Mé Oblíbené Recepty
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
 

Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.
Doba přípravy receptu je 7 hod
příprava 7 hod
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Křepelka je malý, všežravý pták, který je schopný uletět malé vzdálenosti, ale vetšinu svého života tráví na zemi.

Ingredience

na křepelky

2 křepelky
250ml červeného suchého vína
60ml octa z červeného vína
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 menší mrkev
2 stonky čerstvého tymiánu/ 1 KL sušeného
1 stonek rozmarýnu/ 1/2 KL sušeného
8 cherry rajčat
2 žampiony
1 PL olivového oleje
1/2 PL hladké mouky
130ml kuřecího vývaru

na zeleninovou přílohu

2-3 PL olivového oleje
1 PL sekané hladkolisté petrželky
1 stroužek česneku
1 PL citronové šťávy
150g čerstvého nebo mraženého hrášku
4 růžičky květáku

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Křepelky očistěte; zbavte je krku a otrhejte případná zbylá peříčka. Nohy svažte kuchyňským provázkem k sobě. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte je do mísy, zalejte vínem a octem, přidejte tymián a rozmarýn, přepůlená rajčata a křepelky. Misku přiklopte a dejte do lednice na 6 hodin.

Troubu rozehřejte na 200°C. V hrnci s pařákem rozehřejte vodu a poduste nejprve květák. Až začně měknout, přidejte i mražený hrášek a nechte prohřát. Dejte stranou.

Křepelky vyjměte z marinády a osušte je papírovou utěrkou. Osolte je, opepřete a na oleji osmažte do zlatova. Poté je přemistěte do pekáče vystlaném papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte 12-14 minut. Po vyjmutí z trouby je volně přikryjte alobalem.

Dírkovanou naběračkou vyjměte zeleninu z marinády (marinádu uchovejte) a osmažte ji na pánvi, na které jste opékali křepelky, 6 minut na střední teplotě, dokud nezačně měknout. Přidejte mouku a smažte další minutu. Do pánve přidejte vývar a marinádu a přiveďte k varu. Teplotu pak snižte na nízkou a omáčku nechte vřít dalších 5 minut.

V hrnci rozpalte olej, přidejte prolisovaný stroužek česneku, citronovou šťávu a hladkolistou petrželku. Přidejte dušenou zeleninu, osolte ji a opepřete a krátce osmažte, aby se chutě promíchaly.

Omáčku se zeleninou proceďte přes síto a pomocí pevné naběračky stlačte zeleninu, aby jste přes síto dostali co nejvíce tekutiny. Omáčku vraťte na pánev a vařte, dokud nezhoustne a nezredukuje se na přibližně 100 mililitrů.

Na talíř nejprve naberte omáčku, na ni posaďte křepelku a přidejte dušenou zeleninu.

Inspirace pro Vás

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Těstovinový salát s olivami

Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Barevný salát s pečenými rajčaty, na jemno nasekanými černými olivami, máslovým avokádem a sněhově bílou mozzarellou.
zařazeno v:
Těstoviny, Saláty

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
zařazeno v:
Králičí maso

Rybí filety na másle

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.
Komentáře k receptu Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce