Mé Oblíbené Recepty
Pečená jehněčí kýta
 

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mražené jehněčí maso v České republice pochází ve většině případů z Austrálie, Nového Zélandu či Irska.

Ingredience

1kg jehněčí kýty bez kosti
šťáva z jednoho citronu
4 stroužky česneku, rozmačkané
1/2 hrsti hladkolisté petrželky, nakrájené najemno
5 PL olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř
100ml vody

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z jehněčí kýty odstraňte velké tučné části a šlachy. Lehce osolte a opepřete a vložte do misky s marinádou, kterou jste připravili z olivového oleje, česneku, petrželky, šťávy z citronu, špetky soli a pepře.

Nechte v lednici marinovat alespoň dvě hodiny (můžete nechat i přes noc) a vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením,aby maso dostalo pokojovou teplotu.

Troubu rozehřejte na 180°C a přikryté (poklicí, jiným pekáčem či alobalem) pečte 45 minut. Poté odkryjte a pečte další půl hodinu do zlatova. Jehněčí kýtu pravidelně polévejte, kontrolujte výpek a průběžně otáčejte, případně přilijte další vodu podle potřeby. 

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Jehněčí podávejte zásadně na teplém talíři.

Inspirace pro Vás

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(116)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Kuře v pomalém hrnci

Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.
Komentáře k receptu Pečená jehněčí kýta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce