Mé Oblíbené Recepty
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
 

Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.
Doba přípravy receptu je 7 hod
příprava 7 hod
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Křepelka je malý, všežravý pták, který je schopný uletět malé vzdálenosti, ale vetšinu svého života tráví na zemi.

Ingredience

na křepelky

2 křepelky
250ml červeného suchého vína
60ml octa z červeného vína
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 menší mrkev
2 stonky čerstvého tymiánu/ 1 KL sušeného
1 stonek rozmarýnu/ 1/2 KL sušeného
8 cherry rajčat
2 žampiony
1 PL olivového oleje
1/2 PL hladké mouky
130ml kuřecího vývaru

na zeleninovou přílohu

2-3 PL olivového oleje
1 PL sekané hladkolisté petrželky
1 stroužek česneku
1 PL citronové šťávy
150g čerstvého nebo mraženého hrášku
4 růžičky květáku

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Křepelky očistěte; zbavte je krku a otrhejte případná zbylá peříčka. Nohy svažte kuchyňským provázkem k sobě. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte je do mísy, zalejte vínem a octem, přidejte tymián a rozmarýn, přepůlená rajčata a křepelky. Misku přiklopte a dejte do lednice na 6 hodin.

Troubu rozehřejte na 200°C. V hrnci s pařákem rozehřejte vodu a poduste nejprve květák. Až začně měknout, přidejte i mražený hrášek a nechte prohřát. Dejte stranou.

Křepelky vyjměte z marinády a osušte je papírovou utěrkou. Osolte je, opepřete a na oleji osmažte do zlatova. Poté je přemistěte do pekáče vystlaném papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte 12-14 minut. Po vyjmutí z trouby je volně přikryjte alobalem.

Dírkovanou naběračkou vyjměte zeleninu z marinády (marinádu uchovejte) a osmažte ji na pánvi, na které jste opékali křepelky, 6 minut na střední teplotě, dokud nezačně měknout. Přidejte mouku a smažte další minutu. Do pánve přidejte vývar a marinádu a přiveďte k varu. Teplotu pak snižte na nízkou a omáčku nechte vřít dalších 5 minut.

V hrnci rozpalte olej, přidejte prolisovaný stroužek česneku, citronovou šťávu a hladkolistou petrželku. Přidejte dušenou zeleninu, osolte ji a opepřete a krátce osmažte, aby se chutě promíchaly.

Omáčku se zeleninou proceďte přes síto a pomocí pevné naběračky stlačte zeleninu, aby jste přes síto dostali co nejvíce tekutiny. Omáčku vraťte na pánev a vařte, dokud nezhoustne a nezredukuje se na přibližně 100 mililitrů.

Na talíř nejprve naberte omáčku, na ni posaďte křepelku a přidejte dušenou zeleninu.

Inspirace pro Vás

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(4)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Jednohubky s uzeným lososem

Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Pečený krůtí medailon

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Italský salátový dresing

Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Pesto ze sušených rajčat

Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(29)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby
Komentáře k receptu Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce