Mé Oblíbené Recepty
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
 

Pečený vepřový guláš na víně a houbách

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Víno získáváme zkvašením moštu z plodů vinné révy. Věda, která se zabývá pěstováním vinné révy a jejím následným zpracováním ve víno, se nazývá enologie.

Ingredience

600g vepřové plece
500g cibule
3 stroužky česneku
1 PL rajčatového protlaku
1 vrchovatá PL červené papriky
1 větvička rozmarýnu
3 bobkové listy
1 PL majoránky
400g čerstvých/mražených lesních hub
80g slaniny bez kůže (špeku)
300ml červeného suchého vína
500ml hovězího vývaru
sůl a mletý pepř podle chuti
1 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Přidejte na kousky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso a vmíchejte červenou mletou papriku a rajčatový protlak. Pekáč potřete olejem a směs do něj vysypte. Podlijte 100ml vody, přidejte bobkový list a rozmarýn a dejte přikryté péci do trouby do poloměkka, na asi hodinu a půl (podle velikosti kousků masa). Během pečení střídavě podlévejte červeným vínem a vývarem a míchejte. Pokud maso měkne rychleji, podlévejte častěji. Až je maso poloměkké, měli byste mít víno i vývar upotřebený.

Během pečení si na pánvi rozpalte na malé kostičky nakrájenou slaninu a smažte, dokud nepustí tuk. Přidejte houby a poduste.

Když je maso v troubě poloměkké pekáč vyndejte, maso lžící vyjměte i s bobkovým listem a rozmarýnem a dejte bokem. Ponorným mixérem cibuli rozmixujte a případně dochuťte solí. Maso s kořením vraťte do gulášového základu, přidejte podušené houby, majoránku a promíchejte. Přiklopte a vraťte do trouby péci do měkka, další hodinu.

Před servírováním z guláše vyndejte bobkový list a rozmarýn.

Tipy

doporučená příloha: čerstvý chléb

Inspirace pro Vás

Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(5)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Třešňové sušenky s čokoládou

Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Vláčné sušenky s kousky třešní a Vaší oblíbené čokolády, zapečené ve sladkém těstě.
zařazeno v:
Ovoce

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Grilovaná kulatá cuketa

Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.
Komentáře k receptu Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce