Mé Oblíbené Recepty
Luxusní játrová paštika
Luxusní játrová paštika
 

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (13 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.
Doba přípravy receptu je 2 hod 10 min
příprava 2 hod 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Lidské tělo by nebylo bez jater schopno mít užitek z léků moderní medicíny.

Ingredience

na paštiku

1 PL olivového oleje
2 šalotky
1 KL tymiánu
1 stroužek česneku
špetka muškátového oříšku
1/2 KL mletého nového koření
kůra z poloviny pomeranče
sůl a pepř
400g kuřecích jater
50ml brandy
100ml 15% smetany
120g másla

na dokončení

80g másla špetka muškátového květu
kůra z poloviny pomeranče
1/2 KL tymiánu

příloha

čerstvý chléb
nakládané okurky

Postup

Šalotky a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. Nastrouhejte kůru z pomeranče. Játra odblaňte a nakrájejte na kousky.

Šalotku spolu s tymiánem osmahněte na lžíci olivového oleje, 5 minut. Přidejte česnek, koření na paštiku a kůru z poloviny pomeranče. Osolte, opepřete a smažte 2 minuty. Nakonec přidejte játra a smažte 6-8 minut, dokud nebudou játra uprostřed růžová (nesmí z nich téci krev).

Směs dejte do mixéru a pánev vraťte na plotýnku. Vlejte do ní brandy, prohřejte a přidejte smetanu. Minutku až dvě povařte a přidejte k játrům. Směs rozmixujte, přidejte máslo a mixujte do hladka. Propasírujte přes sítko, směs rozdělte do 3-4 ramekinů a dejte vychladit.

V pánvi rozpusťte máslo s muškátovým květem. Přidejte půlku zbylého tymiánu a pomerančové kůry a promíchejte. Máslo nalejte na paštiku, ozdobte tymiánem a pomerančovou kůrou a paštiku dejte do lednice na dvě hodiny vychladit.

Tipy

Místo kuřecích jater můžete použít i játra z krůty.

Inspirace pro Vás

Čočková polévka s kari

Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.

Kuře Piccata

Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Koblihy ala donut

Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.5. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.5. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.5. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.5. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké koblihy s polevou ve tvaru donutu. Jedná se o smažené kynuté těsto ve tvaru prstenu.
zařazeno v:

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Bábovka

Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.
Komentáře k receptu Luxusní játrová paštika
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce