Mé Oblíbené Recepty
Marocké kuřecí s citronovým kuskusem
 

Marocké kuřecí s citronovým kuskusem

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Marocká kuchyně je ovlivněna interakcí s jinými národy v průběhu staletí. Nejvýznamější vliv má Středomořská kuchyně a kuchyně afrických národů žijících v severní Afice, známých jako Berbeři. 

Ingredience

250g kuskusu
1 citron
1 PL olivového oleje
400g kuřecích prsou
400g rajčatového pyré nebo jiná rajčata v plechovce
200g zelených fazolek
1 PL medu
1 KL mleté skořice
1 KL mletého kmínu
1 slepičí bujón
sůl
pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Kuskus vsypemne do mísy a zalejeme 400ml vrocí vody smíchané s kůrou a šťávou z poloviny citronu. Těsně přiklopte a nechte pracovat.

Z kuřecích prs odkrojte prebytečný tuk a nakrájejte je na kostičky o velikosti sousta, osolte, opepřete a smíchejte s medem. Na olivovém oleji je opečte. Mezitím si připravte slepičí vývar: kostu bujonu rozmíchejte ve 150 ml vařící vody.

K masu, které získalo zlatavou barvu, přidejte skořici a kmín, zalijte rajčatovým pyré, vývarem, přidejte fazolky a kůru a šťávu z druhé půlky citronu. Důkladně zamíchejte a přiveďte k varu. Vařte dokud nejsou fazole měkké (8-10 minut). Kuskus načechrejte vidličkou a marocký pokrm podávejte.

Inspirace pro Vás

Kroupová s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2224)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(34)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Jehněčí v pomalém hrnci

Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(23)
Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.
Komentáře k receptu Marocké kuřecí s citronovým kuskusem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce