Mé Oblíbené Recepty
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
 

Pečený vepřový guláš na víně a houbách

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Víno získáváme zkvašením moštu z plodů vinné révy. Věda, která se zabývá pěstováním vinné révy a jejím následným zpracováním ve víno, se nazývá enologie.

Ingredience

600g vepřové plece
500g cibule
3 stroužky česneku
1 PL rajčatového protlaku
1 vrchovatá PL červené papriky
1 větvička rozmarýnu
3 bobkové listy
1 PL majoránky
400g čerstvých/mražených lesních hub
80g slaniny bez kůže (špeku)
300ml červeného suchého vína
500ml hovězího vývaru
sůl a mletý pepř podle chuti
1 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Přidejte na kousky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso a vmíchejte červenou mletou papriku a rajčatový protlak. Pekáč potřete olejem a směs do něj vysypte. Podlijte 100ml vody, přidejte bobkový list a rozmarýn a dejte přikryté péci do trouby do poloměkka, na asi hodinu a půl (podle velikosti kousků masa). Během pečení střídavě podlévejte červeným vínem a vývarem a míchejte. Pokud maso měkne rychleji, podlévejte častěji. Až je maso poloměkké, měli byste mít víno i vývar upotřebený.

Během pečení si na pánvi rozpalte na malé kostičky nakrájenou slaninu a smažte, dokud nepustí tuk. Přidejte houby a poduste.

Když je maso v troubě poloměkké pekáč vyndejte, maso lžící vyjměte i s bobkovým listem a rozmarýnem a dejte bokem. Ponorným mixérem cibuli rozmixujte a případně dochuťte solí. Maso s kořením vraťte do gulášového základu, přidejte podušené houby, majoránku a promíchejte. Přiklopte a vraťte do trouby péci do měkka, další hodinu.

Před servírováním z guláše vyndejte bobkový list a rozmarýn.

Tipy

doporučená příloha: čerstvý chléb

Inspirace pro Vás

Avokádový salát s kuřecím

Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vcelku pečená kuřecí prsa trhaná na kousky v krémovém salátu, s avokádem a špetkou sušeného česneku.
zařazeno v:
Saláty, Drůbeží maso

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(3)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(27)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Zdravá kroupová polévka

Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.

Kuře v pomalém hrnci

Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.
Komentáře k receptu Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce