Mé Oblíbené Recepty
Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce
 

Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Prošuto (také pršut nebo prosciutto) je druh sušené vepřové šunky původem z Itálie. Slovo prosciutto pochází z latinského perexsuctum, což znamená důkladně vysušený.

Ingredience

na plněnou panenku:

350g vepřové panenky
sůl
pepř
10 stroužků česneku, oloupaných a najemno nasekaných
6 plátků prošuta (druh vepřové šunky, např. parmská šunka)
2 malé cibule, oloupané
2 PL olivového oleje
8 párátek

na brambory pečené ve slupce

10 ks brambor, malých, o celkové hmotnosti okolo 400g
sůl
2 PL olivového oleje
2 kusy hliníkové fólie na zabalení brambor
100g zakysané smetany 15%
1 PL čersvé nasekané pažitky


(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Brambory očištěte drátěnkou a na plošší straně je do 3/4 nařízněte ve tvaru X. Rozdělte je na polovinu a položte je na hliníkové fólie. Osolte a každou hromádku zastříkněte jednou lžící oleje. Zabalte a dejte péct na hodinu do trouby.

Pokud je potřeba, panenku opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Nařežte ji na "motýlka" (postup naleznete v tipech). Z obou stran ji osolte a opepřete a z jedné strany posypte na jemno nasekaným česnekem. Přidejte plátky parmské šunky a srolujte. Konce připněte párátkem a ostré konce odstřihněte nůžkami; nechte z každé strany koukat asi 2 milimetry párátka.

Takto připravenou panenku osmažte ze všech stran na 2 lžících olivového oleje. Mezitím si připravte pekáček, do kterého jste rozprostřeli cibuli nakrájenou na kolečka, půl centimetru silné. Zalijte 80ml vody. Až je panenka osmažená, přidejte ji do pekáče i s vypečenou šťávou a olejem. Dejte péct k bramborům.

Brambory po hodině pečení vyndejte s trouby a nechte na pár minut vychladnout. Poté srolujte alobal dolů a pečte obnažené dalších 15-20 minut. Po uplynutí této doby jsou hotové brambory i panenka.

Brambory pečené ve slupce přemistěte na talíř i s alobalem a přidejte lžíci zakysané smetany a ozdobte pažitkou. Plněnou panenku nakrájejte na plátky po jednom centimetru, přidejte na talíř k bramborám i s cibulí a přelijte vypečenou šťávou.

Tipy

Jak nařezat panenku na motýlka:
- panenku položte na prkénko kolmo k sobě
- dlouhým nožem veďte řez podél její delší strany asi 0.8cm nad pracovní plochou
- pokračujte v krájení směrem dovnitř dokud se maso nerozvine v rovnou plochu

K česneku můžete přidat čerstvě nasekané bylinky jako rozmarýn a/nebo tymián.

Inspirace pro Vás

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Ředkvičkový salát s okurkou

Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Saláty

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže
Komentáře k receptu Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce