Mé Oblíbené Recepty
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
 

Pečený vepřový guláš na víně a houbách

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Víno získáváme zkvašením moštu z plodů vinné révy. Věda, která se zabývá pěstováním vinné révy a jejím následným zpracováním ve víno, se nazývá enologie.

Ingredience

600g vepřové plece
500g cibule
3 stroužky česneku
1 PL rajčatového protlaku
1 vrchovatá PL červené papriky
1 větvička rozmarýnu
3 bobkové listy
1 PL majoránky
400g čerstvých/mražených lesních hub
80g slaniny bez kůže (špeku)
300ml červeného suchého vína
500ml hovězího vývaru
sůl a mletý pepř podle chuti
1 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Přidejte na kousky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso a vmíchejte červenou mletou papriku a rajčatový protlak. Pekáč potřete olejem a směs do něj vysypte. Podlijte 100ml vody, přidejte bobkový list a rozmarýn a dejte přikryté péci do trouby do poloměkka, na asi hodinu a půl (podle velikosti kousků masa). Během pečení střídavě podlévejte červeným vínem a vývarem a míchejte. Pokud maso měkne rychleji, podlévejte častěji. Až je maso poloměkké, měli byste mít víno i vývar upotřebený.

Během pečení si na pánvi rozpalte na malé kostičky nakrájenou slaninu a smažte, dokud nepustí tuk. Přidejte houby a poduste.

Když je maso v troubě poloměkké pekáč vyndejte, maso lžící vyjměte i s bobkovým listem a rozmarýnem a dejte bokem. Ponorným mixérem cibuli rozmixujte a případně dochuťte solí. Maso s kořením vraťte do gulášového základu, přidejte podušené houby, majoránku a promíchejte. Přiklopte a vraťte do trouby péci do měkka, další hodinu.

Před servírováním z guláše vyndejte bobkový list a rozmarýn.

Tipy

doporučená příloha: čerstvý chléb

Inspirace pro Vás

Salát z nových brambor

Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Kuřecí těstoviny

Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí maso smažené se sušenými rajčaty, s těstovinami obalenými smetanovou omáčkou s rozpuštěnou mozzarellou.

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(5)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Brambory pečené ve stříbře

Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce