Mé Oblíbené Recepty
Květáková polévka
Květáková polévka
 

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (35 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Barva květáku se liší podle odrůdy. Nejčastěji je bílá, může však být také zelená, fialová, žlutá, oranžová nebo hnědá. 

Ingredience

6 stroužků česneku
3 PL olivového oleje
1 květák
1.2l drůbežího vývaru (příklad receptu ZDE)
3 větvičky tymiánu plus na ozdobu
sůl a pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Oloupaný česnek nakrájejte na plátky. Osmažte ho do zlatova na olivovém oleji. Polovinu vyndejte z hrnce i s většinou oleje a uschovejte na později.

Do hrnce přidejte na růžičky rozebraný květák a zalijte drůbežím vývarem. Osolte, opetřete a přidejte tymián (lze nahradit sušeným). Vařte do změknutí květáku, asi 20 minut.

Ponorným mixérem část květáku rozmixujte (můžete i všechen) a dochuťte solí. Polévku podávejte ozdobenou restovaným česnekem, čerstvým tymiánem, několika kapkami oleje a čerstvě mletým pepřem.

Inspirace pro Vás

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. 
Komentáře k receptu
(10)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Smetanová rajčatová omáčka

Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(13)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 3.9. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 3.9. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 3.9. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 3.9. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.
Komentáře k receptu Květáková polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Katka
|
Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. 
2015-05-22 19:50:54
Souhlasím, když květáková, tak s pořádnými kousky květáku :)
Emílie
|
Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 3.9. 
2015-05-12 14:22:09
Doporučuji květák celý nemixovat, ty kousky v polévce jsou k nezaplacení. Česnek nespalte, jinak bude hořký. Skvěle se hodilo k našemu nedělnímu obědu.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce