Mé Oblíbené Recepty
Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami
Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami
 

Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami

Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (20 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie, USA - Kuřecí řízky smažené v parmezánové strouhance, přelité rajčatovou omáčkou, zapečené s mozzarellou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Parmezán - sýr původem z Itálie se zrnitou strukturou a hladkou kůrkou. Originální italský sýr se jmenuje Parmigiano-reggiano a označení parmezán používají sýry, které ho napodobují.

Ingredience

na omáčku

1 střední cibule
3 PL olivového oleje
2 stroužky česneku
2 konzervy loupaných rajčat (celkem 800g)
3 větvičky čerstvého oregana/1 KL sušeného
špetka soli a čerstvě mletého pepře
špetka chilli
2 bobkové listy

na maso

800g kuřecích prsních řízků
špetka soli
2 malá/1 velké vejce
50g strouhanky
130g parmezánu
60ml oleje

na dokončení

malá hrst čerstvé bazalky
250g mozzarelly (hmotnost bez nálevu)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve začněte rajčatovou omáčku a až se bude vařit, můžete pokračovat s kuřecím masem. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a smažte 8 minut dozlatova. Pak přidejte česnek, zasmažte minutu a směs zalejte loupanými rajčaty i s pyré. Rajčata lehce rozmačkejte vařečkou. Ochuťte solí, pepřem a chilli, přidejte bobkový list a lístky oregána. Uveďte k varu, snižte teplotu na nízkou a nechte lehce pobublávat 10-12 minut.

Troubu rozehřejte na 200°C. Kuřecí prsa očistěte od blan a tuku a podélně rozřízněte napůl (nebo tupou stranou palice maso přes sáček naklepejte). Vejce vidličkou rozšlehejte v misce se špetkou soli, parmezán nastrouhejte na nejjemnější straně struhadla, aby měl stejnou strukturu jako strouhanka. Dejte do misky a smíchejte se stouhankou a špetkou soli. Mozzarellu nakrájejte na plátky a bazalku nasekejte.

V pánvi rozpalte olej. Kuřecí maso osolte ze všech stran a namočte do vajíčka. Přemistěte do parmezánové směsi, obalte a několikrát přitlačte, aby se na maso nalepilo co nejvíce sýra. Takto připravené řízky smažte na oleji dozlatova na střední teplotu, 3-4 minuty z každé strany.

Řízky položte na dno pekáče s nepřilnavým povrchem v jedné vrstvě. Na vrch každého řízku dejte 2-3 lžíce rajčatové omáčky. Nakonec přidejte plátky mozzarelly a sekanou bazalku. Pečte ve vyhřáté troubě 10-12 minut, až se mozzarela začne zbarvovat do zlata.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny (špagety) nebo světlé pečivo

Nudí Vás už klasické řízky? Vyzkoušejte si udělat ty parmezánové s bramborem nebo salátem, bez rajčatové omáčky a mozzarelly.

Inspirace pro Vás

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Pečená jablka

Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(5)
Plněná směsí z hnědého cukru a skořice, tyto pečená jablka servírujte horká během chladných dnů s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Dezerty pečené, Ovoce

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(10)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(7)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.
Komentáře k receptu Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Nikola
|
Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. 
2015-05-11 13:48:26
Na podobné parmezánové kuře jsem chodívala, když jsem žila v Kanadě. Kdo by řekl, že je to tak jednoduché? Chutný recept a krásné fotografie. Děkuji!
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce