Mé Oblíbené Recepty
Pečená kachna s červeným zelím a knedlí
 

Pečená kachna s červeným zelím a knedlí

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.4. 
Průměrné hodnocení: 3.4/5 (102 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kachny mají v ocásku mazový váček, tzv biskupa, který produkuje maz, kterým si pomocí zobáku potírají peří. I ve vodě se tak zůstávají v suchu.

Ingredience

Na pečenou kachnu

1 kachna
sůl
kmín
50dl vody

Na červené zelí

1 hlávka červeného zelí
1 větší cibule
1 PL sádla
sůl
20dcl červeného vína
2 PL octa
3 PL třtinového cukru
1 PL hladké mouky

NEBO:

2 sáčky červeného kysaného zelí o celkové váze 1kg
1 PL sádla
1 větší cibule
1 PL hladké mouky
třtinový cukr, červené víno, ocet a sůl podle chuti

variace knedlíků - bramborový, karlovarský (recept ZDE) nebo houskový (recept ZDE)

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu zapneme na 160°C. Očištěné kachně odřízneme biskupa (ocásek) a zadek několikrát propíchneme jehlicí. Osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme 500ml vody a pečeme zakryté hodinu až hodinu a půl, podle velikosti kachny. Po uplynutí doby sejmeme poklop, zvýšíme teplotu na 180°C a pečeme do zlatova. Poléváme každých pět až deset minut a kontrolujeme výpek v pekáči, při nedostatku šťávy přiléváme po 200ml vody. Kachnu průběžně otáčíme, celý proces by měl trvat přibližně půl hodiny.

Zelí očistíme a nakrájíme na drobno. Na sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme a dusíme do měkka. Pak přidáme víno, cukr a ocet a mouku rozšlehanou metličkou v trošce vody (vytvoří řidkou kašičku). Povaříme 10 minut a můžeme podávat.

NEBO

Na sádle osmahneme na drobno nakrájemnou cibuli, přidáme zelí ze sáčku, zalejeme 300ml vody a dusíme do měkka. Podle typu a chuti zelí přidáme červené víno, třtinový cukr či ocet a zahustíme mouku rozšlehanou metličkou v trošce vody (vytvoří řidkou kašičku). Povaříme 10 minut a můžeme podávat.

Tipy

Pokud je kachna tučná, propíchneme ji zadeček, aby mohl přebytečný tuk vytéci, pokud je netučná, přidáme do pekáče lžičku sádla.

Biskupa (ocásek) uřezáváme z důvodu mazových žláz, které se v této části těla nacházejí. Kačena si výměšky potírá peří a tak se jí nenamočí peří při pobytu ve vodě.

Ke kachně můžete dát péct i jablko, oloupané a bez jádřinců. Kachnu hezky ovoní.

Pokud nemáte poklop na pekáč, zakryjte jej alobalem. Pokud se kachna peče bez poklice, je vysušená.

Inspirace pro Vás

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 3.9. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 3.9. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 3.9. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 3.9. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Těstoviny s kukuřičnou omáčkou

Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Smetanové těstoviny v omáčce z cukrové kukuřice se šunkou. Výborné se sklenkou bílého suchého vína.
zařazeno v:
Těstoviny

Pečené kuřecí prso

Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnaté kuřecí prso s kůží pečené na chutných kořeněných žampionech, podávané s meruňkovým kuskusem.

Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Kousky kuřecího masa vařené v paprikové omáčce se zakysanou smetanou, se zvlášť vařenými jednoduchými knedlíčky.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Knedle
Komentáře k receptu Pečená kachna s červeným zelím a knedlí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce