Mé Oblíbené Recepty
Marocké kuřecí s citronovým kuskusem
 

Marocké kuřecí s citronovým kuskusem

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Marocká kuchyně je ovlivněna interakcí s jinými národy v průběhu staletí. Nejvýznamější vliv má Středomořská kuchyně a kuchyně afrických národů žijících v severní Afice, známých jako Berbeři. 

Ingredience

250g kuskusu
1 citron
1 PL olivového oleje
400g kuřecích prsou
400g rajčatového pyré nebo jiná rajčata v plechovce
200g zelených fazolek
1 PL medu
1 KL mleté skořice
1 KL mletého kmínu
1 slepičí bujón
sůl
pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Kuskus vsypemne do mísy a zalejeme 400ml vrocí vody smíchané s kůrou a šťávou z poloviny citronu. Těsně přiklopte a nechte pracovat.

Z kuřecích prs odkrojte prebytečný tuk a nakrájejte je na kostičky o velikosti sousta, osolte, opepřete a smíchejte s medem. Na olivovém oleji je opečte. Mezitím si připravte slepičí vývar: kostu bujonu rozmíchejte ve 150 ml vařící vody.

K masu, které získalo zlatavou barvu, přidejte skořici a kmín, zalijte rajčatovým pyré, vývarem, přidejte fazolky a kůru a šťávu z druhé půlky citronu. Důkladně zamíchejte a přiveďte k varu. Vařte dokud nejsou fazole měkké (8-10 minut). Kuskus načechrejte vidličkou a marocký pokrm podávejte.

Inspirace pro Vás

Sendvič s krabími tyčinkami

Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Komentáře k receptu Marocké kuřecí s citronovým kuskusem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce