Mé Oblíbené Recepty
Pečená jehněčí kýta
 

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mražené jehněčí maso v České republice pochází ve většině případů z Austrálie, Nového Zélandu či Irska.

Ingredience

1kg jehněčí kýty bez kosti
šťáva z jednoho citronu
4 stroužky česneku, rozmačkané
1/2 hrsti hladkolisté petrželky, nakrájené najemno
5 PL olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř
100ml vody

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z jehněčí kýty odstraňte velké tučné části a šlachy. Lehce osolte a opepřete a vložte do misky s marinádou, kterou jste připravili z olivového oleje, česneku, petrželky, šťávy z citronu, špetky soli a pepře.

Nechte v lednici marinovat alespoň dvě hodiny (můžete nechat i přes noc) a vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením,aby maso dostalo pokojovou teplotu.

Troubu rozehřejte na 180°C a přikryté (poklicí, jiným pekáčem či alobalem) pečte 45 minut. Poté odkryjte a pečte další půl hodinu do zlatova. Jehněčí kýtu pravidelně polévejte, kontrolujte výpek a průběžně otáčejte, případně přilijte další vodu podle potřeby. 

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Jehněčí podávejte zásadně na teplém talíři.

Inspirace pro Vás

Teriyaki na špejli

Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Asie - kousky kuřecího masa marinované v teriyaki omáčce podávané s dipem ze sladké chilli omáčky s jarní cibulkou a limetkou.

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(615)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Pečené citronové kuře

Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte variantu šťavnatého pečeného kuřete s bylinkovým máslem a křupavou kůžičkou.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Kořeněné ořechy

Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.

Ředkvičkový salát s nivou

Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(5)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské
Komentáře k receptu Pečená jehněčí kýta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce