Mé Oblíbené Recepty
Luxusní játrová paštika
Luxusní játrová paštika
 

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. 
Průměrné hodnocení: 3.8/5 (112 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.
Doba přípravy receptu je 2 hod 10 min
příprava 2 hod 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Lidské tělo by nebylo bez jater schopno mít užitek z léků moderní medicíny.

Ingredience

na paštiku

1 PL olivového oleje
2 šalotky
1 KL tymiánu
1 stroužek česneku
špetka muškátového oříšku
1/2 KL mletého nového koření
kůra z poloviny pomeranče
sůl a pepř
400g kuřecích jater
50ml brandy
100ml 15% smetany
120g másla

na dokončení

80g másla špetka muškátového květu
kůra z poloviny pomeranče
1/2 KL tymiánu

příloha

čerstvý chléb
nakládané okurky

Postup

Šalotky a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. Nastrouhejte kůru z pomeranče. Játra odblaňte a nakrájejte na kousky.

Šalotku spolu s tymiánem osmahněte na lžíci olivového oleje, 5 minut. Přidejte česnek, koření na paštiku a kůru z poloviny pomeranče. Osolte, opepřete a smažte 2 minuty. Nakonec přidejte játra a smažte 6-8 minut, dokud nebudou játra uprostřed růžová (nesmí z nich téci krev).

Směs dejte do mixéru a pánev vraťte na plotýnku. Vlejte do ní brandy, prohřejte a přidejte smetanu. Minutku až dvě povařte a přidejte k játrům. Směs rozmixujte, přidejte máslo a mixujte do hladka. Propasírujte přes sítko, směs rozdělte do 3-4 ramekinů a dejte vychladit.

V pánvi rozpusťte máslo s muškátovým květem. Přidejte půlku zbylého tymiánu a pomerančové kůry a promíchejte. Máslo nalejte na paštiku, ozdobte tymiánem a pomerančovou kůrou a paštiku dejte do lednice na dvě hodiny vychladit.

Tipy

Místo kuřecích jater můžete použít i játra z krůty.

Inspirace pro Vás

Těstovinový salát s kuřecím

Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 2.3. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 2.3. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 2.3. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 2.3. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 2.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Fazolová polévka se zeleninou

Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 2.8. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 2.8. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 2.8. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 2.8. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(4)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Krůtí sekaná s kaší

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.
Komentáře k receptu Luxusní játrová paštika
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce