Mé Oblíbené Recepty
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
 

Pečený vepřový guláš na víně a houbách

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Víno získáváme zkvašením moštu z plodů vinné révy. Věda, která se zabývá pěstováním vinné révy a jejím následným zpracováním ve víno, se nazývá enologie.

Ingredience

600g vepřové plece
500g cibule
3 stroužky česneku
1 PL rajčatového protlaku
1 vrchovatá PL červené papriky
1 větvička rozmarýnu
3 bobkové listy
1 PL majoránky
400g čerstvých/mražených lesních hub
80g slaniny bez kůže (špeku)
300ml červeného suchého vína
500ml hovězího vývaru
sůl a mletý pepř podle chuti
1 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Přidejte na kousky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso a vmíchejte červenou mletou papriku a rajčatový protlak. Pekáč potřete olejem a směs do něj vysypte. Podlijte 100ml vody, přidejte bobkový list a rozmarýn a dejte přikryté péci do trouby do poloměkka, na asi hodinu a půl (podle velikosti kousků masa). Během pečení střídavě podlévejte červeným vínem a vývarem a míchejte. Pokud maso měkne rychleji, podlévejte častěji. Až je maso poloměkké, měli byste mít víno i vývar upotřebený.

Během pečení si na pánvi rozpalte na malé kostičky nakrájenou slaninu a smažte, dokud nepustí tuk. Přidejte houby a poduste.

Když je maso v troubě poloměkké pekáč vyndejte, maso lžící vyjměte i s bobkovým listem a rozmarýnem a dejte bokem. Ponorným mixérem cibuli rozmixujte a případně dochuťte solí. Maso s kořením vraťte do gulášového základu, přidejte podušené houby, majoránku a promíchejte. Přiklopte a vraťte do trouby péci do měkka, další hodinu.

Před servírováním z guláše vyndejte bobkový list a rozmarýn.

Tipy

doporučená příloha: čerstvý chléb

Inspirace pro Vás

Kuřecí stir-fry

Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(25)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(13)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(30)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(50)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Komentáře k receptu Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce