte slaninu a celé šalotky. Smažte pět minut a poté přidejte tymián, česnek a bobkový list. Promíchejte, perličku vraťte do pánve a podlejte červeným vínem. Těsně přiklopte, snižte teplotu na minimum a nechte vřít 45 minut.

Až perlička vře, oloupejte žampiony a na (grilovací) pánvi nebo na elektrickém grilu osmažte nasucho z obou stran dokud nezačnou pouštět vodu. Dejte stranou. Po 45 minutách je přidejte k perličce a nechte vřít přiklopené dalších 10 minut.

Perličku spolu se slaninou, šalotkou a žampiony vyjměte z pánve, přemístěte do hrnce a přiklopte. Bobkový list vyhoďte. Zvyšte teplotu na maximum a zredukujte tekutinu asi na jednu třetinu. Arrowroot (nebo solamyl) smíchejte s polévkovou lžící vody a přidejte trochu vařící omáčky z pánve. Rozmíchejte a vlijte k vínu. Pokud používáte arrowroot, vařte při mírné teplotě ještě sedm minut.

Perličku a celý obsah hrnce dejte na servírovací talíř a přelijte omáčkou z červeného vína. 

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone (recept ZDE) nebo jiná bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Sušenky z ovesných vloček

Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
zařazeno v:
Ovoce

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Rajčatový salát

Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(2)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.
Komentáře k receptu Perlička na víně
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
David
|
Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
2016-03-26 20:41:22
Fantasticky po chlapsku napsaný recept, jsem naprostý laik, ale podle uvedeného postupu se povedlo kouzlo a úžasně chutné a luxusně vypadající jídlo. Více receptů, kde se nepíše do měkka, ale 45 min...
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce