Mé Oblíbené Recepty
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
 

Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.
Doba přípravy receptu je 7 hod
příprava 7 hod
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Křepelka je malý, všežravý pták, který je schopný uletět malé vzdálenosti, ale vetšinu svého života tráví na zemi.

Ingredience

na křepelky

2 křepelky
250ml červeného suchého vína
60ml octa z červeného vína
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 menší mrkev
2 stonky čerstvého tymiánu/ 1 KL sušeného
1 stonek rozmarýnu/ 1/2 KL sušeného
8 cherry rajčat
2 žampiony
1 PL olivového oleje
1/2 PL hladké mouky
130ml kuřecího vývaru

na zeleninovou přílohu

2-3 PL olivového oleje
1 PL sekané hladkolisté petrželky
1 stroužek česneku
1 PL citronové šťávy
150g čerstvého nebo mraženého hrášku
4 růžičky květáku

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Křepelky očistěte; zbavte je krku a otrhejte případná zbylá peříčka. Nohy svažte kuchyňským provázkem k sobě. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte je do mísy, zalejte vínem a octem, přidejte tymián a rozmarýn, přepůlená rajčata a křepelky. Misku přiklopte a dejte do lednice na 6 hodin.

Troubu rozehřejte na 200°C. V hrnci s pařákem rozehřejte vodu a poduste nejprve květák. Až začně měknout, přidejte i mražený hrášek a nechte prohřát. Dejte stranou.

Křepelky vyjměte z marinády a osušte je papírovou utěrkou. Osolte je, opepřete a na oleji osmažte do zlatova. Poté je přemistěte do pekáče vystlaném papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte 12-14 minut. Po vyjmutí z trouby je volně přikryjte alobalem.

Dírkovanou naběračkou vyjměte zeleninu z marinády (marinádu uchovejte) a osmažte ji na pánvi, na které jste opékali křepelky, 6 minut na střední teplotě, dokud nezačně měknout. Přidejte mouku a smažte další minutu. Do pánve přidejte vývar a marinádu a přiveďte k varu. Teplotu pak snižte na nízkou a omáčku nechte vřít dalších 5 minut.

V hrnci rozpalte olej, přidejte prolisovaný stroužek česneku, citronovou šťávu a hladkolistou petrželku. Přidejte dušenou zeleninu, osolte ji a opepřete a krátce osmažte, aby se chutě promíchaly.

Omáčku se zeleninou proceďte přes síto a pomocí pevné naběračky stlačte zeleninu, aby jste přes síto dostali co nejvíce tekutiny. Omáčku vraťte na pánev a vařte, dokud nezhoustne a nezredukuje se na přibližně 100 mililitrů.

Na talíř nejprve naberte omáčku, na ni posaďte křepelku a přidejte dušenou zeleninu.

Inspirace pro Vás

Kuřecí stehna v ananasu

Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.

Panenka plněná prošutem

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Kuřecí stehna po marocku

Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Těstovinový salát

Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Kuře ala bažant

Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.
Komentáře k receptu Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce