Mé Oblíbené Recepty
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
 

Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.
Doba přípravy receptu je 7 hod
příprava 7 hod
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Křepelka je malý, všežravý pták, který je schopný uletět malé vzdálenosti, ale vetšinu svého života tráví na zemi.

Ingredience

na křepelky

2 křepelky
250ml červeného suchého vína
60ml octa z červeného vína
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 menší mrkev
2 stonky čerstvého tymiánu/ 1 KL sušeného
1 stonek rozmarýnu/ 1/2 KL sušeného
8 cherry rajčat
2 žampiony
1 PL olivového oleje
1/2 PL hladké mouky
130ml kuřecího vývaru

na zeleninovou přílohu

2-3 PL olivového oleje
1 PL sekané hladkolisté petrželky
1 stroužek česneku
1 PL citronové šťávy
150g čerstvého nebo mraženého hrášku
4 růžičky květáku

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Křepelky očistěte; zbavte je krku a otrhejte případná zbylá peříčka. Nohy svažte kuchyňským provázkem k sobě. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte je do mísy, zalejte vínem a octem, přidejte tymián a rozmarýn, přepůlená rajčata a křepelky. Misku přiklopte a dejte do lednice na 6 hodin.

Troubu rozehřejte na 200°C. V hrnci s pařákem rozehřejte vodu a poduste nejprve květák. Až začně měknout, přidejte i mražený hrášek a nechte prohřát. Dejte stranou.

Křepelky vyjměte z marinády a osušte je papírovou utěrkou. Osolte je, opepřete a na oleji osmažte do zlatova. Poté je přemistěte do pekáče vystlaném papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte 12-14 minut. Po vyjmutí z trouby je volně přikryjte alobalem.

Dírkovanou naběračkou vyjměte zeleninu z marinády (marinádu uchovejte) a osmažte ji na pánvi, na které jste opékali křepelky, 6 minut na střední teplotě, dokud nezačně měknout. Přidejte mouku a smažte další minutu. Do pánve přidejte vývar a marinádu a přiveďte k varu. Teplotu pak snižte na nízkou a omáčku nechte vřít dalších 5 minut.

V hrnci rozpalte olej, přidejte prolisovaný stroužek česneku, citronovou šťávu a hladkolistou petrželku. Přidejte dušenou zeleninu, osolte ji a opepřete a krátce osmažte, aby se chutě promíchaly.

Omáčku se zeleninou proceďte přes síto a pomocí pevné naběračky stlačte zeleninu, aby jste přes síto dostali co nejvíce tekutiny. Omáčku vraťte na pánev a vařte, dokud nezhoustne a nezredukuje se na přibližně 100 mililitrů.

Na talíř nejprve naberte omáčku, na ni posaďte křepelku a přidejte dušenou zeleninu.

Inspirace pro Vás

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(9)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(31)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Sendvič s pečeným drůbežím

Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbylo Vám pečené kuře nebo krůta od oběda a nevíte, jak ho využít? Vyzkoušejte je v sendvičích s bazalkovou majonézou.

Vepřové plátky na česneku

Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(49)
Detailní popis přípravy vepřových plátků ve šťávě s notnou dávkou sekaného česneku s máslovou bramborovou kaší.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.
Komentáře k receptu Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce