Mé Oblíbené Recepty
Moravský vrabec se zelím
Moravský vrabec se zelím
 

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. 
Průměrné hodnocení: 3.5/5 (164 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 2 hod
doba vaření 2 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Moravský vrabec pochází z jižní Moravy. A proč vrabec? Kousky masa připomínají malé ptáčky. Někteří lidé také označovali jídlo jako Moravští dráčci.

Ingredience

1kg vepřového boku, libovějšího
6 stroužků česneku
4 cibule
sůl a pepř
1 PL celého kmínu

500g kysaného bílého zelí
1 PL cukru
1 střední brambora
sůl podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu nasypte po pekáče a k němu přidejte vepřový bok, ze kterého jste odřízli kůži a nakrájeli ho na stejně velké kousky. Důkladně ho osolte a opepřete, přisypte celý kmín a promíchejte. Podlijte asi 200 mililitry vody a dejte péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso otáčejte a případně dále podlévejte vodou.

Zelí dejte do hrnce a zalejte ho vodou tak, aby bylo ponořené. Vařte na střední teplotu do měkka, asi 45 minut. Po půl hodině vaření oloupejte brambor, najemno nastrouhejte a přidejte k zelí na zahuštění. Přisypte cukr a vařte, dokud se chutě nespojí, dalších zhruba 10 minut. Ochuťte solí a podávejte s moravským vrabcem.

Chystáte-li se vařit domácí houskový knedlík jako přílohu, recept najdete ZDE, máte-li chuť spíše na domácí karlovarský knedlík, recept najdete ZDE.

Inspirace pro Vás

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.

Kuřecí stir-fry

Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Rajská omáčka

Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Moravský vrabec se zelím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Assignment Helpers
|
Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. 
2017-12-29 11:39:56
argumentative essays argument essays best research paper writing service dissertation abstracts international online
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce